Güncel

Son dakika Güncel haberler, en son Güncel haberler, Güncel haberler burada, haber oku | Güncel

Güncel Haberleri

MUĞLA’DAN DEPREM BÖLGESİNE GÖNÜLLÜ GİDEN SAĞLIK ÇALIŞANLARI GÖREVLERİNİ TAMAMLADILAR

Kahramanmaraş merkezli 11 ilin etkilendiği depremlerde Menteşe Devlet Hastanesinde görevli gönüllü sağlık çalışanları görevlerini tamamladı.

AVCI: YAZILAN HABER VE KÖŞE YAZILARI GERÇEĞİ YANSITMIYOR

Muğla’da bazı haber sitelerinde ve köşe yazılarında yer alan asılsız haberleri DİSK Genel İş Muğla 2 No’lu Şube tarafından yalanlandı. DİSK Genel İş Sendikası Muğla 2’nolu Şube Başkanı Yücel Avcı “Son zamanlarda bazı basın yayın organlarında, köşe yazılarında gerçeği yansıtmayan haberlere yer verilmiştir” dedi.  

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANLIĞI: OHAL İLAN EDİLEN İLLERDE ARAÇLARIN MUAYENE SÜRESİ MAYIS’A KADAR DONDURULDU

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Olağanüstü Hal ilan edilen illerde araç muayene süresinin Mayıs’a kadar dondurulduğunu duyurdu.

ORTACA’NIN PARK VE BAHÇELERİ ‘YAZ’A HAZIRLANIYOR

Ortaca’nın merkez ve kırsal mahallelerinde devam eden yeni yeşil alan çalışmaları sürürken, mevcut park ve bahçelerde de temizlik çalışması sürüyor.

DOMATES ÜRETİCİLERİ KARAÇULHA HALİNDE BİR ARAYA GELDİ

Olağanüstü fiyat artışları ve deprem sonrası gıda güvenliğinin sağlanması amacıyla 14 Nisan 2023'e kadar domates ihracatına kısıtlama getirildi. Bunun ardından domates üreticileri, getirilen kısıtlamayı protesto etmek için Karaçulha Toptancı Hali’nde bir araya geldiler.  

MARMARİS TURİZMİ NEVRUZ’LA BAŞLIYOR

6 Şubat Kahramanmaraş Depremlerinin yaraları sarılmaya devam edilirken Marmaris, hüzünlü bir şekilde turizm sezonuna hazırlanıyor. 

JANDARMA ÖĞRENCİLERE KASK EĞİTİMİ VERDİ

Muğla’nın Marmaris İlçesi Jandarma Komutanlığı Trafik ekipleri ‘Hayatı kafana tak güvenli yaşamaya bak’ konulu kask kullanımını arttırmaya yönelik projeler dahilinde kırsal mahallelerde öğrenciler ile bir araya geldi.

AK PARTİ MUĞLA İL BAŞKANI KADEM METE: “GAYEMİZ ŞAHIS DEĞİL, ŞAHISTA TECELLİ EDEN DAVA” 

İl başkanlığından istifa ederek, görevini bırakarak milletvekili aday adaylığını açıklayan AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete basın açıklamasında bulundu.

MARMARİS’TE İMZALAR ÇOCUKLAR İÇİN ATILDI

Marmaris Belediyesi, MAKSAD, ÜÇADER ve Eğitim-Sen Marmaris Şubesi, çocuklara sanat, robotik kodlama ve yazılım kurslarının verilmesini öngören bir protokole imza attı.

KIZILAY’DAN AFETZEDELERE 70 MİLYON DEĞERİNDE ALIŞVERİŞ KARTI

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki iki depremin ardından yaralar sarılmaya devam ediyor.  Kızılay, deprem bölgesindeki illerde kalan ya da farklı illere tahliye edilen vatandaşların gıda ve tüketim ürünlerine daha kolay ulaşabilmeleri için ilk etapta toplam 70 milyon değerinde 140 bin adet alışveriş kartı dağıtacak.  

“3 MART DEVRİM YASALARININ KABUL EDİLMESİNİN 99. YILI KUTLU OLSUN!”

YKKED (Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği) Fethiye Şubesi Başkanı Avukat Ali Gönen, “3 Mart Devrim Yasalarının kabul edilmesinin 99. yılı kutlu olsun” diyerek basın açıklaması yaptı.

MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI

AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, il başkanlığından istifa ederek görevini bırakarak milletvekili aday adaylığını açıkladı.

BAŞKAN ÇIRALI: “ÜRETİCİMİZ DE İHRACATCIMIZ DA MAĞDUR”

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO), Tarım ve Orman Bakanlığı’nın, fiyat artışları ve depremi gerekçe göstererek domates ihracatına 14 Nisan 2023 tarihine kadar kısıtlama getirmesine tepki gösterdi. Kararın acilen yeniden gözden geçirilmesi çağrısında bulunan FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, “Kısıtlama kararı, üreticimizi de tarım sektöründe faaliyet gösteren işletmeleri de ihracatçımızı da mağdur edecektir. İhracat taleplerine dönük üretilen ve şu an tırlarda kalan tonlarca domatesin kısa süre içinde iç pazarda tüketilmesi mümkün olmadığından tonlarca domatesin çöpe gitmesine neden olacak bu kararın acilen gözden geçirilmesi gerekmektedir.” dedi. 

MERAL AKŞENER 6'LI MASADAN KALKTI

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener masadan kalktı. Meral Akşener, 6'lı masanın 12'nci toplantısında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı Cumhurbaşkanı adayı olarak Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş isimlerini önerdiğini açıkladı. Akşener, ''Ancak görüş ve önerilerimiz kesin bir biçimde reddedildi. Bu aşamada 6'lı masa bir ortak akıl platformu olmaktan çıktı." diye konuştu. Partisinin bir dayatmaya mecbur bırakıldığını söyleyen İYİ Parti lideri, ''Buna boyun eğmeyiz." dedi, İmamoğlu ve Yavaş'a da "Millet sizi göreve çağırıyor." diye seslendi.

DEPREM ACILARINI UNUTUP, MUTLULUĞA EVET DEDİLER

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremde en fazla hasarın yaşandığı Hatay'da evlerini ve yakınlarını kaybeden vatandaşlar depremden etkilenmeyen illerde misafir ediliyor.

MUĞLA YEŞİLAY BAŞKANI UYAN: “YEŞİLAY HAFTASI İÇİN HAZIRLANAN TÜM İMKANLAR, DEPREMZEDELER İÇİN KULLANILACAK”

Yeşilay Muğla Şube Başkanı Ebru Uyan, 1-7 Mart Yeşilay Haftası için hazırlanan tüm imkanların depremden etkilenen vatandaşlar için kullanılacağını ve Yeşilay Danışmanlık Merkezi Psikososyal Destek Hattında depremzedeler için psikolojik ilk yardım sağlandığını söyledi.

İZMİRLİ, “BİR ASIRLIK DEVRİM YASALARI KUTLU OLSUN” 

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Fethiye Şube Başkanı Canan İzmirli, devrim yasalarının 99. yıldönümü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.

OSCAR RENT A CAR’DAN LOKMA HAYRI 

Fethiye’de kiralık araba denilince akla gelen firmaların başında yer alan Oscar Rent A Car işletmesi tarafından Mevlüt Aykırı Camii’de lokma dökümü yapıldı.

Toplam 14647 haber.