Yaşam

Son dakika Yaşam haberleri, en son Yaşam haberler,, Yaşam haberleri burada, haber oku | Yaşam

Yaşam Haberleri

Taş ocağına karşı çıktılar

Fethiye’deki yeşil bitki örtüsü ve doğasıyla ünlü Üzümlü ovası, Kırçıllı mevkiinde faaliyete başlayan taş ocağına karşı Fethiye Belediyesi, Üzümlü, Koru, İncirköy ve Nif muhtarlıkları ile bölge halkı, taş ocağı firmasına dava açmak ve görüş alışverişinde bulunmak için bir araya geldi. Toplantıda konuşan Başkan Saatcı, “Halkın istemediği hiçbir şeyin olma şansı yok! Taş ocağında faaliyetin durdurulması için hukuksal açıdan her türlü mücadeleye hazırız. Birilerinin çıkarı için doğayı tahrip ettirmeyiz!” dedi.

İki sokak köpeği zehirlenerek öldürüldü.

Foça Mahallesi'nde iki sokak köpeği kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından zehirlenerek öldürüldü. Öldürülen köpekler sabah saatlerinde olay yerinden alınarak kliniğe götürüldü. Yapılan müdahalelerin ardından öldüğü belirlenen köpekler hayvan mezarlığına gömüldü.

Hayatı Paylaşmaya Engel Yok…

Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Fethiye Belediyesi Engelsiz Masası, dernekler, eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinin işbirliğiyle farkındalık yürüyüşü düzenlendi. Ardından da Belediye Kültür Merkezi’nde tiyatro, dans gösterileri, müzik dinletisi ve disleksi rahatsızlığı hakkında bilgilendirme yapıldı.

Altınokta’dan Ata’ya Saygı

Altı Nokta Körler Derneği Fethiye şubesi yönetimi ve üyeleri; 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Beşkaza Meydanı Atatürk anıtı önünde tören düzenlediler. Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu ve Türk Ulusunun kurtarıcısı Büyük Önder Atatürk’ü unutmayan Altı Nokta Körler Derneği Fethiye şubesi 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Atatürk anıtını çelenk sundular. Altı Nokta Körler Derneği Fethiye şubesi başkanı Mehmet Üstün açıklamada bulundu.

Yaşam Savaşını Kaybetti

Herkes onu yardım isteyen kanser hastası 19 yaşındaki kız olarak tanıdı. Alternatif tedavi yöntemleri için yardım isteyen Ece Küçükçelen, istediği tedavi yöntemi için Antalya'da özel bir hastanede yatıyordu.

Şiddet gören kadınlara çağrıda bulundular

Fethiye’de “25 Kasım Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Günü” etkinlikleri kapsamında Fethiye Kadın Danışma ve Dayanışma Derneği tarafından Beşkaza Meydanı FBKM önünde stant açıldı.

Karaciğeri umutsuzca bekleyen bir kişiye umut oldu!

Geçirdiği trafik kazası sonucu Özel Lokman Hekim Esnaf Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan H.K. yapılan tüm müdahalelere rağmen 4 günün sonunda hayat mücadelesini kaybetti.Beyin ölümü gerçekleşen 73 yaşındaki hastanın karaciğeri, Malatya İnönü Üniversitesi Hastanesinde yaşama tutunmaya çalışan yeni sahibine gönderildi.

SEYDİKEMER MUHTARLARINDAN GÜRÜN’E TAM DESTEK

Muğla Büyükşehir Belediyesinin Eşen Mahallesinde başlatmış olduğu Atıksu arıtma tesisi temel atma töreninde konuşan Seydikemer Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Güven, “Seydikemer yeni ilçe oldu. Başkanımız Dr. Osman Gürün’e gittik, biz taşın altına elimizi koymaya hazırız dedik başkanımız ise yüreğini koydu. Bizde muhtarlar olarak gövdemizi koyacağız ve başkanımızı destekleyerek aynı şekilde devam etmeye çalışacağız” dedi.

MESUT BÖLÜK BABASINI KAYBETTİ

Fethiye Gazeteciler Derneği Başkanı ve Ege Gazetesi sahibi Mesut Bölük’ün babası 1941 doğumlu Süleyman Bölük 76 yaşında vefat etti.

TUĞRA BERKE’NİN SÜNNET DÜĞÜNÜ

Gazetemiz ve Fethiye Aktüel Dergisi Reklam Sorumlusu, ayrıca Aylecell İnternet Hizmetleri A.Ş. sahibi Selin Ay’ın biricik oğlu, Neriman ve İsmail Hakkı’nın biricik torunu Tuğra Berke erkekliğe ilk adımı attı.

