Yaşam

Son dakika Yaşam haberleri, en son Yaşam haberler,, Yaşam haberleri burada, haber oku | Yaşam

Yaşam Haberleri

Tuzla Sulak Alanı’na inşaat izni veren Milas Belediyesi kaçak yapılarla mücadele başlattığını açıkladı

Milas ilçesindeki Tuzla Sulak Alanı ve Sarıçay Deltası arasındaki bölgede Ağaoğlu Holding'in 'Turizm Kenti Projesi' çerçevesinde yapacağı inşaata 'olur' veren Milas Belediyesi kaçak yapılarla mücadele başlattığını açıkladı.

Köyceğiz’de, liseli öğrencilerden anlamlı etkinlik

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde Şehit Seyhan Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı ve Tarım Alanı 'Sevgi ile Engelsiz Yarınlara' sloganı ile özel çocuklarla bir araya geldi.

Milas’ta atık pil ve kullanılmayan ilaçlar toplandı

Milas Bilim Anadolu Lisesi öğrencileri, TEMA Vakfı Muğla Milas İlçe Sorumlusu Mehmet Nergiz ile birlikte Cumhuriyet Caddesi boyunca yer alan iş yerlerinden atıl pil ve ilaçları topladı.

Köyceğiz’de öğrencilere ata tohumu fideleri dağıtıldı

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri tarafından öğrencilere ata tohumu fideleri dağıtımı gerçekleştirildi.

Dünyanın en pahalı çiçeği

Muğla'nın Marmaris ilçesine bağlı kırsal mahallelerin geçen yaz yangında etkilenen bölgelerde endemik bitki 'ayı gülleri' açmaya devam ediyor. Koruma altında olan bu çiçekleri koparmanın cezası ise 109 bin 593 Türk Lirası.

Başkan Ceylan, yayla yollarında incelemelerde bulundu

Muğla'nın Köyceğiz ilçesi Belediye Başkanı Kamil Ceylan Ağla-Beyağaç yolunun durumunu kontrol amacıyla yerinde incelemelerde bulundu.

Milas Dörttepe Mahallesi sakinleri bozuk yollardan dertli

Muğla'nın Milas ilçesi Dörttepe Mahallesi'nin yolları hem vatandaşın psikolojine hem de cebine zarar veriyor.

Muğla Müftüsüne yurtdışı görevi

Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Ramazan ayı nedeniyle yurtdışı vaaz irşad görevi nedeniyle Belçika'ya geçici görevlendirme yapıldı.

İhtiyaç sahibi vatandaşların Bayram bakımı Büyükşehir’den

Yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi örnek bir uygulamaya imza atan Muğla Büyükşehir Belediyesi, yatağa bağımlı ve ihtiyaç sahibi vatandaşları hijyen kurallarına uygun bir şekilde bakımlarını yapıyor.

Özcan Deniz 10 yıl aradan sonra Bodrum’da sahne alacak

Ünlü sanatçı Özcan Deniz 10 yıl aradan sonra Bodrum'da sahne alacak olması, Bodrum'daki hayranlarını heyecanlandırmaya başladı.

Engelli öğrenciler için iyilik şenliği düzenlenecek

Bodrum Engelliler Sağlık Vakfı'nın, öğrencileri ve aileleri yararına yaptığı çalışmaları desteklemek, farkındalık ve kaynak oluşturmak amacıyla 2. Geleneksel İyilik Şenliği düzenlenecek.

Marmaris’te 200 kamyon balçık çıkarıldı

İçmeler'deki dere ve kanallarda 4 gün süren temizlik çalışmasında yaklaşık 200 kamyon balçık çıkarıldı.Marmaris Belediyesi ve MUSKİ ekiplerinin birlikte yaptığı çalışma bölge halkına rahat bir nefes aldırdı.

Bodrum’da 142 bin hibe fide üreticiyle buluştu

Bodrum Belediyesi'nin 'Tarımsal Hibe Programı' nedeniyle 142 bin yazlık sebze fidesi üretici ile buluştu.

Köyceğiz’de Başkan Ceylan’ın koltuğuna Bekir Dalaman oturdu

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, Hamitköy Nusret Akbaş İlkokul ve Ortaokul öğrencileri Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan'ı makamında ziyaret etti.

Seydikemer’de ‘Çilek Çocuk Şenliği’

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftası çerçevesinde düzenlediği 'Tarım Çocuk Haftası' etkinlikleri devam ediyor. Seydikemer İlçesi Döğer Ali Hilmi Yonca Döğerli İlkokul ve Ortaokul öğrencileriyle yapılan etkinlikte İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 'Doğadan Öğreniyorum' projesi ile güvenilir gıda, sağlıklı gıda ve gıda israfını önlemeye yönelik eğitimler verildi.

Bodrum’da sahil ve yol kenarları atıktan temizlendi

Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından başlatılan Bodrum Bahar Temizliği Projesi çerçevesinde Pedasa Antik Kent giriş kapısından başlayarak Cennet Koyu'na kadar uzanan dağ yolu motosiklet ve bisiklet kulüpleri ile denizin dibi de dalgıçlar tarafından temizlendi. Üç saat süren etkinlikte 750 kilogram çöp atık toplandı.

Yalıkavak’ta denizden 460 kilo atık çıkarıldı

Bodrum Belediyesi'nin bu sene 8'incisini Yalıkavak'ta gerçekleştirdiği 'Deniz Dibi Temizliği' etkinliği çerçevesinde sahil ve denizin dibinden 460 kilogram; plastik, metal, cam, lastik, tekstil ve ahşap atık çıkarıldı.

Ramazan’ın unutulmaya yüz tutan geleneği yeniden canlandırıldı

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde düzenlenen iftar programında davete icabet edip ev sahibinin yemeği ile iftar açan öğrencilere diş kirası verildi. İlçe Müftüsü Ahmet Karagöz'ün de katıldığı programda iftara katılan öğrencilere ödenen diş kirası geleneğinin unutulmaya yüz tutmuş bir gelenek olduğu belirtildi.

Köyceğizli üreticilere, arıcılık faaliyetleri nedeniyle ilaçlama uyarısı

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde devam eden arıcılık faaliyeti nedeniyle tarım işi ile uğraşan üreticilerin ilaçlama zamanına dikkat etmeleri gerektiği hatırlatıldı.

Toplam 593 haber.