Yaşam

Son dakika Yaşam haberleri, en son Yaşam haberler,, Yaşam haberleri burada, haber oku | Yaşam

Yaşam Haberleri

Bakan Yardımcısı Metin, Marmaris'teki fidan dikme törenine katıldı

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Muğla'nın Marmaris ilçesinde geçtiğimiz aylarda çıkan orman yangınlarında hayıtını kaybeden orman işçisi Görkem Hasdemir ve Şahin Akdemir anısına oluşturulan hatıra ormanlarında fidan dikim etkinliğine katıldı.

Yeşil Ortaca İçin Fidan Diktiler

Daha yeşil bir Türkiye için Orman Genel Müdürlüğü’nün koordine ettiği “84 MİLYON İÇİN 3’er FİDAN 252 MİYON FİDAN; GELEÇEĞE NEFES, DÜNYAYA NEFES ‘’ kampanyası kapsamında Ortaca Organize Sanayi Bölgesinde Ağaçlandırma Sahasında fidanlar toprakla buluşturuldu.

Fethiye’de “Geleceğe nefes”

Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan “Geleceğe Nefes 252 Milyon Fidan” kampanyası kapsamında Fethiye’de yaz aylarında yanan bölgede 5 bin adet fidan dikildi.

Türkiye’nin tek solo dağcısı Sandras Dağı’na tırmandı

'81 il, 81 zirve' projesi kapsamında solo tırmanışlarını sürdüren Türkiye'nin tek solo dağ tırmanışçısı Erdek Cennet, proje kapsamında 45'inci tırmanışını Muğla'nın 2 bin 329 metre yüksekliğindeki Köyceğiz ilçesi sınırlarında bulunan Sandras Dağı'na yaptı.

Koya giren yunus sürüsünü balıkçılar görüntüledi

Muğla'nın Bodrum ilçesinde koya gelen yunus sürüsü amatör balıkçılar tarafından görüntülendi.

Tabiat ana küllerinden yeşeriyor

Muğla'da Ağustos ayında 16 bin hektar ormanlık alanın yandığı Kavaklıdere ve Menteşe ilçelerindeki alanlarda yüzlerce kesim işçisi çalışmalarını sürdürürken, son yağışlar sonrası tabiat yeniden yeşile bürünmeye başladı.

Fethiye’de görsel şölen

Muğla'nın Fethiye ilçesinde vatandaşlar gün batımında oluşan eşsiz manzaraya tanıklık ederek anın tadını çıkardı.

Minik Betül engelli maaşını yangın bölgesine bağışladı

4 ay önce yürüyebilmesi için Muğla Valiliği koordinesinde yardım kampanyası başlatılan 11 yaşındaki yürüme engelli Betül Dal, devletin sağladığı imkanlarla ayağa kalkarken, aldığı engelli maaşını Muğla'da yanan ormanlar için bağışladı.

Orman yangınlarında zarar gören hayvanların yaraları sarılıyor

MUĞLA (İHA) – Muğla'nın Marmaris ilçesindeki orman yangınlarında zarar gören hayvanların yaraları sarılıyor.

Denizin ortasında çöp torbalarıyla karşılaştılar

Muğla'nın Bodrum ilçesinde son süngerci Aksona Mehmet, deniz ortasında dolu çöp torbaları ile karşılaştı. Aksona, sosyal medya hesabından tepkisini dile getirdi.

Bodrum’da ilk kez kar gören çocuklar doyasıya eğlendi

Muğla'nın Kavaklıdere ve Yatağan ilçesinden getirilen 30 ton kar Bodrum Belediye meydanına döküldü. İlk kez kar gören çocuklar doyasıya kartopu oynadı. İki kamyon dolusu 30 ton karı görenler ise şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Dalaman’da yaralı bulunan deniz kaplumbağası tedavi altına alındı

Muğla'nın Dalaman ilçesinde yaralı halde bulunan yeşil deniz kaplumbağası, İztuzu sahilindeki Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde (DEKAMER) tedavi ediliyor.

Yaban domuzu Marmaris sokaklarında korkusuzca gezdi

Dünyaca ünlü turizm kenti Marmaris’te sokakta gezen yaban domuzları vatandaşlar tarafından görüntülendi.

Bankacıydı zeytinyağı üreticisi oldu, Milas’ın 63. markasını aldı

Muğla'nın Milas ilçesinde banka memuru iken emekli olup kendi arazisinde zeytin ve zeytinyağı üretimine başlayan Duygu Ilbıra, kendi markasını da oluşturarak internet üzerinden satışlara başladı. Milas'ın 63'üncü zeytinyağı markasını alan Duygu Ilbıra, Milas'ın Ahmetli mevkiindeki bahçesinde organik olarak çeşitli meyve ve sebzeler yetiştirip bunların reçellerini de yaparak satışa sunuyor.

Datça’da sahilde yeşil kaplumbağa ölüsü bulundu

Muğla'nın Datça ilçesinde Gebekum mevkiinde sahilde ölü halde yeşil deniz kaplumbağası bulundu.

Bodrum Belediyesi’nden can dostlara jest, ‘Dost patiler eğitim ve oyun parkı’ açıldı

Bodrum Belediyesi, sevimli dostlar için yepyeni bir projeyi daha hayata geçirdi. Belediye Başkanı Ahmet Aras'ın talimatları doğrultusunda, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Turgay Kaya'nın sorumlu olduğu Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından her ayrıntısı düşünülerek yapılan 'Dost Patiler Eğitim ve Oyun Parkı' hizmete girdi. Park şimdiden hayvanseverlerin ilgi odağı oldu.

Pandemi sonrası deri maske üretmeye başladı

Muğla'nın Marmaris ilçesinde 30 yıldan bu yana deriden ürünler üreten 60 yaşındaki sandalet ustası Osman İlan, pandemi sonrası deriden maske üretmeye başladı.

Temizlik Seferberliği Cennet Koyu’nda Devam Etti

Bodrum Belediyesi’nin “Bodrum'da Doğa Kazanacak” sloganıyla başlattığı temizlik seferberliği kapsamında ekipler ve gönüllüler Cennet Koyu’nda kıyı temizliği gerçekleştirdi. Zaman zaman yağmur altında gerçekleşen etkinliğe bu kez de gazeteci Kenan Erçetingöz destek verdi.

Bafa’da Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü kuruluyor

Milas'ın Bafa Mahallesi'nde bir süre önce bölgenin korunup güzelleştirilmesi, kalkındırılması amacıyla BAFA-DER (Bafa ve Çevre Mahalleler Koruma Geliştirme ve Dayanışma Derneği) kurulmasının ardından Bafa Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü kurulmasının son aşamasına gelindi.

Toplam 593 haber.