Güncel

Son dakika Güncel haberler, en son Güncel haberler, Güncel haberler burada, haber oku | Güncel

Güncel Haberleri

TÜMSİAD Fethiye’de Şubeleşiyor

Kısa adı TÜMSİAD olan Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği ilçemizde teşkilatlanma çalışmalarını bitirmek üzere. Bu kapsamda, Fethiye basın dünyasına tanışma ve kaynaşma amaçlı bir kahvaltı programı düzenleyen TÜMSİAD ‘ın Fethiye’deki yönetim kurulu; Abuzer KARTAL, İsa BALTACI, Ali Seyda Kıvrak, Muhammed Çobanoğlu, Abdulgaffar TOĞLUK, İbrahim KURT, Metin YALÇINSOY, Sabahattin TETİK, Mustafa TOKA, Oğuz TÜRK, Mehmet SİVRİ, Eşref KISA, Serkan DEVECİ, İbrahim GÜLÇİÇEK, Metin TORBALIOĞLU, Adnan EROL isimlerinden oluşuyor.

Bin İşletmeye Bilgilendirme Yapıldı

Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, KAYDEM Plastik ve gönüllü 60 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen “Kapıdan kapıya bilgilendirme” projesi bu yıl sona erdi. Kapı kapı bilgilendirmede 1000 işletme ziyaret edilerek, bilgilendirme yapıldığı öğrenildi. Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, projede gönüllü çalışan 60 öğrenciyi kahvaltıda bir araya getirdi. Kahvaltıya Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Mansur Harmandar da katıldı.

Doluya Tutulan Rus Paraşütçü Ormanlık Alana Düştü

Fethiye’ye arkadaşları ile tatile gelen ve Babadağ’dan yamaç paraşütüyle single (tekli) uçuş yapan, Rus uyruklu Ayrat Faridovic Yusupov gökyüzünde doluya yakalanınca ormanlık alana düştü. Düşme nedeniyle yaralanan Rus pilotu yaklaşık 2 saatlik çalışmanın ardından, Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) Fethiye ekibi kurtardı. Fethiye’nin Ölüdeniz Mahallesi’ne arkadaşları ile tatil ve uçma deneyimini arttırmak için gelen 39 yaşındaki Ayrat Faridovic Yusupov, yamaç paraşütüyle uçmak için Hava Sporları Merkezi olan Babadağ’a çıktı.

Fethiye’de Öğrenci Servisleri Denetlendi

Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Jandarma Trafik tim komutanlığı ekipleri, öğrenci taşıyan servis minibüslerine yönelik denetim yaptı. Fethiye Jandarma Trafik tim komutanlığı ekipleri ve Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri taşımalı sistemle öğrenci taşıması yapan servis araçlarını ve şoförlerine yönelik Değirmenbaşı mevkiinde okullar bölgesinde denetleme gerçekleştirdi.

Romenler Hıdırellezi Coşkulu Şekilde Kutladı

Hıdırellez coşkusu Fethiye'de de değişik etkinliklerle kutlandı. Fethiye Selanikliler Derneği'nin öncülüğünde gerçekleşen kutlamada romanlar bir araya gelerek gönüllerince eğlendi.

Bu Kadarda Olmaz, Mezarlığa Bile Diktiler

Seydikemer'de zehir tacirleri pes dedirten bir olay daha gerçekleştirdi. Zehir tacirlerinin mezarlığa ektiği onlarca hint keneviri Seydikemer Eşen Jandarma Karakol Komutanlığına bağlı ekipler tarafından ele geçirilip, imha edildi. Jandarma ekipleri mezarlığa hint keneviri eken kişi ve kişileri yakalamaya çalışıyor.

ADD Geleneksel Bahar Kermesine Yoğun Katılım

Atatürkçü Düşünce Derneği Fethiye şubesinin geleneksel bahar kermesine yoğun katılım oldu. ADD Fethiye şubesi bahçesinde düzenlenen kermeste; geleneksel kuru fasulye ve pilav ile dernek üyelerinin evlerinde yapmış oldukları birbirinden güzel yiyecekler kısa sürede tüketildi.