USTAYA SON VEDA

Fethiye’nin tanınmış ve sevilen duayen gazetecilerinden Erdal Orhan’ı kaybettik. Yıllarca İzmir’de gazetecilik yaptıktan sonra Fethiye’ye dönen Osman Hocanın oğlu Erdal olarak bilinen, Fethiye siyasetinde söz sahibi, Fethiyespor sevdalısı, gazeteci ve serbest muhasebeci Erdal Orhan Mayıs ayında geçirdiği trafik kazasından sonra bir türlü kendini toparlayamamış ve sağlık sorunlarını atlatamamıştı. 1949 Fethiye Zorlar doğumlu 1 çocuk babası Gazeteci Erdal Orhan evvelki gün akşam üstü saatlerinde tedavi gördüğü hastanede hayta gözlerini yumdu. Gazeteci Erdal Orhan’ın ölümü büyük bir üzüntü yarattı. Gazeteci Erdal Orhan’ı Fethiye kalbine gömdü…

DEV PROJE PERŞEMBE GÜNÜ SAAT: 19.23’DE HİZMETE AÇILIYOR.

Fethiye Belediyesi tarafından yapılan bölgenin en büyük parkı olacak rekreasyon alanı 23 Temmuz Perşembe günü Saat: 19:23’de hizmete açılıyor. 120 bin m² alanın içerisinde Fethiye Belediyesi’ne ait 68 bin m² rekreasyon alanının ismi, Fethiye’nin de ismini aldığı, Şehit Fethi Bey Parkı olarak Belediye Meclisi’nde belirlenmişti.

ÖLÜDENİZ ARITMA TESİSİ BAYRAMDA FAALİYETE GİRİYOR

Muğla Büyükşehir Belediyesi Fethiye Ölüdeniz Mahallesinde başlattığı arıtma tesisini Kurban Bayramına kadar faaliyete alarak bölgenin en büyük sorunlarından biri olan arıtma problemini ortadan kaldırıyor.

HAYVANSEVERLERE ÜCRETSİZ MAMA

Fethiye Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan Hayvan Eğitim Destek Derneği (HAYED) ile Belediye Zabıta Müdürlüğü işbirliğinde evlerinde veya işyerlerinde sokak hayvanlarını besleyen hayvanseverlere ücretsiz kuru mama dağıtımı yapıldı.

“YAŞAM İÇİN YARIŞ” KANSER HASTALARINA UMUT OLMAYA DEVAM EDİYOR…

Önümüzdeki Ekim ayı içersinde dördüncüsü gerçekleşecek olan “Yaşam İçim Yarış” etkinliğinin toplantıları sürüyor. Geçtiğimiz günlerde Fetav’da; Dilek Dinçer başkanlığında düzenlenen toplantıda yapılacak olan aktiviteler görüşüldü. Fetav Müdürü Dilek Dinçer gazetemiz muhabirine yapmış olduğu açıklamada “Yaşam için Yarış” Projemizin gelecek dönem etkinliklerini görūşmek ūzere bir araya geldik. Komite ūyelerimizin enerjileriyle daha būyūk başarılara yelken açtık” dedi.

HAYED; “ŞİDDETLE KINIYORUZ…”

Geçtiğimiz hafta; Sapanca’da meydana gelen bir yavru köpeğin dört ayağının ve kuyruğunun kesilmesi olayına tepkiler çığ gibi büyüyor. Fethiye’de de; Hayvan Eğitim Destek Derneği (HAYED) tarafından Fethiye adliyesi önünde olayla ilgili basın açıklaması yapıldı.

ATIK PET ŞİŞELERDEN TEKNE

Fethiye’de çevre kirliliğine dikkat çekmek için bir vatandaş iki ay boyunca sokak ve plajlardan topladığı yaklaşık 950 pet şişeden tekne yaparak denize indirdi.

Seviyorsan sahip çık!

Dünya Çevre Haftası dolayısıyla Fethiye Belediyesi tarafından yapılacak etkinlikler 5 Haziran’da başlıyor. ‘Seviyorsan sahip çık’ temasını bu sene öne çıkaran Fethiye Belediyesi, dolu dolu bir etkinlik programı hazırladı.

Clean up the Med - Akdeniz'i Temiz Tutalım

Clean up the Med Kampanyası, Legambiente (İtalyan Çevre Koruma Örgütü) tarafından, tüm Akdeniz ülkelerindeki çevre STK’larının desteğiyle her sene düzenlenen uluslararası bir etkinliktir. Kampanya, tüm ülkelerde aynı isimle, aynı tarihte (mayıs ayında), aynı amaçlar doğrultusunda gerçekleştirilir. Kampanya dâhilinde gönüllülerin katılımı ile kıyı ve deniz dibi temizliği yapılır.

Toplam 593 haber.