Yaşam

Son dakika Yaşam haberleri, en son Yaşam haberler,, Yaşam haberleri burada, haber oku | Yaşam

Yaşam Haberleri

“HER BİR ZARF BİR SU DAMLASI GİBİDİR”

Türkiye’nin en köklü milli kuruluşlarından birisi olan Türk Hava Kurumunun fitre ve zekat zarfları muhtarlarımıza dağıtılmaya başladı. Fitre ve zekat zarflarının dağıtılması ile ilgili olarak Türk Hava Kurumu Fethiye şubesi başkanı Mustafa Özkaya yapmış olduğu açıklamada “2018 yılı fitre ve zekat zarfları genel merkezimizden şubemize ulaşmıştır.

SEYDİKEMER'DE 52 KADIN ÇİFTÇİYE EĞİTİM VERİLDİ

Kadın çiftçilerin ve genç kızların sosyal yaşantılarını modern hayat seviyesine ulaştırmak, onları sosyo-ekonomik yönden geliştirmek için;Aile Kaynakları ve Yönetimi (tüketici eğitimi, konut planlaması, ev araç ve gereçleri, kaynak yönetimi, kişisel bakım ve hijyen).

MEHMET ÜSTÜN “ENGELLİLER, HÜKÜMETİN ÜVEY EVLADI MI?”

10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle açıklamada bulunan Altı Nokta Körler Derneği Fethiye Şubesi başkanı Mehmet Üstün “Engelliler, Hükümetin Üvey Evladı mı?” dedi.

FETHİYELİ ENGELLİLERDEN ANLAMLI YÜRÜYÜŞ

Engelliler Haftası dolayısıyla Fethiye Sahil Bandı Özgecan anıtından başlayan ve Fethiye Belediyesi Bando Takımı’nın eşlik ettiği yürüyüşte, engelli gençler, ellerinde taşıdıkları "Ayrıcalık değil hakkımızı istiyoruz”, "Asıl engel beyinlerdedir, "Engelsiz bir hayat istiyoruz", “En büyük engel sevgisizliktir” yazılı dövizlerle kordon boyundan Beşkaza Meydanı’na kadar yürüdü.

ÇALIŞ’TA YABAN HAYATINA DİKKAT ÇEKTİLER

Fetav Fethiye Hayvan Dostları Grubu, Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği, Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Muğla Doğal Hayatı Koruma Milli Parklar ve Dekamer işbirliği ile 100 Lise öğrencisi için 3 Mart Dünya Yaban Hayatı Günü kutlama etkinliği düzenlendi.

Mehmetçik Vakfı’na 26 bin 185 TL

Fethiye Belediye personeli tarafından toplanan 26 bin 185 TL Mehmetçik Vakfı’na gönderildi. Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, “Bu, Türkiye Cumhuriyeti’nin bir parçası olmanın tezahürüdür. Dualarımız Mehmetçiğimiz için” dedi.

FETHİYE LİONS’TAN HUZUREVİ ZİYARETİ

Fethiye Lions Kulübü yönetimi ve üyeleri Fethiye Belediyesi Huzurevine anlamlı bir ziyaret gerçekleştirdiler.

SEYDİKEMER DE GERİ DÖNÜŞÜM PROJESİNİN HAZIRLIKLARI SÜRÜYOR

Seydikemer Belediyesi, ilçenin dört bir yanının dayanışma ağlarıyla örmeye hazırlanıyor. Kullanılmış giysi, ayakkabı gibi tekstil ürünleri, ilçenin çeşitli noktalarına ve belirlenen mahallelerine yerleştirilecek kumbaralarda toplanacak sonrasında ‘Geri Dönüşüm Mağazası’ndan ihtiyaç sahipleriyle buluşacak.

YENİ YILIN İLK BEBEĞİ KIZ

Fethiye'de yeni yılın ilk bebeği kız olarak dünyaya geldi. Fethiye Devlet Hastanesi ile Lokman Hekim Esnaf Hastanesi ve Özel Letoon Hastanesi'nde yılın ilk bebeğinin doğumu merakla beklendi. Saat tam 01:00'i gösterdiğinde yeni yılın ilk bebeği Fethiye Devlet Hastanesi doğum servisinde kız olarak dünyaya geldi.

