Yaşam

Son dakika Yaşam haberleri, en son Yaşam haberler,, Yaşam haberleri burada, haber oku | Yaşam

Yaşam Haberleri

Düğerek kanalizasyon hattı tamamlandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi il genelinde altyapıyı güçlendirmek, altyapı hizmetlerinden yararlanma oranını arttırmak için çalışmalarına devam ediyor.

Bodrum’dan Akbelen Direnişine Destek

Maden sahasının genişletilmek istendiği Milas’ın Akbelen ormanlarında çevrecilerin ve yöre halkının mücadelesi sürerken, Bodrum’dan Akbelen’e destek için onlarca kişi bölgeye gitti.

Akbelen’de Ağaç Kıyımı Devam Ediyor

Muğla’da Akbelen Ormanı’nda kömür sahasının genişletilmesi için Pazartesi sabahı başlayan kesim ve bu kesime karşı köylülerin direnişi devam ediyor. Jandarma ve takviye olarak gelen polis ekipleri, ağaçlara sarılan vatandaşları kesim yapılacak alandan çıkardı.

Fethiye Yarımadası'ndaki çöplere vatandaşlar tepki gösterdi

 Fethiye’de yeşil ve mavinin buluştuğu noktalardan olan Yarımada’da kıyılara ve yol kenarlarına atılan çöpler pes dedirtti.

Valilikten sıcak ve yangın uyarısı

Muğla Valiliği 26 Temmuz Çarşamba ve 27 Temmuz Perşembe günleri Muğla genelinde hava sıcaklığının üst seviyede seyretmesi nedeniyle vatandaşları orman yangınları konuşumda dikkatli olunması konusunda uyardı.

İçme Suyu Projesi paydaş katılım toplantısı

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Marmaris Bozburun Yarımadası’nda içme suyu projesi başlatıyor. Proje çerçevede Turunç, Bozburun, Selimiye, Söğüt, Bayır, Osmaniye ve Taşlıca Mahallelerini içine alan toplam 52 bin metre içme suyu hattı yapılarak bölgelere aralıksız su sağlanacak.

Bodrum’da Hayalet Ağ Temizliği

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün dalış timi tarafından Bodrum’da hayalet ağ temizliği yapıldı. Su altı dronunun kullanıldığı temizlik çalışmasında denizden 8 bin metrekare hayalet ağ çıkarıldı. Dalgıçların su altında yaptığı çalışma su altı kamerası tarafından görüntülendi.

Ormanlık alanlarda devriye görevini sürdürüyor

Yangına en hassas iller arasında yer alan Muğla’da hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve yangın riskinin artması sonucu Muğla İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler ormanlık alanlarda devriye görevini sürdürüyor.

Büyükşehir yoğun mesai harcadı

Muğla’nın birçok farklı noktasında yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle özellikle yeraltı su kaynaklarıyla içme suyu sağlanan bölgelerde suyun depolara aktarılmasında elektrikli pompalar kullanıldığı için su sağlanması olumsuz etkilendi.

“Ormanın Sırrı: Karakulak” Belgeseline Uluslararası Ödül

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) araştırmacılarından Dr. Öğr. Üyesi Yasin İlemin’in danışmanlığını yaptığı “Ormanın Sırrı: Karakulak” belgeseli Almanya'da düzenlenecek olan Green Screen Uluslararası Yaban Hayatı Filmleri Festivali’nde “Resmi Seçimler” arasına girdi. Festival, 6-10 Eylül 2023 tarihleri arasında Almanya’da gerçekleşecek.

Trafik kazasında hayatını kaybeden Güzelgün Muğla'da anıldı

İstanbul Bostancı Sahili'nde polis kontrol noktasından kaçan S.T.Ü.'nün otomobiliyle çarparak ölümüne neden olduğu bisikletli Doğanay Güzelgün Muğlalı bisiklet sürücüleri tarafından anıldı.

Caretta yuva sayısı 600’e ulaştı

Caretta Caretta Deniz Kaplumbağalarının en önemli üreme merkezi Muğla'nın Ortaca ilçesi Dalyan İztuzu sahilinde yuva sayısı 600’e ulaştı.

Fethiye’de ağaç budama çalışması

Fethiye’de Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde kurulan Park ve Bahçeler Birimi, ilçe merkezinde ağaç budama çalışması başlattı.

Marmaris Belediyesi geniş bir alanda temizlik çalışmalarını sürdürüyor

Marmaris Belediyesi, orman alanları, dere yatakları, karayolu çevresi, koylar demeksizin farklı birçok kurumun sorumluluk alanına giren bölgelerde de temizlik çalışması gerçekleştiriyor.

45 derece sıcakta tarihe dokunuş

Muğla’da hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde seyrederken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından sıcaklık oranı 43 derece olarak açıklandı.

İçme suyu sıkıntısı çözmek için içme suyu hattı yapılıyor

Muğla genelinde sağlıklı ve sürekli içme suyu sağlamak için çalışmalarını sürdüren Muğla Büyükşehir Belediyesi, bu çerçevede Marmaris’te önemli bir projeyi hayata geçiriyor. Özellikle yaz aylarında içme suyunun yetersiz olduğu ve yeraltı kaynaklarının tuzlanması nedeniyle kaliteli su sağlanması konusunda sorunların yaşandığı Bozburun bölgesinde içme suyu projesi yapılıyor.

Deniz dibinden çıkanlar vatandaşları şok etti

Muğla’nın Bodrum içesinde bu yıl 9’uncusu düzenlenen deniz dibi temizliği sosyetenin gözbebeği Türkbükün’de başladı. Denizin dibinden çıkanları görenler ise hayret içerisinde kaldı.

Ortaca’da haşere ile mücadele devam ediyor

Muğla’nın Ortaca ilçesinde yaz aylarında yoğun olarak görülen başta sivrisinek ve diğer haşerelere karşı Ortaca Belediyesi ekipleri tarafından gece-gündüz ilaçlama çalışması devam ediyor.

Belediyeden Lavanta hasat şenliği

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Yerkesik-Yeniköy Mahallesinde kurulan koku vadisi lavanta bahçesinde lavanta şenliği düzenledi. Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından ikincisi düzenlenen festivalde lavanta hasadı gerçekleştirildi.

Toplam 574 haber.