Kültür

Son dakika Kültür - Sanat haberleri, en son Kültür - Sanat haberler,, Kültür - Sanat haberleri burada, haber oku | Kültür - Sanat

Kültür Haberleri

Öğrenciler arkeolojik kazı yaptı

Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke ve İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay'ın katılımlarıyla; UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'nde yer alan Milas Beçin Kalesi ve ören yerinde, ilkokul ve lise öğrencileri kazı çalışması yaptı.

Muğla tarihi 21 koldan gün yüzüne çıkıyor

Karialılar başta olmak üzere birçok medeniyete ev sahipliği yapan Muğla, 15'i yılın 12 ayı toplam 21 arkeolojik kazı alanı ile Türkiye'nin en fazla kazı alanına sahip ili durumunda. Bakanlar Kurulu kazılarının yanında Muğla Müze Müdürlüğü Bakanlığında devam eden arkeolojik, prehistorik ve su altı kazıları ile dünya kültür mirası eserler gün yüzüne çıkarılıyor.

Şehir Tiyatrosu Kasım ayı programı belli oldu

Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatrosu Kasım Ayı programı belli oldu.

S.A.F'ta Volkan Konak rüzgarı

Fethiye'de ilk defa Kuzey'in oğlu Volkan Konak, zihinlere kazınan benzersiz şarkılarıyla S.A.F'ta sevenleri ile buluştu.

Bodrum Belediyesi, 98.yıl coşkusunu meydanlara taşacak

Bodrum Belediyesi, Cumhuriyetin ilan edilişinin 98. yılına özel 3 gün sürecek bir program hazırladı. Belediye Başkanı Ahmet Aras, Halkımızı Türk bayraklarıyla Bodrum, Turgutreis ve Yalıkavak meydanlarına bekliyoruz dedi.

Ortaca’da 'sanat topluluğu' imza gününde bir araya geldi

Köyceğiz, Ortaca, Dalaman Eğitim, Kültür ve Sanat Topluluğu kahvaltılı toplantı ve imza gününde bir araya geldi.

Özlüce fosil kazıları 9 yıl aradan sonra tekrar başladı

2012 yılında kazı çalışmalarına ara verilen Menteşe'nin kırsal Özlüce Mahallesindeki fosil yataklarındaki kazı çalışmaları ilk kazı çalışmasını yürüten Prof. Dr. Berna Alpagut'un bilimsel danışmanlığında 9 yıl aradan sonra tekrar başladı.

Zeybek Sineması kapılarını, ezber bozan bir oyunla açıyor

Menteşe Belediyesi tarafından restorasyon çalışmaları tamamlanan, ilçemizin tarihi kültür ve sanat noktalarından biri olan Zeybek Sineması, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Menteşe Belediye Tiyatrosu tarafından sahnelenecek olan ‘Menteşe’nin Milli Mücadele Yılları – Saklı Kalmış Bir Destan’ adlı oyunla perdelerini açıyor.

Cumhuriyet’in kuruluş yıldönümüne coşkulu kutlama

Menteşe Belediyesi tarafından Cumhuriyet'in kuruluşunun 98'inci yıldönümü 4 gün boyunca düzenlenecek etkinliklerle kutlanacak.

GASTROANTEP kapılarını açtı

Kültürlerin Kardeşliği GASTROANTEP Yemek Şenliği kapsamında başta Gaziantep ili olmak üzere birçok ilin damak lezzetleri Fethiyelilerle buluşuyor. Çalıca Kapalı Pazaryerinde açılan yemek şenliği 29 Ekim tarihinde sona erecek. Şenlik kapsamında ücretsiz olarak Sıra Gecesi etkinliği düzenlenecek.

Fotoğraf tutkunları antik kentleri fotoğrafladı

Fotoğraf tutkunları, Muğla'nın Seydikemer ilçesindeki Letoon Antik Kenti ile Antalya'nın Kaş ilçesindeki Xanthos Antik Kenti'ni karelerine yansıttı.

Yürükaslan, “Çanakkale ruhunu yaşatıyoruz”

Fethiye’de Çanakkale Gezici Savaş Müzesi ziyarete açıldı. Çanakkale Savaşları'nda kullanılmış mermiler ve parçaları, şehit olan Türk askerlerine ait eşyalar, dürbün ve haberleşme araçlarına ait parçaların yer aldığı müzede vatandaşlar duygu dolu anlar yaşadı.

Menteşe’de özel çocuklara özel tiyatro oyunu

Menteşe Belediye Tiyatrosu Ayhan İçöz Salonunda sahnelenen oyunu kahkahalarla izleyen özel çocuklar, oyun sırasında çalan müzikler eşliğinde dans ederek gönüllerince eğlendiler.

Dünyanın en pahalı tatlısı: Dilimi 5 bin lira

Muğla'nın geleneksel mutfak kültürünün kayıt altına alınarak gelecek kuşaklara aktarılması, kentin gastronomi potansiyelinin turizmle entegre edilmesi, yeme-içme ve kültür turizminin canlandırılması amacıyla Menteşe Belediyesi tarafından 'Menteşe Mutfak Kültürü Atölyesi' açıldı.

Yerli ve yabancı turistler Bodrum’da Gaziantep mutfağına akın etti

Bodrum'da tatil yapan yerli ve yabancı turistler bir otelin düzenlediği 'Gastronomi Show' etkinliğinde Gaziantep mutfağını tanıttı. Otelde kalan yerli ve yabancı turistler Gaziantep mutfağına hayran kaldı.

Ekim Geçidi sergisi onbirinci kez kapılarını açtı

Cumhuriyet'in kuruluşu onuruna düzenlenen Ekim Geçidi Sergisi, Armutalan Kültür Merkezi'nde 11. kez sanatseverlerle buluştu.

Bodrum Köyleri Sarı Yaz Sinema Günleri sona erdi

Bodrum Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen Bodrum Köyleri Sarı Yaz Sinema Günleri, Çırkan ve Kızılağaç mahallelerinde gösterime sunulan Ailecek Şaşkınız filmi ile sona erdi.

Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatrosu perdeyi açtı

Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatrosu (BBŞT) perdelerini Kocasını Pişiren Kadın oyunu ile açtı.

Fethiyeli yazar Arıcak, kitaplarını Ankara'da imzaladı

Ankara İzan Yayınlarının Kızılay'daki düzenlediği imza etkinliğine Fethiyeli yazar ve aynı zamanda Gerçek Fethiye Gazetesi köşe yazarı Sevim Tutar Arıcak basımı gerçekleşen üç kitap için toplu imza töreni gerçekleştirdi. Yoğun bir katılımın gerçekleştiği imza töreninde yazar Sevim Tutar Arıcak zaman zaman kitapta yer verdiği şiirleri dinleyenlere seslendirdi.

Toplam 923 haber.