Güncel

Son dakika Güncel haberler, en son Güncel haberler, Güncel haberler burada, haber oku | Güncel

Güncel Haberleri

35 yıllık turizmci Meşealtı Otantik Kebap’ı kışın da devreye soktu

Turizmde hizmet kalitesi ve personel devamlılığı arasındaki doğrudan ilişkiye değinen Turizmci Recai Çakır, 'Kış aylarında kapanan mekanlar yıpranmakla birlikte her sezon yeni personel arayışına girerek yeniden personel eğitmek zorunda kalıyor. Toplamda 4-5 ay olan sezonun bir kaç ayı eğitimle geçiyor. Bu yüzden de hizmet kalitesini oturtmak zaman alıyor ve çok büyük markalar da bundan zarar görüyor' diye konuştu.

Marmaris’te yeşil alanlar, 600 bin metrekareye çıktı

Marmaris Belediyesi, 2021 yılında ilçedeki toplam yeşil alan miktarını 600 bin 227 metrekareye çıkardı. Bir yılda yaklaşık 400 bin mevsimlik çiçek, 30 bin bitki üreten ekipler ayrıca 2200 adet fidan dikimi gerçekleştirdi.

Gaziler Derneğinden Başsavcı’ya Ziyaret

Fethiye Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini, Başsavcı Ünal Bingül’ü ziyaret etti.

Akbuga Adaylığını Açıkladı

26 Aralık 2021 Pazar günü yapılacak olan Fethiye Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği’nin 4. Olağan Genel Kurulu’nda başkan adayı olduğunu açıklayan Cemal Akbuga, "İnsanlığa ve engellilere faydalı olacak her şeyin altına imza atacağız" dedi.

Şoförler Başkanlarını Seçecek

Fethiye Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şaban Taşar yaptığı basın toplantısı ile Fethiye Şoförler ve Otomobilciler Odası Genel Kurulu’nun 5 Şubat 2022 tarihinde Gazi İlkokulu’nda yapılacağını açıkladı.

Doğa Ve Doğallığı Konuştular

Not Defteri Grubu’nun daveti ve Ekolojik Yaşam Uzmanı ve Yazar Erkan Şamcı’nın katılımı ile FETAV’ da doğa ve doğallık ile ilgili olarak söyleşi düzenlendi.

Gazilerden Emniyet Müdürü’ne Ziyaret

Fethiye Şehit Aileleri ve Muharip Gaziler Derneği, Fethiye İlçe Emniyet Müdürü İsmail Ayhan’ı ziyaret etti.

Ege Hikayesi Bölgesel Kalkınmanın Anahtarı Olacak

Kurulduğu günden itibaren kapsadığı TR32 bölgesinde yer alan Aydın, Muğla ve Denizli illerinin kalkınmasına yönelik çalışmalar gerçekleştiren Güney Ege Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (GESİFED) Ege Hikayesi Projesinin 2022-2024 Stratejik hedeflerini belirledi. GESİFED Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Mersin, “COVID-19 nedeni ile yaşadığımız krizi fırsata dönüştürdük ve EGE Hikayesi projemizin sürdürülebilirliğinin en önemli adımı olan 2022-2024 yılı stratejik hedeflerimizi belirledik. Şimdi planları gerçekleştirme zamanı başlıyor” dedi.

2 kg pil veya tekstil atığı getirenlere; Su Perlatörü hediye ediliyor

Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, ‘Su gelecektir, akıp gitmesine izin vermeyin!’ sloganıyla 2 Kg Atık Pil veya 2 Parça Tekstil Atığı getirene 'Su Perlatörü' hediye edeceklerini açıkladı.

İncir Yetiştiriciliği Eğitimi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ile Aydın İncir Araştırma Enstitüsü işbirliğinde, coğrafi işaretli ürünlerin tanıtımı ve üretiminin arttırılması hedefi doğrultusunda, ‘İncir Yetiştiriciliği’ eğitimi düzenlendi. Çevrimiçi eğitime, Aydın İncir Araştırma Enstitüsü Bitki Sağlığı Bölümü görevlileri Dr. Özlem Doğan, Hülya Ulusay ile Yetiştirme Tekniği Bölümü görevlisi Dr. Sunay Dağ konuşmacı olarak katıldı.

