Güncel

Son dakika Güncel haberler, en son Güncel haberler, Güncel haberler burada, haber oku | Güncel

Güncel Haberleri

ARICAN’DAN KUTLAMA ZİYARETİ…

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (FTSO) Akif Arıcan, 1 Temmuz Kabotaj bayramı nedeniyle FİMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şube Başkanı Şaban Arıkan’ı ziyaret etti. 1 Temmuz 1926’da yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu’yla birlikte her yıl 1 Temmuz’da kutlanan Kabotaj ve Denizcilik Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Fethiye’de de coşkuyla kutlanacak. Kutlamalar öncesi FTSO Başkanı Akif Arıcan, İMEAK DTO Fethiye Şube Başkanı Şaban Arıkan’ı ziyaret etti. Oldukça samimi geçen ziyarette DTO Başkanı Arıkan, FTSO Başkanı Arıcan’a ‘İMEAK Deniz Ticaret Odası’ yazılı şapka ve tişört hediye etti.

ADD FETHİYE “O GÜN KATLİAMCILARIN AVUKATLIĞINI ÜSTLENENLER BUGÜN İKTİDARDADIR”

Atatürkçü Düşünce Derneği Fethiye Şubesi yönetim kurulu başkanı Haydar Murat Topçu; 2 Temmuz Sivas Katliamını Anma yıldönümü nedeniyle yazılı bir açıklamada bulundu. ADD Fethiye Şubesi yönetim kurulu başkanı Haydar Murat Topçu "Her 2 Temmuz'da; sadece acı yaşar Türkiye'de; türküler, semahlar, insanlık, duygular, şiirler, laiklik, demokrasi, hukuk, ahlak ve Türkiye ölür, sadece acı yaşar" diyerek “O gün katliamcıların avukatlığını üstlenenler bugün iktidardadır. Katillerin avukatlarının önemli bir kısmı milletvekilliği ile ödüllendirilmiştir” iddiasında bulundu…

FTSO’ DA ŞOK İSTİFA…

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu üyesi ve başkan yardımcısı tanınmış iş adamı Burhanettin Tuna görevinden istifa etti. “Hizipleşme, kutuplaşma ve benciliğin ön plana çıkması ile odada sevgi ve saygının kalmadığı” iddiasında bulunan Burhanettin Tuna açıklamasında; başkan yardımcılığı, yönetim kurulu ve meclis üyeliği ile meslek komitesi üyeliklerinden istifa ettiğini duyurdu…

TEKNECİLERE TÜRK BAYRAĞI HEDİYESİ

Fethiye Belediyesi Liman Müdürlüğü, Kabotaj ve Denizcilik Bayramı dolayısıyla teknecilere Türk Bayrağı ve ‘Sevdamız Fethiye’ yazılı şapkalar hediye etti. Belediye Liman Müdürü Okan Arıkan, “Denizcilerimize karasularımızda gururla taşıdıkları şanlı bayrağımızı ve belediyemize ait şapkayı hediye ederek günlerini kutluyoruz” dedi.

BAKAN MÜEZZİNOĞLU’NDAN ÖNEMLİ UYARI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, yapılandırma süresinin 30 Haziran cuma günü dolduğunu belirterek, “Sosyal Güvenlik Kurumuna borcu olanların bu fırsatı kaçırmamaları için mutlaka başvuru yapması gerekiyor. Çünkü bu yapılandırma ile birlikte vatandaşlarımıza daha esnek ve kolay ödeme imkânı getiriyoruz” dedi.

SU BORÇLARINI YAPILANDIRMADA SON TARİH 30 HAZİRAN

Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğüne 31 Mart 2017 tarihinden önce su ve atıksu borcu olan vatandaşlara borçlarını yapılandırma fırsatı sunuldu. Vatandaşlar yapılandırma kapsamında borçlarını 6, 9, 12 ve 18 taksitte ödeme imkânına sahip oluyor.

''İKİ ÖNEMLİ SORUN ÇÖZÜMLENMELİ''

Mavi bayrak ödülü için marinalarda deniz suyu kalitesinden çevre eğitimi ve bilgilendirmeye, çevre yönetiminden güvenlik ve hizmetlere kadar 25 kriter bulunurken çevre ve çevre bilinci oluşturmada öncü kuruluşlar arasındaki Ece Saray Marina 2008 yılından itibaren mavi bayrak ödüllü yatlar konusunda da yatları teşvik ediyor.

VELİ PABUŞÇU “FETHİYE’DE YENİ ARSA ALANI YOK EV FİYATLARI ARTACAK”

Fethiye ve Seydikemer’in tanınmış sevilen emlakçılarından ve Merkez Emlak sahibi Veli Pabuşçu, Fethiye’de yeni arsa alanları olmadığı için ev fiyatlarının ileriki günlerde daha da artacağını söyledi. Fethiye’de SİT alanlarının oldukça fazla olmasından dolayı arsa sıkıntısı yaşanıyor. Dolar ve Euro’da ki dalgalanmaların yanı sıra yeni arsa alanlarının olmaması da ev fiyatlarını yükseltiyor. 2+1 daire Çatalarık Cami Mahallesi’nde 170, 180, 200 bin lira olarak değişirken aynı büyüklükte 2+1 daire şehir merkezinde 300 bin lira.

