Kültür

Son dakika Kültür - Sanat haberleri, en son Kültür - Sanat haberler,, Kültür - Sanat haberleri burada, haber oku | Kültür - Sanat

Kültür Haberleri

HEPBERABER TİYATROSU’NDAN “AH KALBİM” OYUNU

Kıvanç Galip Öcer’in yazıp yönettiği “Ah Kalbim” Tiyatro Oyunu FETAV Hepberaber Tiyatro Ekibi tarafından Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi’nde sahnelenecek.Vahim bir aşk hikayesinin anlatıldığı oyun 30 Mart tarihinde saat 20’de izleyicisi ile buluşacak.

Çanakkale Zaferi anıları şiirlerle anlatıldı

Başkanlığını, Erkan Turgut'un yaptığı Milas Yörük Obaları Kültür Derneği, sadece Türk tarihi için değil, dünya tarihinin de seyrini değiştiren 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında program düzenledi. Emekli öğretim görevlisi Ali Şahinoğlu program kapsamında düzenlenen gecede Çanakkale Zaferi ile ilgili ilginç anıları, şiirleri izleyicilere aktardı.

Filarmoni Konseri İlgi Gördü

Marmaris Filarmoni Orkestrası tarafından Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi’nde konser düzenlendi.Düzenlenen Filarmoni Konseri’ne yoğun ilgi gösteren Fethiyeliler unutulmaz bir akşam yaşadı.

Bodrum’da ’4. Acı Ot Festivali’ için geri sayım başladı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde bu yıl 4'üncüsü düzenlenecek olan 'Bodrum Acı Ot Festivali'nin basın toplantısı yapıldı.

Menteşe Mutfak Atölyesinin ilk sertifikaları verildi

Muğla'nın Menteşe ilçesinde kentin mutfak kültürünün yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması, Menteşe ilçesinin zengin mutfak kültürünü tanıtmak ve bir gastronomi kenti yapmak için açılan Menteşe Mutfak Atölyesinin ilk kursiyerlerine belgeleri verildi.

Üniversiteliler tiyatroya doydu

MSKÜ AKM Salonunda sahnelenen 'Papaz Kaçtı' komedi oyununda öğrenciler kahkahaya boğuldu. Öğrenciler Bin 200 kişilik salonu tıklım tıklım doldururken, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş oyunu öğrencilerle birlikte seyretti. Oyun sonunda Menteşe Belediye Tiyatrosu oyuncularının performansı ayakta alkışlandı. Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş oyun sonunda sahneye çıkarak, tiyatro ekibini tebrik etti, öğrencilere gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti.

İlk ayak Fethiye oldu

İtalyan Şef Geovani ile Likya Şarapları İşletmesi’nin organize ettiği Antik Roma Yemekleri ve Antik Likya Şarapları Türkiye Yolculuğu’nun ilk ayağı Fethiye’ye oldu. SAF Restoranda düzenlenen bu özel etkinliğe birçok misafir katıldı. Şef Geovani ve Likya Şarapları İşletmecisi Doruk Özkan’ın konuşmalarıyla başlayan etkinlik 2500 yıllık özel Antik Roma yemeklerinin tadımı ile devam etti.

“Papaz Kaçtı” İzleyicisini Kahkahaya Boğdu

Menteşe Belediye Tiyatrosu tarafından sahneye konulan “Papaz Kaçtı” komedi oyunu izleyenleri kahkahaya boğdu. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi Yıldız Kenter Sahnesinde oyuncularının etkileyici performansıyla izleyiciyle buluşan oyun, Menteşeli tiyatro severler tarafından ayakta alkışlandı.

İdyma’nın 2 bin yıllık sırrı çözülüyor

2020 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın izni, Muğla Valisi Orhan Tavlı'nın destekleri ve Ula Belediyesi'nin katkıları ile İdyma antik kentinin uzantısı Akyaka Kalesinde kazı çalışmaları Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdülkadir Baran tarafından sürerken, İdyma ana kentinde de kamulaştırma işlemlerinin tamamlanmasının ardından ilk defa kazı çalışmaları başlıyor.

Muğlalı şair ve yazarlar Akyaka’da buluştu

Muğla ve ilçelerinde yaşayan şair, yazar ve ressamlar Akyaka' da kahvaltıda bir araya geldiler.

Menteşe Kültür – Sanat - Tarih Dergisi Çıktı

Menteşe Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘Menteşe’ kültür – sanat ve tarih dergisi çıktı. Kent kültürü ve tarihinin yazılı olarak aktarıldığı ‘Menteşe’ kültür – sanat - tarih dergisinin 12’inci sayısında birbirinden değerli yazar ve şairlerin yazıları ve şiirleri yer alıyor.

Milas, Yörük Yaren Gecesi ile şenlendi

Anadolu Yörük Türkmen Federasyonu ve Milas Yörük Obaları Kültür Derneği tarafından ilçemizde Yörük Yaren Gecesi düzenlendi.

Sıfır Atık Kütüphanesi projesinde Muğla, Türkiye üçüncüsü oldu

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde yürütülen, Milli Eğitim Bakanlığının okullarda geri dönüşüm kültürünü yaygınlaştırmak için 81 ilde başlatmış olduğu Sıfır Atık Kütüphane' projesinde, Muğla Türkiye 3'üncüsü oldu.

Yarıyıl tatilinde öğrencilere ücretsiz sinema 

Menteşe Belediyesi okulların yarıyıl tatiline girmesiyle birlikte çocukları tiyatro, sinema gibi kültürel ve sanatsal etkinliklerle buluşturmaya devam ediyor. Bu kapsamda yarıyıl tatiline giren öğrencilere karne hediyesi olarak ücretsiz sinema gösterimi hazırlandı. Ücretsiz olarak gerçekleştirilecek sinema gösterimiyle çocuklara sömestr sevinci yaşatılacak. 

Köyceğiz Hacıbey Camii’nde restore çalışmaları başladı

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde bulunan Hacıbey Camii'nde restore çalışmaları başladı.

“Adalet, Sizsiniz” oyunu Bodrum’da sahne aldı

Şair ve yazar Nazım Hikmet Ran'ın 120'nci doğum günü dolayısıyla hazırlanan etkinlikler kapsamında, 'Adalet, Sizsiniz' oyunu Muğla'nın Bodrum ilçesinde tiyatroseverlerle buluştu.

Köyceğiz’in doğa manzaraları kartpostallık görüntüler oluşturdu

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde fotoğraf sanatçısı Adnan Varol'un gözünden yansıyan doğa manzaraları kartpostallık görüntüler oluştururken, Köyceğiz'in birbirinden güzel doğası ise görenleri de kendisine hayran bıraktı.

YİKOB’dan antik kentlere 25 milyon TL destek

Türkiye'de yaz-kış en fazla arkeolojik kazı çalışmasının yürütüldüğü Muğla'da kazı çalışmalarına Muğla Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı tarafından 2021 yılında 25 milyon lira destek sağlandı.

Bodrum Deniz Müzesi’nin 3. resim yarışmasının konusu: “Süngercilik”

Bodrum Deniz Müzesi’nin 2021-2022 Öğrenci Programları kapsamında yer alan “Bodrum Deniz Müzesi 3. Çocuk Resim Yarışması”nın konusu, takvimi ve şartnamesi açıklandı.

Toplam 907 haber.