Yaşam

Son dakika Yaşam haberleri, en son Yaşam haberler,, Yaşam haberleri burada, haber oku | Yaşam

Yaşam Haberleri

“Kentsel altyapılar iklim değişikliğine hazır hale getirilmeli”

Dünyayı etkisi altına alan iklim değişikliğinin en büyük zararı büyük kentlerde yaşanırken, altyapıların iklim değişikliğine uygun hale getirilmesi durumunda hasarın daha az zararla atlatılabileceği ifade edildi.

Atık Toplama Tekneleri 4’e Çıkarıldı

Atık toplama tekneleriyle 25 yıldır Göcek’te hizmet veren DenizTemiz Derneği/ TURMEPA, bu sezon bölgedeki atık alım kapasitesini 40 tona çıkardı. TURMEPA I ve DTO Fethiye tekneleriyle açtığı koruma şemsiyesini, TURMEPA 3 ve TURMEPA Ford Otosan tekneleri ile birlikte daha da genişletti. TURMEPA teknelerine haftanın 7 günü 09.00-18.00 saatleri arasında 0850 460 67 67 numaralı Mavi Hat’tan ulaşmak mümkün.

Ağaç Dikimi Etkinliği Gerçekleştirildi

26. Ortaca Tarım, Çevre ve Turizm Festivali kapsamında Ortaca ilçesi Dalyan Mahallesinde ağaç dikimi etkinliği gerçekleştirildi.

Dalyan kanalında temizlik

Ortaca Belediyesi tarafından düzenlenen 26’ncı Tarım, Çevre ve Turizm Festivali çerçevesinde Ortaca’nın dünyaca ünlü tatil beldesi Dalyan kanalında kanal dip temizliği gerçekleştirildi.

Turhan Selçuk Karikatürlü Park’a Çirkin Saldırı…

Milas Belediyesi tarafından düzenlenen Turhan Selçuk’un Sanatı Sempozyumu ve 12. Turhan Selçuk Uluslararası Karikatür Yarışması Ödül Töreni kapsamında yenilenen Turhan Selçuk Karikatürlü Park, yenilenen yüzü ve içerisinde bulundurduğu eserlerle ziyaretçilerine görsel bir şölen sunmaya devam ederken kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerin çirkin hedefi haline geldi.

Bodrum-Kaş arası denizlerde fırtına uyarısı

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi, Bodrum-Antalya Kaş arasında denizlerde fırtına uyarısında bulundu.

Kaşalot cinsi balina bu kez Rodos açıklarında ortaya çıktı

Muğla’nın Marmaris ilçesi açıklarında bir ay önce görülen Kaşalot cinsi balina, bu kez Yunanistan’ın Rodos Adası açıklarında görüldü.

Seydikemer Belediyesi Ekipleri, Karadere Plajını Pırıl Pırıl Yaptı

Seydikemer Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Ekipleri, Karadere Plajında temizlik çalışması yaparak cam, poşet ve pet şişe gibi sahile gelişi güzel atılan çöpleri topladı.

Çalış Köprüsü modern görünüme kavuşacak

Manzarasıyla insanları büyüleyen Çalış bölgesinde bulunan Çalış Köprüsü yenileniyor.

Akyaka'da çöp toplama etkinliği gerçekleştirildi

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi gönüllü gençlerinin katılımıyla Kurban Bayramı sonrasında doğa koruma bilincinin aşılanması ve temiz çevre duyarlılığı için Ula Akyaka'da çöp toplama etkinliği gerçekleştirildi.

Düğerek’te Alt ve Üstyapı Çalışması

Muğla Büyükşehir Belediyesi Düğerek Mahallesi’nde 25 Milyon TL yatırımla hayata geçirdiği alt ve üstyapı yatırımları için tanıtım toplantısı düzenledi.

Kentsel Tasarım Atölyesi Tamamlandı

İstanbul Mimarlık ve Şehircilik Araştırmaları Akademisi, AURA İstanbul ve Menteşe Belediyesi işbirliğinde, DYO desteğiyle AURA Crea kapsamında 5-7 Haziran tarihleri arasında düzenlenen Muğla Yağcılar Hanı ve çevresine yönelik kentsel tasarım atölyesi çalışmaları tamamlandı.

Kaymakam Karaman “Bu Yaz, Yangınsız Geçecek”

Fethiye Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman beraberindeki Heyetle birlikte Fethiye Değirmenbaşı Orman ürünleri deposunda konuşlanan yangın müdahale ekibini ziyaret etti. 

Konteynerlerin dezenfeksiyon ve temizliğine hız verildi

Menteşe Belediyesi ilçe genelindeki 4 Bin 65 adet çöp konteynerini ilaçlama ve dezenfeksiyon sistemine sahip özel temizleme aracıyla yıkayarak temizliyor.

Âşıklar Tepesi Çöpten Geçilmiyor

Manzarasıyla büyüleyen Fethiye'de ki birçok vatandaşın buluşma noktası olan Âşıklar Tepesi, çevre kirliliği ile dikkat çekiyor.

Gürsel Muhtar Yaşam Savaşını Kaybetti

Fethiye'nin Cami Mahallesinde geçmiş dört dönem muhtarlık yapan Gürsel Balcı, uzun zamandan bu yana tedavi gördüğü rahatsızlığına yenik düşerek hayatını kaybetti.

Vatandaşlar “İnlice Plajı’nı” Tekrar Belediyenin İşletmesini İstiyor 

Fethiye Belediyesinden alınan “İnlice Plajı” atıl durumda kaldı. Vatandaşlar “İnlice Plajını” Fethiye Belediyesinin işletmesini istiyor. 

10 Mahallede Çalışmalara Başlandı

2023 yılı yatırım programı kapsamında İl genelinde yol yapım çalışmalarını sürdüren Muğla Büyükşehir Belediyesi son olarak Yatağan’ın kırsal mahalle yollarında sathi kaplama ve yenileme çalışması başlattı.

Büyükşehir Lavanta Bahçesi Ziyarete Açılıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi Lavanta Bahçesi Kurban Bayramının 2. gününde ziyarete açılıyor.

Toplam 593 haber.