Güncel

Son dakika Güncel haberler, en son Güncel haberler, Güncel haberler burada, haber oku | Güncel

Güncel Haberleri

Deniz ve beyaz örtünün manzarası mest etti

Muğla'nın Marmaris ilçesinde akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı dağları beyaza boyadı.

35 yıl sonra Ortaca’da kar sürprizi

Muğla'nın en az kar yağışı alan ilçelerinden olan Ortaca'da yaşayan vatandaşlar sabah saatlerinde kar süprizi ile uyandı.

Dalaman Belediyesi kar küreme çalışmalarına başladı

Kar yağışı şehrin yüksek kesimleri başta olmak üzere birçok mahallede etkili oldu. Belediye ekipleri vatandaşların mağdur olmaması için sabah saatlerinden itibaren kar küreme çalışmalarına başladı.

Altyapı çalışmaları devam ediyor

Fethiye Belediyesi, MUSKİ, AYDEM ve Telekomünikasyon Şirketleri işbirliği ile yürütülen altyapı ve üstyapı çalışmaları devam ediyor. MUSKİ ekipleri tarafından içme suyu ana hattı ve abonelik bağlantı çalışmaları nedeniyle İnönü Bulvarı’nda trafik tek şeride düşürüldü. 

Menteşe’de karla mücadelede yoğun mesai  

Tüm yurdu etkisi altına alan soğuk hava Muğla’da da etkisini gösterdi. Menteşe’de gece saatlerinde başlayan kar yağışı sabah saatlerine doğru etkisini arttırdı. Kısa sürede kent merkezi beyaza bürünürken Menteşe Belediyesi ekipleri gece boyunca mesaisini sürdürdü. 

Fethiye ve Seydikemer’de coğrafi işaret denetimleri gerçekleştirildi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından coğrafi işaret tescil belgesi alınan ve bölgenin ilk coğrafi işaretli olan ürünü olan Seydiler Kilimi’nin firma denetimleri gerçekleşti. 

Bodrum da beyaza büründü

Çok nadir kar yağışı görülen Muğla'nın Bodrum ilçesinde dün geceden itibaren yağan kar, ilçenin bazı kesimlerini beyaza bürüdü.

Köyceğiz’de vatandaşlar kar sürprizi ile uyandı

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde vatandaşlar sabah uyandıklarında kar yağışı sürprizi ile karşılaştılar.

Eroğlu, 2024 Belediye Başkan adayı

Fethiye’yi ve ülkemizi Amerika’da temsil eden Fethiye doğumlu Salih Eroğlu, 2024 yılında yapılacak olan yerel seçimlerde Fethiye Belediye Başkan Adayı olduğunu açıkladı.

Başkan Oktay kardeş şehir Nijnekamsk’ta iş birliği protokolü imzaladı

Marmaris'in kardeş şehri Nijnekamsk'ı ziyaret eden Belediye Başkanı Mehmet Oktay, Nijnekamsk Belediye Başkanı Ramil Mullin ile bir işbirliği protokolü imzaladı.

“BİK fikir ayrımı yapmaksızın resmi ilan dağıtmaktadır”

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Rıdvan Duran, Kurumun Basın Ahlak Esasları kapsamındaki görev ve faaliyetlerine dair değerlendirmelerde bulundu.

Marmaris 1 Nisan’a odaklandı

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, ilçede turizm sezonunun 1 Nisan itibariyle başlayacağını açıkladı. Turistik işletmelerin bütün hazırlıklarını bu tarihe kadar tamamlaması ricasında bulunan Oktay, belediyenin de çalışmalarını bu tarihe kadar bitireceklerini söyledi.

Odun sorunu büyüyor

Havaların soğuması nedeni ile  serada üretim yapan çiftçiler don nöbeti tutmaya başladı.Ürettikleri ürünün soğuğa maruz kalmaması için seralarda sürekli odun yakmak zorunda kalan üretici odun sorunu yaşamaya başladı.Orman İşletme Müdürlükleri’nde yılbaşından önce KDV dahil 150 TL’ye  yılbaşından sora  KDV dahil 225 TL’ye satılan odunun metreküpünün  bugünden itibaren KDV dahil 350 TL’ye satılması bekleniyor.

Sokak hayvanları için yemleme çalışması

Çeşitli bölgelerinde kar altında kalan alanlarda başta olmak üzere polis, jandarma, Doğa Koruma ve Milli Parklar sokak hayvanları ve yabani hayvanlar için seferber oldu, yemleme çalışmaları yapıyor.

Muğla’da kar yağışı bekleniyor

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Uyarı Merkezi tarafından yapılan açıklamada, Muğla'da beklenen yağışların 24 Ocak akşam ve gece saatlerinden itibaren kıyı kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görüleceği tahmin edilirken olumsuz hava koşullarına karşı vatandaşın dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyardı.

Özlem Balcı ve Gülnihal Demir Seydikemer’deydi

TRT1 ekranlarında hafta içi her gün yayınlanan, yurdun dört bir yayınından farklı konu ve konukların da yer aldığı Alişan İle Hayata Gülümse programının  Çarşamba günü  yayınlanacak olan bölümünün  çekimleri Seydikemer’de yapıldı. Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz’ün kendi elleri ile gözleme yaptığı programa ünlü sanatçılar Özlem Balcı ile Gülnihal Demir’de konuk oldu.

Soğuklar devam edecek

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Uyarı Merkezi tarafından yapılan açıklamada, 28.01.2022 sabah saatlerine kadar, hava sıcaklıklarının düşeceği, iç kesimlerinde kuvvetli zirai don olayı beklendiğinden çiftçilerin ve vatandaşın dikkatli ve tedbirli olması gerektiği belirtildi.

Soğuk sokakları boşalttı

Soğuk havaların gelmesiyle birlikte sıcaklıklar mevsim normallerinin altında seyir etmeye başladı. Havanın soğumasıyla birlikle güneşli havalarda sahil bandında gezmeyi tercih eden vatandaşlar aşırı soğuklar nedeni ile evde kalmayı tercih etti.

Fatma Girik’in vefatı Bodrum’u üzüntüye boğdu

İstanbul'da hayatını kaybeden Fatma Girik'in vefatı, Muğla'nın Bodrum ilçesindeki komşularını üzüntüye boğdu.

Toplam 14721 haber.