Yaşam

Son dakika Yaşam haberleri, en son Yaşam haberler,, Yaşam haberleri burada, haber oku | Yaşam

Yaşam Haberleri

Marmaris’te çocukların yeni eğlencesi kuru fıskiye havuzu oldu

Marmaris'te özellikle yaz mevsiminde yoğunluğun yaşandığı Türkmenistan Parkı yepyeni bir görünüme kavuştu. Kuru fıskiye havuzu çocukların ilgi alanı oldu.

Gümüşlük ve Türkbükü’nde üst yapı çalışmaları devam ediyor

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Gümüşlük, Türkbükü ve Gölköy Mahallelerini ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceleyip vatandaşlarla bir araya geldi.

Köyceğiz bahar renklerine büründü

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde baharın müjdecisi mor salkımlı ağaçlar çiçek açtı.

Köyceğiz Balcılar Mahallesi Merkez Camii ibadete açıldı

Muğla'nın Köyceğiz ilçesi Balcılar Mahallesi'nde yapımı devam etmekte olan Merkez Camii, iç mekanının tamamlanmasıyla ibadete açıldı.

Köyceğiz’de Kur’an kursu minikleri sevindirildi

Muğla İl Müftü Yardımcısı Sema Özbakış Köyceğiz Müftülüğüne bağlı merkez İsmail Kan ve Toparlar 4-6 Yaş Kur'an Kurslarını ziyaret etti.

Tekne atıklarını toplayarak denizlerin kirlenmesini önleyen dernek, çevreciler ile buluştu

Muğla'nın Marmaris ilçesinde Deniz Temiz Turmepa Derneği Marmaris çevrecileri ile buluşarak denizleri ve çevreyi temiz tutmak için konuştu. Marmaris'te toplanan çevreciler sezon açılışı ve denizlerde oluşacak kirlilikleri nasıl önleyeceklerinin istişarelerini yaptı.

Hülya Avşar, sahne performansı için gün sayıyor

Ramazan Bayramı'nı Bodrum'da karşılayacak olan başarılı sanatçı Hülya Avşar, muhteşem sahne performansı için gün sayıyor.

Çevreyi kirletenlere 600 bin lira ceza kesildi

Bodrum'da çevre katliamına dur diyen Bodrum Belediyesi bahçe atıkları, hafriyat, moloz, evsel atık, geri dönüşüm atıklarıyla çevreyi kirletenlere 4 ay içerisinde 600 bin lira para cezası uyguladı.

Marmaris’teki 10 dönümlük parkta sona gelindi

Marmaris Belediyesi tarafından Armutalan Mahallesi'ne yapılan 10 dönümlük parkın yapımında sona gelindi. Çocukların ve büyüklerin keyifli zaman geçirmesi için birçok alternatifin yer aldığı park şimdiden bölge sakinlerinin nefes alabildiği alanlardan biri oldu.

Bodrum Belediyesinin “hoş geldin bebek” başvuruları sürüyor

Bodrum Belediyesi 3 yıl önce başlattığı 'Hoş Geldin Bebek' projesinde, Bodrum'da yeni doğan bebekleri güzel bir sürpriz ile karşılamaya devam ediyor.

Bodrum’da bahar temizliği

Bodrum Belediyesi'nin 'Bodrum Bahar Temizliği' projesi çerçevesinde başlatılan temizlik hareketi Gümbet, Bitez ve Müsgebi (Ortakent) sahilinde devam etti.

Yangınların sosyo-ekonomik etkileri projesi WWF raporunda

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) araştırmacılarından Dr. Yasin İlemin'in geçtiğimiz yaz Antalya ve Muğla'da meydana gelen yangınlar üzerine hazırladığı projesi sonuçlandı. 'Akdeniz Bölgesi'ndeki Büyük Orman Yangınlarının Ekolojik ve Sosyo-Ekonomik Etkileri' raporunda yer alan proje, Dünya Ormancılık Günü'nde kamuoyuyla paylaşıldı.

Sel mağduru Roman vatandaşlar prefabrik konutlarına kavuştu

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan'ın girişimleri sonrasında yaptırılan 6 prefabrik konut, Muğla'nın Ortaca ve Köyceğiz ilçelerinde ocak ayında yaşanan şiddetli yağışlarda yaşadıkları çadırlar kullanılmaz hale gelen Roman vatandaşlara teslim edildi.

Muğla Valisi Tavlı, Datça Cemevi yöneticileri ile bir araya geldi

Muğla Valisi Orhan Tavlı Cumartesi günü Datça Kaymakamı Mesut Çoban'la birlikte Datça Cemevi'ni ziyaret etti.

Sibirya değil Muğla: Türkiye’nin ılıman şehri buz kesti

Türkiye'nin ılıman şehri Muğla bu defa buz kesti. Adeta Sibirya soğuklarının yaşandığı Muğla'nın Kavaklıdere ilçesinde her tarafı kar kaplarken, Kaynaş Yaylası'nda mahsur kalan bir aileyi, yayladaki görsel şöleni çekim yağmak için zirveye çıkan dron pilotu Taner Genel kurtardı.

DKMP’den kış ortası su kuşu sayımı

Muğla'nın coğrafi yapısı nedeniyle bünyesinde çok sayıda kuş türüne ev sahipliği yaparken, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri Muğla genelinde kuş türlerinin sayımını gerçekleştiriyor.

Ormancılar yaban hayatında yaşayan canlıları unutmadı

Muğla bölgesinde etkili olan kar yağışı sonrası özellikle yaban hayatının bulunduğu bölgelerde yaşayan canlılar için doğal ortama yem bırakma çalışmalarına Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri de katkı sunuyor.

Pandemi Döneminde Çocukların Dil Gelişimi Riske Girmesin

Menteşe Belediyesi tarafından “Pandemi Çocuğumun Konuşmasını Nasıl Etkiledi?” başlıklı bir seminer düzenlendi. Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezinde düzenlenen seminerde Dil ve Konuşma Terapisti Ali Yiğit Uzunöz katılımcılara ‘Çocuğun dil ve gelişim serüveni’, ‘Pandemi sürecinde dil gelişimi neden risk altında’ konu başlıkları ile bir slayt sunum gerçekleştirdi.

Meydanlar Yılbaşı Konserleriyle Dolup Taşıyor

Bodrum Belediyesi'nin bu yıl ilk kez, ‘’HappyLoveYearParty’’ adıyla başlattığı yılbaşı kutlama etkinlikleri devam ediyor. 18 Aralık günü başlayan konserler ve DJ performansları ile dolu dolu süren program kapsamında, dünyaca ünlü DJ Mahmut Orhan hayranlarıyla buluştu.

Toplam 593 haber.