Güncel

Son dakika Güncel haberler, en son Güncel haberler, Güncel haberler burada, haber oku | Güncel

Güncel Haberleri

Türk Büro-Sen’den Zam Talebi

Türk Büro-Sen tarafından adliye binası önünde yapılan açıklama ile ekonomik olarak zor günler geçiren milyonların umutlarını boşa çıkarmaya hiç kimsenin cüret etmemesi gerektiği belirtilerek, derhal ek zam ve refah payı uygulamasının hayata geçirilmesi istendi.

EMEK BİZİM İSE, SÖZ BİZİMDİR!..

Türk Tabipleri Birliği, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, Dev-Sağlık İş, Genel Sağlık-İş ve Birlik Dayanışma Sendikası’nın destekleriyle Fethiye Devlet Hastanesi hekimleri greve gitti. Hastane önünde toplanan hekimler alkışlar ve sloganlar eşliğinde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Yapılan açıklama da, “Emek bizim ise söz bizimdir” denildi.

Milli Piyango Biletlerine Yoğun İlgi

Altının ve dövizin önlenemez yükselişi karşısında akaryakıtın yanı sıra her türlü ürüne son yılların en büyük zamlarının geldiği şu günlerde vatandaş çıkış yolunu Milli Piyango’da görüyor.

Denizli’den Muğla Yerel Tohum Merkezi’ne Ziyaret

Denizli-Kale Ethem Özsoy Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri, “Yaşam Topraktan Başlar” projesi kapsamında Yerel Tohum Merkezi’ni ziyaret etti. Öğrenciler, tohum parselleri, üretim serası, distilasyon tesisi, tohum odası ve merkez bünyesindeki 3 laboratuvarı ile ilgili bilgi sahibi oldular.

Başkan Aras; “Ortak Yaşam Tarihsel Mirasımız”

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen Üçüncü Uluslararası Bir Arada Yaşam Zirvesi'ne katıldı.

Kedi Adalet Muğla Adliyesinin maskotu oldu

Muğla Menteşe'de olumsuz hava koşullarından korunmak için adliye binasına sığınan kedi, binada görev yapan duyarlı personel tarafından sahip çıkılınca Muğla Adliyesinin maskotu oldu.

Tarhana kuyruğu

Muğla'nın Menteşe ilçesinde Menteşe Belediyesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Ticaret ve Sanayi Odası ile Muğla İçin Gelecek Platformu işbirliğinde bu yıl 4'üncüsü düzenlenen 'Tarhana Festivali'ne vatandaşlar yağmurlu havaya rağmen büyük rağbet gösterdi. Tarhana alabilmek için vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu.

Egeplasder’den Depozito Uygulaması Önerisi

Türkiye’de plastik atıkların kaynağında ayrıştırılması ve geri dönüşümünde 1 Ocak 2022 tarihi önemli bir milat olacak. Bu tarihte uygulanmaya başlayacak depozito sistemi ile içecekler öncelikli olmak üzere belirlenecek diğer ambalajlı ürünler, depozito yönetim sistemi kapsamına alınacak. Ambalaj etiketlerinde görünür, okunaklı ve kolay silinmeyen, bozulmayan “Depozitoludur” ibaresi bulunacak, sisteme özgü barkodlar kullanılacak.

Muğla’da, ilçe bazında ilk ‘sıfır atık belgesi’ Bodrum Belediyesi’ne

Bodrum Belediyesi, 'Sıfır Atık Projesi' kapsamında gerçekleştirdiği çalışmalardan dolayı Muğla'da ilçe bazında 'Sıfır Atık Belgesi' alan ilk ve tek belediye oldu.

Bodrum Şoförler Odası önünde taksi yoğunluğu

Ulaşıma yüzde 25 zammın yapıldığı Muğla'nın Bodrum ilçesinde taksimetre tarifeleri güncelleniyor.

Fethiye Lisesi Mezunları Keşkek Günü’nde Buluştu

1966 yılında açılarak 2014 yılına kadar eğitim öğretimine devam eden Fethiye Lisesi Mezunları Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi önünde düzenledikleri Keşkek Günü’nde bir araya geldiler.

Yağmura Aldırmadan Denize Girdiler

Hafta sonu tatili için Fethiye’ye gelen Konya Meram Fen Lisesi öğrencileri Fethiye Körfesi’ni gezmek için tekne turuna çıktılar. Yağmura ve soğuğa aldırmayan öğrenciler tekne turunda denize girip eğlendiler.

Başkan Oktay yağıştan zarar gören bölgelerde incelemelere devam ediyor

Geçtiğimiz Cumartesi günü sel felaketinin yaşandığı Marmaris'te yaralar sarılmaya devam ederken Belediye Başkanı Mehmet Oktay, incelemelerini sürdürüyor. Oktay, 'Maalesef ki risk hala devam ediyor. Alınması gereken önlemlere ilişkin yetkili kurumlarla görüşmelerimizi sürdürüyoruz' dedi.

82 yaşındaki Fedai amca yanan ormanlar için şiir yazdı

Muğla'nın Marmaris ilçesinde 28 Temmuz'da başlayarak 8 gün süren orman yangınlarından etkilenen 82 yaşındaki Fedai Alper yanan ormanlar için şiir yazarken, Alper'in 70 yaşındaki eşi Ayşe Alper ise Keşke evimiz yansaydı da ormanlarımız yanmasaydı dedi.

Moral bulmaya Fethiye’ye geldiler

Konya Meram Fen Lisesi öğrencileri ders programlarının yoğunluğundan ve pandemi döneminde sosyal aktivitelerden uzak kalan öğrencilere moral motivasyon kazandırmak için Fethiye’ye tur düzenlediler.

Kullukçu İle Eroğlu Açılışta Buluştu

Cumhuriyet Halk Partisi geçmiş dönem Fethiye İlçe Başkanlığı yapmış Ali Özgür Kullukçu ile siyaset ve iş dünyasının renkli simalarından olan Erdal Eroğlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’nın da katıldığı Bahriye Üçok Parkı’nın açılış töreninde buluştular.

Belediye Usulsüz Simit Fiyatına “Dur!” Dedi

Muğla'nın Menteşe ilçesinde geçtiğimiz günlerde 2 liradan satılan çıtır simide yapılan P zamma Menteşe Belediyesi dur dedi. Menteşe’de 90 gramdan 2 liraya satılan çıtır simidin Muğla Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası tarafından yapılan P zam ile 3 liraya yükselmesi vatandaşların tepkisine neden oldu.

Memduha Teyze Evine Kavuştu

Geçtiğimiz yaz Seydimer’e bağlı Kabaağaç Mahallesi’nde çıkan yangında evi yanan Memduha Uslan’ın evi geçmiş dönem Belediye Başkanı Behçet Saatçi’nin önderliğinde 120 kişiden oluşan havuzda toplanan yardım paraları ile yapıldı. Yapılan evin anahtarını Memduha Teyze’ye Nesrin Saatçi teslim etti.

Bahriye Üçok Parkı, Halk Evi ve Türkan Saylan Anıtı açıldı

Fethiye Belediyesi Bahriye Üçok Parkı, Halk Evi, Bahriye Üçok ve Türkan Saylan anıtlarının açılışlarını gerçekleştirdi. Fethiye Merkez, Göcek, Karaçulha, Ovacık’ta yapılıp hizmete açılan halk evlerine Bahriye Üçok Parkı Halk Evi’de eklendi.

Toplam 14712 haber.