Yaşam

Son dakika Yaşam haberleri, en son Yaşam haberler,, Yaşam haberleri burada, haber oku | Yaşam

Yaşam Haberleri

Sağlık çalışanlarını duygulandıran mektup

Mart ayından bu yana Korona virüs salgınının baş kahramanları sağlık çalışanlarına yönelik çok sayıda övgü dolu sözler gündeme gelirken, Marmaris'ten 9 yaşındaki Cuma Koyunbakan'ın Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gönderdiği mektup duygulandırdı.

9 Yaşındaki Kaan Kansere yenik düştü

Fethiye’de oyun oynarken karnının üzerine düşen 9 yaşındaki çocuğun götürüldüğü hastanede çok ender rastlanan beyin merkezli karın boşluğunda kanser olduğu ortaya çıktı. Fethiye Gazi İlkokulu 4 sınıf öğrencisi olan 9 yaşındaki Kaan Ege Özcan Fethiye’de özel bir hastanede konulan teşhisin ardından kaldırıldığı Antalya Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma hastanesinde 40 gün süren tedaviye cevap veremeyince melek olup ayrıldı.

BALAYI DÖNÜŞÜNDE GELEN KAZA ÇİFTİ AYIRDI

Muğla'da, yolcu minibüsünün bagajına valizini yerleştirmek isterken, arkadan gelen otomobilin çarptığı Seydikemer İlçesi’nden yeni evli Mustafa Kabaca (30) yaşamını yitirdi. Kazada Mustafa Kabaca'nın eşi Havva Kabaca (27) ile birlikte 5 kişi de yaralanırken; Kabaca’nın daha 5 gün önce evlendiği ve balayı için Marmaris’e gittiği öğrenildi.

İNGİLTERE BAŞBAKANI GÖCEK'TE TATİL YAPMIŞTI

İngiltere'nin yeni Başbakanı olan Osmanlı torunu Boris Johnson'un Fethiye Göcek'te tatil yaptığı ortaya çıktı. Boris Johnson'un Londra Belediye Başkanlığı yaptığı 2008 yılında Fethiye-Göcek'te eşi ve 2'si kız 4 çocuğu ile mavi yolculuğa çıkmıştı. Dönemin Göcek Belediye Başkanı Recep Şatır tarafından çiçekle karşılanan Johnson, mavi tur yaptığı teknede Türk bayrağının yanında Gerçek Fethiye Gazetesine poz vermişti.

HUZUREVİNİN KONUKLARI VARDI

Fethiye Belediyesi SHÇEK Huzurevinin Muğla'dan konukları vardı. Fethiye huzurevi müdürü Adem Güngör ile Fethiye SHM Müdürü İsa Eseoğlu, Muğla'dan gelen konukları Fethiye huzurevi sakinleriyle buluşturup kaynaştırdı

Seydikemer’de Çiftçi Bayramı çiftçi çocuklarıyla kutlandı

Seydikemer Tarım ve Orman Müdürlüğü 14 Mayıs “Dünya Çiftçi Bayramı” nı çiftçi çocuklarıyla birlikte Yaka Mahallesinde kutladı.

10 yaşındaki Adasu Yardım Bekliyor

Ayça ve Suat Zor’un ilk göz ağrıları, 10 yaşındaki Adasu Zor, bir süre önce yakalandığı amansız bir hastalık ile mücadele ediyor. Antalya Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde tedavisi devam eden Adasu Fethiyelilerin desteklerini bekliyor. Esenköy Mahallesinde yaşayan Adasu Zor Esenköy Er Asım Özdemir ilkokulunda eğitim hayatını sürdürüyor. Adasu gelecekte hemşire olmayı hayal ederken, yakalandığı hastalık nedeniyle zor günler geçiriyor. Baba Suat Zor gündelik işlerle evin geçimini sağlamaya çalışırken, ev hanımı anne Ayça Zor ise evlatları Adasu ve Tuğçenaz ile ilgileniyor.

Bolelli, “Engellilerimize çok daha iyi imkanlar sunmak zorundayız”

Engelliler Haftası dolayısıyla Fethiye Sahil Bandı, Özgecan Anıtı’ndan başlayan ve Fethiye Belediyesi Bando Takımı'nın eşlik ettiği anlamlı yürüyüşte, engelli gençler "Acıyarak değil, dokunarak bakın”, "Engelli insanlara saygı insanlığa saygıdır”, "Engelsiz bir hayat istiyoruz" yazılı afişler taşıdılar.

Fethiye Esnaf Odasından Sanayi Esnafına İftar

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından Fethiye sanayi esnafına iftar yemeği düzenledi. Yoğun katılımın olduğu iftar yemeğine; Fethiye sanayi esnafları ve sanatkarları ile çalışanlar katıldılar.

Kanserli Hastalara Destek Amacıyla Yola Çıktılar

İngiltere’de kanserli hastalara destek olmak için 3 ayrı mini cooper ile İngiltere’den yola çıkan 6 arkadaş, 13 ülkeyi geçip 5 bin kilometre yol kat ederek, Fethiye’ye geldi.

