Yaşam

Son dakika Yaşam haberleri, en son Yaşam haberler,, Yaşam haberleri burada, haber oku | Yaşam

Yaşam Haberleri

İsale hattı yine patladı, asfalt yarıldı, tonlarca su boşa aktı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde ana isale hattı yine patladı. Cadde ve sokakların adeta dereye döndüğü patlama sonrası asfalt yarıldı, tonlarca su boşa aktı.

Bir ayda bir ton mama üretildi

Marmaris Belediyesi tarafından artık yemeklerden kedi-köpek maması yapılması için kurulan üretim atölyesi, bir buçuk aylık sürede 1 ton mama üretti.

Akdeniz’de Gece Saatlerinde Deprem Meydana Geldi

Akdeniz'de gece saatlerinde 4,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Palmiye Ağaçları Bakımdan Geçiyor

Marmaris Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri Marmaris'in simgesi palmiye ağaçlarının mevsimsel budamasına devam ediyor.

Barajlar Kritik Seviyede

Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ Genel Müdürlüğü’nden edinilen bilgiye göre bu yıl kullanılan içme suyu miktarında geçtiğimiz yıla göre yüzde 25’lik bir artış gerçekleşti. Ayrıca baraj doluluk oranlarında da çok ciddi bir düşüş meydana gelirken su tasarrufu konusunda uyarılarda bulunuldu.

Yol Bakım Çalışmaları Devam Ediyor

Ortaca Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünce ilçe genelinde yol bakım, düzenleme ve yenileme çalışmalarımız son hızla devam ediyor.

Akıllı Bisiklet Sistemi İlgi Odağı Oldu

Marmaris Belediyesi'nin, bisikleti spor ve hobi olmanın ötesine taşıyarak ulaşım için kullanılmak üzere hayata geçirdiği projeler meyvelerini veriyor. 'Sağlığa pedalla, hayatı yakala!' sloganıyla hizmet veren Marvelos Akıllı Bisiklet Sistemi'ni 4 yılda 94 bin 570 kişi kullanırken bisiklet yolu ağı da 21.3 kilometreye çıkarıldı.

Menteşe Belediyesi’nden Üreticilere Saman Balyası Desteği

Menteşe Belediyesi Kıran, Yeşilyurt ve Kafaca Mahallelerinde hasadı yapılan karakılçık buğdayından elde edilen sapları saman balyası olarak üreticilere dağıttı.

"Akbelen’e izin sahibi 130 bin fidan dikecek"

Muğla’nın Milas ilçesinde izinli ve ruhsatlı kömür madeni sahasında kesim işlemlerinin tamamlandığı, firmanın rehabilitasyon projesine uygun olarak mevcut alana kömür madeninin çıkarılmasının ardından 130 bin fidan dikimi yapacağı açıklandı.

Belediye Ekipleri Çevre Düzenleme Çalışmaları Yapıyor

Ortaca Belediyesi ekipleri ilçe genelinde budama, temizlik, bakım ve çevre düzenleme çalışmalarına devam ediyor.

Fethiye'de Trafik Yoğunluğu

Fethiye, tatilcilerin uğrak noktası oldu. Oluşan araç yoğunluğundan dolayı Fethiye merkezinde zaman zaman trafik kilitlendi.

Seydikemer’de Uzman Eller Projesi Sayesinde Kendi İşini Kurdu

Muğla’nın Seydikemer Çaltıözü köyünde yaşayan genç çiftçi Soner Kavuncu, Muğla Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün Uzman Eller projesine başvurdu ve yüzde yüz hibe desteği ile kendi işletmesini kurdu.

Narenciye bahçelerine ‘Sinek’ tuzağı

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 2023 yılı itibariyle başlattığı ‘Turunçgillerde Pestisit Kalıntısı ile Mücadele Eylem Planı’ çerçevesinde, Muğla’daki narenciye bahçelerinde Akdeniz meyve sineği ile entegre mücadele başlatıldı. Muğla Tarım ve Orman Müdürlüğü, Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği’nin desteği ile temin ettiği 5 bin adet Akdeniz Meyve Sineği tuzağını Ortaca’da üreticilere teslim etti.

Büyük Yangınların 2. Yılında Yanan Alanlar Tekrar Yeşeriyor

Muğla Orman Bölge Müdürlüğünde 2021 yılında yaşanan büyük orman yangınlarında yanan alanlar tekrar yeşeriyor. 

Bodrum sokakları mavi ve beyaza bürünüyor

Muğla’nın Bodrum ilçesinin simgesi haline gelen mavi ve beyaz, Bodrum Belediyesi tarafından kent mimarisine uygun olarak yaygın hale getiriliyor. Tüm mahallelerde iş programına göre yapılması planlanan boyamalarda son olarak Bitez’de evler beyaza, kapı ve pencere söveleri mavi renge büründü.

Mahkeme Önünde Basın Açıklaması Yapıldı

Muğla’da Akbelen Ormanı’nda başlayan ağaç kesimine karşı mücadele eden İkizköy Çevre Komitesi ve vatandaşlar Muğla 1. İdare Mahkemesi önünde basın açıklaması yaptı.

Âşıklar Tepesi’nin En Büyük Sorunu Çöpler

Manzarasıyla büyüleyen Fethiye'de ki birçok vatandaşın buluşma noktası olan Âşıklar Tepesi, çevre kirliliği ile dikkat çekiyor.

İçme Suyu Projesi Tamamlandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Milas Türkevleri, Bozalan ve Çökertme mahallelerinde başlatılan içme suyu hattı çalışmaları kapsamında 31 bin 149 metre hat yapıldı ve Çökertme’ye içme suyu verilmeye başlandı.

Belediyeden Deniz Dibi Temizliği

Bodrum Belediyesi Destek Hizmetleri ile Temizlik İşleri Müdürlüğü organizasyonunda gerçekleştirilen Deniz Dibi Temizlik Kampanyası, Gündoğan Mahallesi sahilinde devam etti.

Toplam 574 haber.