KAYMAKAM ŞAHİNER’DEN KAN BAĞIŞI KAMPANYASINA DESTEK

Fethiye Kaymakam Muzaffer Şahiner, Türk Kızılayı Kan Merkezi tarafından düzenlenen kan bağışı kampanyasına katıldı.

DSİ KANALINA DÜŞEN ŞAHIS HAYAT’A TUTUNAMADI…

Fethiye’de DSİ kanalına düşen kişi kaldırıldığı hastanede doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı.

ENGELLİ KARDEŞLERE SU ŞOKU

Seydikemer’de yaşayan, yaklaşık 2 yıl önce suları kesilen ve haklarında icra takibi başlatılan engelli kardeşler, yetkilerden yardım bekliyor.

“3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ” NDE FARKINDALIKYARATTILAR

Nursel Özdemir 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde çeşitli aktivitelerle engelli öğrencileri ve yakınlarını toplumla iç içe getirerek bu anlamlı günde büyük fark yarattı.

HAYATLARA DOKUNMAYA DEVAM EDİYORLAR

Yaklaşık 13 yıldan bu yana her hafta kermes düzenleyerek elde ettikleri gelirleri engelli vatandaşlara, eğitime ve ihtiyaç sahibi kadınlara yardım edebilmek için kullanan “Fethiye Evi Gönüllüleri” hayatlara dokunmaya devam ediyor

ÖLÜDENİZ AAT TAMAMLANIYOR

Fethiye ilçemizin Ölüdeniz Mahallesi’nde yapımına devam edilen ve yaklaşık 19 Milyon TL maliyeti bulacak olan 12 Bin metreküp gün kapasiteli Ölüdeniz Atıksu Arıtma Tesisi’nin yüzde 75’i tamamlandı.

MUSTAFA ÖZKAYA’NIN ACI GÜNÜ…

Türk Hava Kurumu Fethiye şubesinin unutulmaz başkanlarından Merhum Zihni Özkaya’nın eşi ve THK Fethiye şubesi başkanı ve THK genel yönetim kurulu üyesi Mustafa Özkaya’nın annesi, THK Fethiye şubesi eski başkanlarından Karagözler Mahallesi muhtarı Ercan Özçelik’in kayınvalidesi “Latife Özkaya” Hakkın Rahmetine kavuştu…

KARATAŞ’DA TEMİZLİK ÇALIŞMASI YAPILDI

Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü, Kaydem Plastik ve Denetimli Serbestlik Müdürlüğü hükümlülerinin katılımıyla Koca Çalış’ta bulunan Karataş mevkiinde temizlik çalışması yapıldı.

TURMEPA SAHİLLERDE KIYI TEMİZLİĞİ YAPTI…

Deniz Temiz Derneği (TURMEPA) Fethiye Şubesi üyeleri, Uluslararası Kıyı Temizleme Günü nedeniyle sosyal farkındalık yaratmak amacıyla kıyı temizliği yaptı. Deniz Temiz Derneği (TURMEPA), Uluslararası Kıyı Temizleme Günü etkinlikleri kapsamında, Kızılada çevresinde kıyı temizliği yaptı.Fethiye Deniz Ticaret Odası ve Orka Hotel’in de destek verdiği temizlik çalışmasında çevre gönüllüleri, sahilde atık topladı.

ÇÖP ARABALARINDAN MESAJ VAR!

Fethiye Belediyesi’nin çöp kamyonları sadece çöp toplamayacak, vatandaşlara çevre bilincini aşılamak için mesaj da verecek. Araçların üzerine yapılan reklam çalışmalarında, ‘Tatil sizin çevre hepimizin. Oturduğun yeri pak et, kazandığın lokmayı hak et’ gibi sözler yer aldı.

Toplam 593 haber.