Yaşam

Son dakika Yaşam haberleri, en son Yaşam haberler,, Yaşam haberleri burada, haber oku | Yaşam

Yaşam Haberleri

Canınızı Korurken Canınızdan Olmayın

İş güvenliği denince akla ilk olarak yüksek katlı bina, köprü ya da rüzgar türbini gibi yapılarda cesurca çalışanlar geliyor. Onlarca metre yüksekte çalışanların güvenliği için en önemli ekipmanlardan birinin emniyet kemeri olduğunu belirten Ülke Endüstriyel Kurumsal Çözümler Direktörü Murat Şengül, bu kemerlerin kullanımında en sık karşılaşılan 3 hatalı durumu sıraladı..

Yılın Son Pazarı Hz. Ali Cami’nde Buluşuldu

Fethiye Müftülüğü’nün her hafta farklı bir camide organize ettiği “Sabah Namazı Buluşması” bu hafta Çalış Mahallesi’nde bulunan Hz. Ali Cami’nde gerçekleştirildi.

Muğla’da Kişi Başı Atık Miktarı 1,86 Kg

Türkiye İstatistik Kurumu 2020 yılı Atık İstatistiklerini yayımladı. Bu kapsamda Muğla ilinde kişi başı toplanan ortalama günlük atık miktarı 1,86 kg. Muğla’da kişi başı toplanan ortalama günlük atık miktarı 1,86 kg iken bu değer Türkiye’de 1,13 kg olarak gerçekleşti.

Yılbaşı Hediyesi Alayım Derken Verilerinizden Olmayın!

Yılbaşı geliyor ve yılbaşı hediyeleri alırken büyük harcamalar yapılıyor. Siber saldırganlarınsa yılbaşından tek istedikleri daha çok kişisel veriye erişmek. Özellikle yılın bu zamanında siber saldırıların daha çok arttığını belirten Bilişim Operasyon Direktörü Alev Akkoyunlu, yılbaşı hediyesi olarak boş bir banka hesabıyla karşılaşılmaması için alınması gereken 7 önlemi sıraladı.

Çocuklarda Bilişim Teknolojileri Kullanım Araştırması

Çocukların kullandıkları bilişim teknolojileri konusunda yürütülen "Çocuklarda Bilişim Teknolojileri Kullanım Araştırması", COVİD-19 salgın etkisinin sürdüğü 29 Mart-21 Mayıs 2021 tarihleri arasında Hanehalkı Bilişim Teknolojileri Kullanım Araştırması kapsamında 6-15 yaş grubundaki çocuklara uygulandı

Bodrum’da Yeni Yıl Partisi Tüm Coşkusuyla Başladı

Bodrum’da kış turizmini canlandırmak ve özellikle çarşı esnafına destek olmak amacıyla düzenlenen ve ‘’Happy Love Year Parti’’ olarak adlandırılan etkinlikler başladı.

Fethiye’de Hafta Sonu Yağış Var

Meteoroloji’den alınan bilgilere göre; 2 gündür güneşin yüzünü gösterdiği ilçemizde hafta sonu yağış beklendiği kaydedildi.

Türkiye 3.’Sü Fethiye’den

C.M.C C.A.T Dünya Kuaförler Konfederasyonu’nun düzenlemiş olduğu Türkiye’nin En İyi Kuaförü Sen Misin? yarışmasının 3.’sü Fethiye’den çıktı.

Muğla’da 137 Milyon 022 Bin Metreküp Su Çekildi

Türkiye İstatistik Kurumu 2020 yılı Su ve Atıksu İstatistiklerini yayımladı. Bu kapsamda 2020 yılında Muğla’da 137 milyon 022 bin metreküp su çekildi.

70’lerin ünlü sanatçısı Selçuk Alagöz:

Şarkıcı, besteci, söz yazarı ve aranjör olan Selçuk Alagöz, eşi Birsen Alagöz ile evliliklerinin 50'nci yıl dönümlerini kutladı. Alagöz, geçmişteki müzik ile şimdi yapılan müziklerin arasındaki farkı anlatarak, iş yapamaz hale geldiklerini açıkladı.

Marmaris Belediyesi ekipleri çalışmalarını sürdürüyor

Marmaris Belediyesi Fen İşleri ekipleri sel felaketinin yaşandığı İçmeler Mahallesi'ndeki çalışmalara ağırlık verdi. Ekipler diğer mahallelerdeki bakım ve onarım işlerine de devam ediyor.

Konut Satışları Yüzde 45.3 Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu 2021 yılı Kasım ayı Konut Satış İstatistiklerini yayımladı. Bu kapsamda Muğla ilinde; Konut satışları E,3 arttı.

Denizlerden 3.5 milyon ton atık toplandı

Dünya'nın önemli turizm merkezlerinin bulunduğu, bin 480 kilometre kıyı şeridine sahip Muğla'da, Büyükşehir Belediyesi, doğanın ve çevrenin temizliği konusunda çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi Gökova Körfezinde ve Dalaman Koylarında bulunan teknelerden yıl boyunca atık toplamaya devam ediyor.

Temizlik İşçisinden Örnek Davranış

Muğla Milas Belediyesi bünyesinde çalışan temizlik işçisi Dursun Girgin yaptığı hareketle gönülleri fethetti. Rutin temizlik faaliyeti sırasında yerde bulduğu para dolu cüzdanı sahibine ulaştırdı.

Mücevher Ve Altın Takı Festivali 24 Aralık’ta

Tufanlar Kuyumculuk bölgenin en büyük mücevher ve altın takı festivalini düzenlemeye hazırlanıyor. Koleksiyon parçalar ve özel ürünlerin yer alacağı festivalde fiyatlar oldukça uygun olacak. Diğer yandan festival yangında kaybettiğimiz alanların tekrar yeşillenmesine de katkı sağlayacak.

Üreticilere 20 bin adet keçiboynuzu fidanı dağıtıldı

Bodrum'da Ağustos ayında meydana gelen yangınlarda zarar gören tarım arazilerinde 20 bin adet keçiboynuzu ağaç fidanı dağıtımı yapıldı.

2 bin tohum topunu doğayla buluşturdular

Muğla'nın Bodrum ilçesinde arazi aracı tutkunları, hazırladıkları 2 bin tohum topunu doğayla buluşturdu.

Yaman “Engellilerin Ve Ailelerinin Pozitif Desteğe İhtiyaçları Var”

FRT TV’de her Perşembe saat 21’de canlı olarak yayınlanan Gündem Analiz programının bu hafta konuğu Fethiye Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Necdet Yaman’dı Yaman programda engellilerin sorunlarını gündeme getirdi.

‘Dünya Engelliler Köyü’ Projesinin Ruhsatı Verildi

Fethiye İşitme Engelliler Derneği tarafından Seydikemer’in Eşen Mahallesine ‘Dünya Engelliler Köyü’ kurulacak. Bir yandan engelli bireylerin rehabilitesini sağlayacak bir yanda da engelli ailelerin tatil yapmasına olanak sağlayacak projenin ruhsatı Seydikemer Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Ali Türkan tarafından teslim edildi.

Toplam 593 haber.