Güncel

Son dakika Güncel haberler, en son Güncel haberler, Güncel haberler burada, haber oku | Güncel

Güncel Haberleri

Kuru kozalak içinde yaşama tutundu

Yaz sezonunu iklim krizi, kuraklık ve orman yangınları ile mücadele ederek geçiren Muğla'da toprakta yetişmesi gereken mantar kuru kozalakta hayat buldu.

Marmaris’te göçmen kaçakçılarına geçit verilmiyor

Muğla'nın Marmaris ilçesinde göçmen kaçakçılığına karşı önlemler arttırıldı. Yasa dışı yollar ile yurt dışına çıkmaya çalışanlara jandarma komandolar geçit vermezken, kontrolsüz geçiş ve kaçakçılık faaliyetlerini önlemek amacı ile başlayan operasyonlarda patikalar dahi kontrol ediliyor.

Muğla Valiliğinden sel mağdurlarına destek

Muğla Valisi Orhan Tavlı ve beraberindeki heyet, 4 Aralık 2021 Cumartesi günü etkili olan sağanak yağıştan etkilenen Marmaris ilçesini ziyaret etti. Ziyarette mağdur ihtiyaç sahiplerine 20'şer bin lira destek verildi.

Kumbaralar ‘Yetim Projesi” İçin Açıldı

Fethiye İlçe Müftülüğü’ne bağlı Hacı Fehmi Özer 4-6 Yaş Kur’an Kursu öğrencileri, kumbaralarını “Yetim Projesi” için bağışladı

"Medya sektöründe bıçak kemiğe dayandı"

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Yönetim Kurulu, ekonomideki son gelişmelerin medya sektörüne olumsuz etkilerini değerlendirdi. Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada asgari ücrette sağlanan artışın medya sektöründe çalışan basın mensupları adına memnuniyet verici olduğunun altı çizildi ve “Benzer iyileştirmenin basın işletmeleri için sağlanmaması halinde bu artış sektör için anlamını yitirecektir. Aksi halde basın mensuplarının çalışacak kurum bulamama tehlikesi ile karşı karşıya kalması söz konusu olacaktır” denildi.

Fethiye Anadolu Lisesi’nden Karaca’ya Teşekkür Ziyareti

Fethiye Anadolu Lisesi Müdürü Asım Cezayirlioğlu ve beraberinde Okul Aile Birliği Başkanı Nihat Türk, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’ya okulda yapılan hizmetlerden dolayı teşekkür ziyaretinde bulundular.

2021 Yılına Online Hizmetler Damga Vurdu

Pandemi ile beraber değişen alışkanlıklarımız, tercih ettiğimiz hizmetleri de değiştirdi. Türkiye’nin en büyük online hizmet platformu Armut.com’un 2021 yılı verileri; yoğun ilgi gören online hizmetlerin, pandemi ile beraber hayatımızda kalıcı hale geldiğini gösteriyor.

Türk Büro-Sen’den Zam Talebi

Türk Büro-Sen tarafından adliye binası önünde yapılan açıklama ile ekonomik olarak zor günler geçiren milyonların umutlarını boşa çıkarmaya hiç kimsenin cüret etmemesi gerektiği belirtilerek, derhal ek zam ve refah payı uygulamasının hayata geçirilmesi istendi.

EMEK BİZİM İSE, SÖZ BİZİMDİR!..

Türk Tabipleri Birliği, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, Dev-Sağlık İş, Genel Sağlık-İş ve Birlik Dayanışma Sendikası’nın destekleriyle Fethiye Devlet Hastanesi hekimleri greve gitti. Hastane önünde toplanan hekimler alkışlar ve sloganlar eşliğinde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Yapılan açıklama da, “Emek bizim ise söz bizimdir” denildi.

Milli Piyango Biletlerine Yoğun İlgi

Altının ve dövizin önlenemez yükselişi karşısında akaryakıtın yanı sıra her türlü ürüne son yılların en büyük zamlarının geldiği şu günlerde vatandaş çıkış yolunu Milli Piyango’da görüyor.

Denizli’den Muğla Yerel Tohum Merkezi’ne Ziyaret

Denizli-Kale Ethem Özsoy Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri, “Yaşam Topraktan Başlar” projesi kapsamında Yerel Tohum Merkezi’ni ziyaret etti. Öğrenciler, tohum parselleri, üretim serası, distilasyon tesisi, tohum odası ve merkez bünyesindeki 3 laboratuvarı ile ilgili bilgi sahibi oldular.

Başkan Aras; “Ortak Yaşam Tarihsel Mirasımız”

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen Üçüncü Uluslararası Bir Arada Yaşam Zirvesi'ne katıldı.

Kedi Adalet Muğla Adliyesinin maskotu oldu

Muğla Menteşe'de olumsuz hava koşullarından korunmak için adliye binasına sığınan kedi, binada görev yapan duyarlı personel tarafından sahip çıkılınca Muğla Adliyesinin maskotu oldu.

Tarhana kuyruğu

Muğla'nın Menteşe ilçesinde Menteşe Belediyesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Ticaret ve Sanayi Odası ile Muğla İçin Gelecek Platformu işbirliğinde bu yıl 4'üncüsü düzenlenen 'Tarhana Festivali'ne vatandaşlar yağmurlu havaya rağmen büyük rağbet gösterdi. Tarhana alabilmek için vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu.

Egeplasder’den Depozito Uygulaması Önerisi

Türkiye’de plastik atıkların kaynağında ayrıştırılması ve geri dönüşümünde 1 Ocak 2022 tarihi önemli bir milat olacak. Bu tarihte uygulanmaya başlayacak depozito sistemi ile içecekler öncelikli olmak üzere belirlenecek diğer ambalajlı ürünler, depozito yönetim sistemi kapsamına alınacak. Ambalaj etiketlerinde görünür, okunaklı ve kolay silinmeyen, bozulmayan “Depozitoludur” ibaresi bulunacak, sisteme özgü barkodlar kullanılacak.

Muğla’da, ilçe bazında ilk ‘sıfır atık belgesi’ Bodrum Belediyesi’ne

Bodrum Belediyesi, 'Sıfır Atık Projesi' kapsamında gerçekleştirdiği çalışmalardan dolayı Muğla'da ilçe bazında 'Sıfır Atık Belgesi' alan ilk ve tek belediye oldu.

Bodrum Şoförler Odası önünde taksi yoğunluğu

Ulaşıma yüzde 25 zammın yapıldığı Muğla'nın Bodrum ilçesinde taksimetre tarifeleri güncelleniyor.

Fethiye Lisesi Mezunları Keşkek Günü’nde Buluştu

1966 yılında açılarak 2014 yılına kadar eğitim öğretimine devam eden Fethiye Lisesi Mezunları Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi önünde düzenledikleri Keşkek Günü’nde bir araya geldiler.

Yağmura Aldırmadan Denize Girdiler

Hafta sonu tatili için Fethiye’ye gelen Konya Meram Fen Lisesi öğrencileri Fethiye Körfesi’ni gezmek için tekne turuna çıktılar. Yağmura ve soğuğa aldırmayan öğrenciler tekne turunda denize girip eğlendiler.

Toplam 14643 haber.