Güncel

Son dakika Güncel haberler, en son Güncel haberler, Güncel haberler burada, haber oku | Güncel

Güncel Haberleri

Yangında yüreği yanan köylüler, kar görünce oynadı

Yaz aylarında Marmaris'te yaşanan orman yangınında büyük hasar yaşayan Bayır Mahallesi sakinleri, yağan kar sonrası davullu zurnalı kutlama yaptı.

Neyzen Tevfik, Bodrum’da anıldı

Şair ve ney ustası Neyzen Tevfik (Kolaylı) ölümünün 69. yıl dönümü sebebiyle doğum yeri olan Muğla'nın Bodrum ilçesinde anıldı.

Emlak sektörünün sorunları konuşuldu

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ev sahipliğinde düzenlenen ‘Emlak Sektör Toplantısı’nda emlakçıların sorunları ve çözüm önerileri konuşuldu. Emlak sektöründe dengesiz fiyat oluşumları, fiyat artışları ve tarım arazilerinde kullanım amacına uygun olmayan alış-satışların görüldüğünü belirten Fethiye Emlakçılar Derneği Başkanı Serdar Oğuz, emlakçılık mesleğini icra etmenin her yıl daha zorlaştığını söyledi. FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı ise “Vergi kaydı, oda kaydı ve yetki belgesi olmayan herkes bu işi yapabiliyor. Bu durum kayıt altında iş yapanlar açısından haksız rekabet yaratıyor. Mağduriyetlerin önüne geçmek ve sorunlara çözüm bulmak adına gerekli girişimleri yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz.” dedi.

Emniyetten pazaryerinde bilgilendirme

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Perşembe günleri kurulan Menteşe Pazaryeri’nde dolandırıcılık, yankesicilik ve hırsızlık konuları hakkında bilgilendirme için vatandaşlara broşür dağıtıldı.

Fethiye halkı parkomata karşı

29 Mart 2021 tarihi itibariyle uygulanmaya başlayan Muğla Büyükşehir Belediyesi yönetmeliği ile yürürlüğe giren yol üstü park ücretleri uygulaması hakkında görüştüğümüz vatandaşlar parkomat sisteminden memnun olmadıklarını ifade ettiler. 

Köyceğiz, bisiklet yoluna kavuşuyor

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde bisiklet yolu yapımı çalışmaları devam ediyor.

Kur’an öğrenen çocuklara ödül

Fethiye Müftülüğü tarafından Ertuğrul Gazi Camii Mahizer Hanım 4-6 Yaş Kur’an Kursu’nda Kur’anı Kerim öğrenen çocuklara ödülleri verildi.Çocuklara taçlarını İlçe Müftüsü Kamil Oktay taktı.

Milas Yaşyer Ovası’nın susuzluğu baraj ile giderilecek

Muğla'nın Milas ilçesinde Yaşyer Ovası'nın susuzluk sorunu ve dere ıslahı ile ilgili konuşan için AK Parti Milas İlçe Başkanı Emin Çelik, ovanın en büyük sorununun deniz seviyesinde olması ve denize yakınlığından dolayı topraktaki tuzluluk oranının fazlalığı olduğunu söyledi.

Saylak’tan Bakanlara ziyaret

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, Ankara ziyaretlerine devam ediyor.

Yol genişletme çalışması sürüyor

Dalaman Belediyesi Kapukargın Mahallesi’nde yol genişletme çalışmalarına devam ediyor.

Akut Bodrum Ekibi, Milas’ta eğitim verdi

Muğla'nın Milas ilçesinde, AKUT Bodrum ekibi özel rehabilitasyon merkezlerinde bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Yağışlar tekrar geliyor

Fethiye’de günlerdir devam eden güneşli hava yerini yağışlara bırakıyor.

Başkan Oktay Başkonsolos Erikan ile görüştü

Marmaris'in kardeş şehri Nijnekamsk'ta bir dizi ziyaret gerçekleştiren Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, Türkiye'nin Kazan Başkonsolosu İsmet Erikan'la da görüştü. Oktay 4 gün süren ziyaretin oldukça verimli geçtiğini de söyledi.

Bakım ve budama çalışması

Belediye ekipleri tarafından düzenlenen yeşil alanlarda bakım ve budama çalışmaları devam ediyor.

Devrim ve Demokrasi Şehitleri Haftası kutlandı

Fethiye Belediyesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından Bahriye Üçok Park’ında Demokrasi Şehitleri için anma programı düzenlendi. ADD Başkanı Nursel Türetken’in konuşmasıyla başlayan etkinlik şarkılar ve şiirler söylenerek devam etti.

Vatandaştan taksiciye teşekkür

Olayın gerçek kahramanının kendisi olmadığını belirterek ismini vermeyen ve sadece adının soyadının baş harflerini veren A.T. isimli vatandaş kendisine yardımcı olduğunu söylediği taksici Adem Sarı’ya teşekkür mektubu yazdı.

CHP’li vekiller Karaca’yı ziyaret etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Muğla Milletvekilleri Süleyman Girgin ve Suat Özcan, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’ya ziyarette bulundular. 

Kediye başarılı operasyon

Ayağına olta iğnesi batan yaralı kedi Ortaca Belediyesi  Veteriner Sağlık Hizmetlerince yapılan ameliyatla kurtarıldı. 

Toplam 14722 haber.