Yaşam

Son dakika Yaşam haberleri, en son Yaşam haberler,, Yaşam haberleri burada, haber oku | Yaşam

Yaşam Haberleri

Aydınlıoğlu Son Yolcuğuna Uğurlandı

Bodrum’da çoklu organ yetmezliği sebebiyle yaşamını yitiren Hüseyin Aydınlıoğlu, son yolculuğuna uğurlandı.

Belediye Ekiplerinin Bayram Mesaisi

Yaklaşan Kurban Bayramı’nın huzurlu bir ortamda geçmesi için Bodrum Belediyesi ekipleri, çalışmalarına bayram boyunca da devam edecek.

Ormanlara Giriş Sınırlandırıldı

Orman yangınlarına en hassa iller arasında yer alan Muğla’da Muğla Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonu tarafından 31 Ekim 2023 tarihine kadar ormanlık alanlara izinsiz girilmesi yasaklandı.

Meteoroloji Muğla’yı uyardı, yangın riski yüksek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Muğla geneli için 26 Haziran tarihine kadar sıcak ve kuru hava uyarısında bulundu.

Karaca, "İklim İçin Harekete Geçin"

Sürdürülebilir çevre ve iklim dostu bir kent için çalışmalarını sürdüren Fethiye Belediye Başkanlığı, Kurumsal Sera Gazı Envanterinin (SGE) oluşturulması, Fethiye İlçe ölçeğinde SGE oluşturulması, Karbon Ayak İzinin hesaplanması ve İklim Değişikliği Eylem Planı (İDEP) kapsamında çalışmalara katkı sunması amacıyla 23 Haziran 2023 tarihinde “İklim Değişikliği Eylem Planı Çalıştayı” bir çok sektör ve kurum temsilcisinin geniş katılımı ile düzenledi.

Sıfır atıklı yaşam imkansız değil

Çevre Koruma Haftası kapsamında Özge Koleji'nde eğitim gören öğrenciler, Milas Belediyesi Atık Getirme Merkezi’ni ziyaret etti.

MUĞLA’DA YUNUSLARDAN GÖRSEL ŞÖLEN

Muğla'nın Gökova Körfezi'nde denizde tekne ile gezintiye çıkan vatandaşlar tarafından yunusların denizdeki gösterileri saniye saniye görüntülenirken, yunusların sudan fırlayıp adeta uçarak tekrar denize dalması görenleri şaşırttı.

KIZIYLA BERABER AYNI ÜNİVERSİTEDE EĞİTİM GÖRÜYOR

Muğla'nın Fethiye'nin ilçesinde turizm işletmeciliği yapan 51 yaşındaki Tarkan Sapmaz, hayalini kurduğu üniversite eğitimini,18 yaşındaki kızı Mine ile birlikte gerçekleştiriyor.

KÖYCEĞİZ’DE ZİRAİ AMBALAJ ATIKLARI KONTEYNIRLARI KONTROL EDİLDİ

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde bitki koruma ürünleri ve gübre ürünleri ambalaj atıklarının atıldığı konteynırların doluluk oranları kontrol edildi.

TÜRKİYE’NİN İLK DENİZ KADIN KORUYUCULARI

Türkiye'de ilk kez 2013 yılında Akdeniz Koruma Derneği (AKD) tarafından deniz koruma alanlarında geliştirilen Deniz Koruyuculuğu Sistemi bünyesinde ilk kadın deniz koruyucuları Gökova Körfezi ve Fethiye-Göcek'te göreve başladı.

MARMARİS’TE HEDEF SIFIR ATIK

Atık Getirme Merkezi kuran Marmaris Belediyesi tarafından, ilçenin üç noktasına mobil atık getirme merkezi konuşlandırıldı.

MUĞLA’DA TÜRKER UĞUR GÖREVE BAŞLADI

Muğla Orman İşletme Müdürlüğüne İşletme Müdürü olarak atanan Mehmet Türker Uğur yeni görevine başladı.

KAVAKLIDERE’DE YANAN ALANLARDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Kavaklıdere ilçesinde geçtiğimiz yıl zarar gören alanlar drone ile havadan görüntülendi.

KÖYCEĞİZ’DE ARONYA HASADI GERÇEKLEŞTİ

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde Aronya hasadı yapıldı.

CENNET KOYU’NU PIRIL PIRIL YAPTILAR

Bodrum Belediyesi, Dünya Temizlik Günü'nde çeşitli sivil toplum örgütleri ile birlikte Cennet Koyu'nda temizlik etkinliği gerçekleştirdi.

RİXOS OLİVE FEST İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Muğla'nın Bodrum ilçesinde bu yıl 5'incisi düzenlenecek olan Rixos Olive Fest için geri sayım başladı.

1 SAATTE 91 KİLO ÇÖP TOPLADILAR

Muğla'nın Fethiye ilçesinde bulunan Kızılada'da Uluslararası Kıyı Temizleme Günü dolayısıyla çevre temizliği yapıldı, 1 saatte 91 kilo çöp toplandı.

BODRUM SAHİLLERİNDE YOĞUNLUK SÜRÜYOR

Muğla'nın Bodrum ilçesinde yerli ve yabancı turistler; deniz, kum ve güneşin tadını çıkarmaya devam ediyor. İlçede sahillerde yoğunluk yaşanıyor.

YANGINDAN KURTULAN YAVRU KARAKULAK MARMARİS-DATÇA ARASINDA BULUNDU

Muğla'nın Marmaris ilçesi Yaban Hayatı Geliştirme Sahası Bördübet mevkiinde 21 Haziran'da çıkan orman yangınında doğal yaşam alanının yüzde 90'ı yanarken, bölgede yaşayan yavru karakulak, Datça Balıkaşıran mevkiindeki bir tesisin yakınlarında bulundu.

Toplam 593 haber.