Menteşe’de Kazanlar 35 Bin kişi için kaynadı

Menteşe Belediyesi 2021 yılı boyunca ihtiyaç sahibi 17 Bin 309 kişiye ücretsiz sıcak yemek ulaştırdı. 18 Bin 435 kişi de yıl boyunca hafta içi her gün 3 çeşit uygun fiyatlı olarak verilen yemek hizmetinden yararlandı.

Yunus Emre’yi Anma Etkinliği Yapıldı

Ölüdeniz Ortaokulu ve Şefika Pekin Kız Meslek Lisesi tarafından Fethiye Kültür Merkezi’nde saat 14.00’da Aşkın Yolculuğu Yunus Emre’yi anma etkinliği düzenlendi.

Soydemir; Çiftlik, Kargı Ve Yanıklar Esnafını Ziyaret Etti

Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanı Mehmet Soydemir 8 Ocak 2022 tarihinde gerçekleşecek olan genel kurul öncesi esnaf ziyaretlerini sürdürüyor. Soydemir, Çiftlik, Kargı ve Yanıklar Mahallesi’ndeki esnafları ziyaret ederek genel kurula davet etti.

Gaziler Derneği’nden İlçe Yazı İşleri Müdürü’ne Ziyaret

Fethiye Şehit Aileleri ve Muharip Gaziler Derneği, İlçe Yazı İşleri Müdürü’nü ziyaret etti.

Ftso Yönetimi Ve Çalışanlarına Yangın Eğitimi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nda (FTSO) iş sağlığı ve güvenliği çalışmaları kapsamında ‘Yangına İlk Müdahale Eğitimi’ gerçekleştirildi. FTSO Yönetim Kurulu üyeleri ve çalışanlarının katıldığı eğitimde, yangın söndürme tüpü kullanılarak suni alevlere müdahale edildi.

Fethiye’de Yol Ve Alt Yapı Çalışmaları Devam Ediyor

Fethiye Belediyesi, MUSKİ, AYDEM ve Telekomünikasyon şirketleri işbirliğinde yol ve alt yapı çalışmaları devam ediyor.

Muğla’daki 15 Temmuz şehitlerine vefa

15 Temmuz FETÖ terör örgütü kalkışması sonucu Muğla'da şehit düşen polis memuru Mehmet Çetin ve Nedip Cengiz Eker'in portreleri, Muğla Güzel Sanatlar Lisesi resim bölümü öğrencileri tarafından portreleri yapılarak İl Milli Eğitim Müdürlüğünde seğrilendi. Cumhurbaşkanlığının himayelerinde her yıl tertip edilen '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri' kapsamında, Muğla Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerince resmedilen şehit polis memurları Mehmet Çetin ve Nedip Cengiz Eker'in portreleri, ailelerine hediye edilmek üzere önce İL Milli Eğitim Müdürlüğünde sergilendi.

Marmaris’te yılbaşında müzik saatlerinde esneme yok

Muğla'nın Marmaris ilçesi Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy basın mensupları ile bir araya gelerek sorularını yanıtladı. Marmaris'te normalleşme sürecinde olunmasına rağmen pandeminin devam ettiğini ve müzik saatleri konusunda esneme olmadığını belirtti.

Kar yağışı göl ve akarsular için can suyu oldu

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Coğrafi Bilgi Sistemleri Müdürü Doç. Dr. Ceyhun Özçelik, küresel iklim krizi ve kuraklık nedeniyle oluşan su krizinde kış sezonunda yağan kar ve yağışlarının önemli olduğunu, bunun yanında kentsel altyapıların da iklim değişikliğine hazırlıklı hale getirilmesi gerektiğini söyledi.

Toplam 14643 haber.