Karaca iftarını Nif halkıyla birlikte yaptı.

Fethiye Belediyesi, Ramazan ayında her gün farklı bir köyde iftar sofrası kurulmaya başlandı.

Eski Fethiyeliler 8. Kez buluştular

Fethiye’nin ilk turizmcilerinden Fatin Ergen'in yıllar önce başlattığı eski Fethiyeliler buluşmasında eski Fethiye ruhu ve özlemi; yoğun bir katılımla bir kez daha paylaşıldı. Duygu dolu Eski Fethiyeliler platformu 8. buluşması Liberty Hotel'de gerçekleştirildi. Fethiyeli turizmci Fatin Ergen'in yıllar önce başlattığı eski Fethiyeliler platformu buluşmasına katılım yoğun oldu. ''İnsanlar anıldıkça yaşarlar'' teması ile hazırlanan eski Fethiyeliler platformu 8. buluşmasına Türkiye'nin değişik yörelerinde yaşayan Fethiyeliler ile Fethiye'de 40 yaş üzeri Fethiyeliler de davet edildi. 400'ün üzerinde davetlinin katıldığı geceye Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ile geçmiş dönem Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı şehir dışında olmaları nedeniyle katılamadılar. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’yı belediye başkan yardımcısı Oğuz Bolelli temsil etti.

Karaca, “Engelsiz bir şehir için hep birlikte çalışacağız”

Fethiye Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Necdet Yaman, beraberinde yönetim kurulu ve üyeleri, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’ya hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyarette değerlendirmede bulunan Başkan Karaca yaptığı açıklamada, “Down kafeyi kısa vadede hizmete açacağız” dedi.

SEYDİKEMERDE HASAT ÖNCESİ PESTİSİT DENETİMLERİ BAŞLADI

Seydikemer Tarım ve Orman Müdürlüğünce; Bitki koruma ürünlerinin etiket bilgilerine göre kullanımının denetlenmesi ile insan sağlığına yönelik oluşabilecek risklerin önlenmesi, doğal dengenin korunması ve bitkisel üretimin sürdürülebilirliğinin sağlanması amacıyla 2019 yılı Hasat Öncesi Pestisit Denetimi Programı numune alım işlemlerine başlandı.

Son takım arkadaşları yalnız bırakmadı

Uzun yıllar Fethiye’de yaşayan ve yerel televizyonlarda futbol yorumculuğu yapan Eski Milli Futbolcu Abdullah Çevrim hayatını kaybetti. Fenerbahçe, Gençlerbirliği, Ankaragücü ve Gaziantepspor kulüplerinde forma giyen spor yorumcusu, eski milli futbolcu Abdullah Çevrim, son yolculuğuna uğurlandı. Fethiye Merkez Yeni Camide düzenlenen cenaze namazına; Fenerbahçe spor kulübünde birlikte top oynadığı takım arkadaşlarından Eski Milli futbolculardan Fenerbahçeli Ogün Altıparmak ile Aydın Yelken katıldı.

Erdal Orhan için hatıra ormanı

Fethiye'nin sevilen ismi Duayen Gazeteci merhum Erdal Orhan adına fidan dikme günü düzenleniyor.

Fethiye’ye Büyük Alt Yapı Yatırımları

Muğla Büyükşehir Belediyesi Dünya Bankasından alınan kredi, öz kaynakları ile Fethiye İlçesine 127 Milyon TL’lik içme suyu, arıtma tesisi ve kanalizasyon yatırım planı hazırladı. Bu yatırımların en büyüğü 62 Milyon TL yatırım ile Ölüdeniz, Hisarönü ve Ovacık Mahalleleri’ne yapılacak olan kanalizasyon hattı yapımı olacak.

Çıralı: “Plastik poşete ücret çevre duyarlılığını arttıracak”

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, çevre kirliliğinde ciddi bir etkisi olan plastik poşet kullanımını azaltmak amacıyla alışverişte kullanılan plastik poşetlerin ücretli hale getirildiğini hatırlatarak, “Asgari 25 kuruş olarak belirlenen ücret tüketicilerin plastik poşet kullanımında daha duyarlı davranmaları için belirlenmiş bir ücret. Böylece çevreye verilen olumsuz etki azalacak ve daha önemlisi, bu farkındalık ile yaşanılır temiz bir çevreye bireysel katkı sağlayacağız.” dedi.

Başkan Saatcı, salı pazarında alışveriş yaptı, halkla sohbet etti.

Fethiye Belediyesi’nin yıllardır poşet kullanımını azaltılmasıyla ilgili gerçekleştirdiği çevresel faaliyetlerle bir yenisini daha ekleyerek; unutulmaya yüz tutmuş hasır sepetleri, Salı Pazarı’nda halka ücretsiz dağıttı. Dağıtıma katılan Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, her zaman olduğu gibi tek başına Salı Pazarı’nda evine alışveriş yaptı.

Toplam 593 haber.