Meclisin Gündemi Teknecilerin Sorunları Oldu

Fethiye Belediyesi Mayıs ayı olağan meclis toplantısı Fethiye Belediye başkanı Behçet Saatcı başkanlığında gerçekleşti. İkisi gündem dışı madde olmak üzere toplam 8 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda kararlar oy birliğiyle alındı. Toplantıda ağırlıklı olarak teknecilerin sorunları görüşüldü…

“Yaşasın TURAN!”

3 Mayıs Türkçülük Günü olması dolayısıyla Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı sosyal medya hesabından bir mesaj yayınladı.

Tutuklu Şahıs Çatıda Kenevir Yetiştirdi

Seydikemer Jandarma ekipleri tarafından bir evin çatısında kenevir bitkisi ele geçirildi. Seydikemer Eşen jandarma karakol komutanlığına bağlı ekipler tarafından karaköy mahallesinde yapılan aramada 50 kök kenevir bitkisi ele geçirildi.

Geleceğin Sağlıkçıları Sektörle Buluştu

Fethiye Sağlık Bilimleri Fakültesi 10. Kariyer Günlerine öğrenciler ve sektörün ileri gelenleri yoğun ilgi gösterdi. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar ile Sağlık Bilimleri Fakültesi yönetici ve öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği iki gün sürecek etkinliklerde sektör ve öğrenci buluşması da yapılıyor.

Tüm Güçlerimiz Birleşmelidir

Atatürkçü Düşünce Derneği Fethiye şubesi yönetim kurulu başkanı Haydar Murat Topçu 1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle açıklamada bulundu.

Cumhuriyet Kadınlarından Birlik Ve Beraberlik Etkinliği

Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) Fethiye Şubesi, birlik ve beraberliği arttırmak amacıyla dayanışma kahvaltısı düzenledi. CKD tarafından Çalış Yörük Çadırında düzenlenen dayanışma kahvaltısına yoğun ilgi oldu.

CKD “1 Mayıs Kutlu Olsun”

1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle Cumhuriyet Kadınları Derneği Fethiye şubesi yönetimi tarafından yazılı basın açıklamasında bulunuldu.

YENİLENEN HİZMET TESİSİNİ TÖRENLE AÇTI…

Türkiye’de Tofaş çatısı altında temsil edilen Fiat’ın Denizli Bayii Yön Otomotiv, Fethiye’deki satış ve servis noktasını Karagedik Mahallesine taşıyarak hizmet tesisini yeniledi. Manisalı Grubu bünyesinde faaliyet gösteren ve 2008 yılından bu yana Fiat’ın Denizli’deki yetkili satış ve servis hizmetlerini yürüten Yön Otomotiv, Türkiye’nin en büyük tatil beldelerinden Fethiye’deki hizmet tesisini yeniledi.

Tarım İlacından Etkilenip, Öldü

İlçemiz Eldirek Mahallesinde el tulumbasıyla zeytin ağaçlarını ilaçlarken, tarım ilacından etkilenen 61 yaşındaki Elyaz Eskici yaşamını yitirdi.

Çalış Plajı Kumsalı Temizleniyor

Gün batımı ve denizi ile ünlü Çalış plajında sezon açılış hazırlıkları tamamlanmak üzere. Çalış plajının kumu; kum eleme makinesi tarafından temizleniyor.

FTSO Üyesi Sigortacılar Ankara Yolcusu

FTSO bünyesinde sigorta acenteleri sektör toplantısı yapıldı. Sorunların ve çözüm önerilerinin ele alındığı toplantıda, çözümlerin Ankara’ya iletilmesi için bir rapor hazırlanmasına, sektör temsilcilerinden oluşturulan heyet tarafından TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komitesi Başkanlığına ve Hazine Müsteşarlığına raporun elden teslim edilmesine karar verildi.

MUSKİ Güvenlik Önlemlerini Arttırdı

MUSKİ Genel Müdürlüğü kanalizasyon çalışmalarında zararlı gazların insan sağlığına zarar vermemesi için aldığı güvenlik önlemleri arttırdı.

Toplam 15377 haber.