ÇİMEN “YÜKSEK ARSA FİYATLARI EV FİYATLARINI ETKİLİYOR”

İnşaat Mühendisleri Odası Fethiye Temsilcisi Levent Çimen, merkezde arsaların çok sıkışmış olması ve arsa bulunamaz hale gelmesi, arsa fiyatlarının çok yüksek olmasının ev fiyatlarının etkilediğini söyledi.

“ESNAF HASTANESİ AİLELERİ SEVİNDİRDİ”

Birçok sosyal sorumluluk projelerinde yer alan Özel Lokman Hekim Esnaf Hastanesi ihtiyaç sahiplerine yardım elini uzattı. Esnaf Hastanesi tarafından her yıl Ramazan ayında ihtiyaç sahibi ailelere düzenli olarak verilen erzak yardımına bu yıl da devam ediliyor. Fethiye Kaymakamlığı Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı’na kayıtlı olan ihtiyaç sahiplerine 100 adet gıda yardım paketi dağıtıldı. İhtiyaç sahipleri yerinde ziyaret edilerek hastane personeli tarafından yardım paketleri kendilerine teslim etti.

Eski Başkan Mustafa Kiremitli, son yolculuğuna uğurlandı

Karaçulha Beldesi eski Belediye Başkanı Mustafa Kiremitli, geçirdiği rahatsızlık nedeniyle yaşamını yitirdi. İş adamı olarak da tanınan Mustafa Kiremitli için Fethiye Belediyesi tarafından Karaçulha Belediye Binası önünde cenaze töreni düzenlendi. Başkan Saatcı, "Mustafa Ağabeyimizin adını yaşatmak için ne gerekiyorsa yapacağız" dedi.

MUĞLA'YA 26 YIL SONRA İKİNCİ KADIN VALİ

Valiler Kararnamesi ile Muğla’ya 2’nci kadın vali atandı. 1991-1995 yıllarında Muğla valiliği yapan Lale Aytaman’dan sonra son kararname ile Muğla’ya Aydın doğumlu Kırklareli Vali Esengül Civelek atandı.

Seydikemer Muhtarları’ndan Büyükşehir’e Teşekkür Ziyareti

Seydikemer İlçesi Muhtarları Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e teşekkür ziyaretinde bulundu.Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin ilçelerindeki ve mahallelerindeki hizmetlerinden memnun olan Seydikemer İlçesi Muhtarları Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e teşekkür ziyaretinde bulundular.

CİNAYET ZANLISI 14 GÜN SONRA TATİL YAPARKEN YAKALANDI

,Sakarya Hendek'te yaklaşık 2 hafta önce meydana gelen cinayetin zanlısı Fethiye'de tatil yaparken yakalandı. Ölüdeniz Jandarma ekipleri tarafından bir koya düzenlenen operasyon sonucu yakalanan 45 yaşındaki Nihat K.'nın Sakarya'dan gelecek ekiplere teslime dileceği öğrenildi.

Torunoğulları'na "Avrupa'da Yılın İşadamı" Ödülü

-Marmaris'te 3 oteli bulunan Edestaal grup Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Torunoğulları, Avrupa’da Yılın İşadamı ödülü verildi.

Fethiyeliler komşularıyla iftar yapacak.

Fethiye Belediyesi tarafından 2013 yılında başlatılan, “Komşunla iftar et” kampanyası Türkiye’de ses getirerek kamuoyundan büyük destek almış, Fethiyeliler evlerinde, cadde ve sokaklarda komşularıyla iftar yapmıştı. Kampanya bu sene, “Paylaş, hoşgör, merhamet et. Rahmet ve Bereket Ayı Ramazan’da Komşunla İftar Et” sloganının birleştirici mesajıyla 22 Haziran Perşembe günü tekrar yapılacak.

ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLER İFTARDA BULUŞTU…

Merhum iş adamı Celal Ece ruhuna Ece Saray Hotel'de düzenlenen iftar yemeğinde Fethiye ve Seydikemer İlçeleri'ndeki şehit ve gazi aileleri bir araya geldi. Fethiye Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri iftar etkinliğinde bir araya getirildi. İftar programına Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık'ın yanı sıra protokol üyeleri de katıldı.

KAZALAR ARTINCA DENETİMLERDE ARTTI…

Fethiye’de son günlerde yaşanan ölümlü ve yaralanmalı motosiklet kazaları nedeniyle Fethiye ilçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Ekipleri denetimleri arttırdı. Özellikle genç sürücülerin aşırı hızlı gitmelerinden kaynaklanan motor kazaları denetimleri yoğunlaştırıyor. Motor kazaları nedeniyle ilçemizde bir çok gencimiz genç yaşta hayatını kaybediyor. Bunun önüne geçebilmek için sadece denetimlerin yoğunlaştırılması yeterli değil anne ve babalara da çok iş düşüyor…

GELENEKSEL LÖSEV İFTAR YEMEĞİ FETHİYE’DE DE GERÇEKLEŞTİRİLDİ…

Kısa adı Lösev olan Lösemili Çocuklar Vakfı tarafından Fethiye’de lösemili çocuklar ve ailelerine iftar yemeği verildi. Lösev Ege Bölgesi Temsilciliği tarafından Kalepark restaurantta düzenlenen iftar yemeğine yoğun katılım oldu. Geleneksel hale gelen iftar yemeğine katılan Lösev Ege Bölgesi Temsilciliğinden Selin Topçuoğlu ile Sosyal Hizmetler Uzmanı Begüm Yalçınkaya aileler ile tek tek yakından ilgilendiler…

Toplam 15377 haber.