Kültür

Son dakika Kültür - Sanat haberleri, en son Kültür - Sanat haberler,, Kültür - Sanat haberleri burada, haber oku | Kültür - Sanat

Kültür Haberleri

Muğlalı oyuncuların performansı büyük beğeni kazandı

Menteşe Belediye Tiyatrosu lise grubu kursiyerleri tarafından Belediye Tiyatrosu Ayhan İçöz Salonunda sahnelenen Muğlalı Gelin adlı tiyatro oyunu izleyicileri kahkahaya boğdu. Yazanın yönetenin ve oynayanların Muğlalı olduğu oyunda ilk kez tiyatro sahnesine çıkan oyuncular, amatör ruhlarıyla profesyonel bir oyun çıkardılar.

Çocukluklarını yaşadılar

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Muğla Göç İdaresi işbirliğinde üniversite kampüs alanında ilki düzenlenen 'Çocuk Oyunları Şenliği' renkli görüntülere sahne oldu.

Köyceğiz Devalı Tatlar Festivali sona erdi

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde düzenlenen 1. Geleneksel Köyceğiz Doğanın Mirası Devalı Tatlar Festivalinin ikinci gününde yöresel tatlar görücüye çıkarken, festival tatlı sunumlarının ardından sona erdi.

Kültür Ve Sanat Buluşması Sona Erdi

5. Uluslar Arası Akdeniz Kentleri Kültür Ve Sanat Buluşması, 3 gün boyunca çeşitli etkinliklerin gerçekleştirilmesinin ardından sona erdi.

Marmaris İçmeler Sanatevi kapılarını sergiyle açtı

Marmaris Belediyesi İçmeler Kültür ve Sanatevi, Marmaris Belediyesi ve Marmaris Kültür ve Sanat Derneği (MAKSAD) işbirliği ile aktif olarak kullanılmaya başlandı. Sanatevinde ilk olarak önemli ressamların eserlerinin bulunduğu bir koleksiyon sergisi açıldı.

KÜLTÜR VE SANAT BULUŞMASI DEVAM EDİYOR

5. Uluslararası Akdeniz Kentleri Kültür ve Sanat Buluşması söyleşiler ile devam ediyor.

5. Uluslararası Akdeniz Kentleri Kültür Sanat Etkinliği başladı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde '5. Uluslararası Akdeniz Kentleri Kültür Sanat Buluşmaları Etkinliği' başladı.

MSKÜ’de âşıklar şöleni ve atma türkü geleneği gecesi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi pandemi nedeniyle ara verdiği ve 2 yıl aradan sonra '8'inci Aşıklar Şöleni ve Atma Türkü Geleneği' etkinliğini Atatürk Kültür Merkezi 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri salonunda gerçekleştirdi.

Muğlalı Yazar Aktunç, ‘Dikenli Kuyruk’ kitabını tanıttı

Muğlalı yazar Nur Aktunç, 'Deniz ve Asya kardeşler, yetişkinlere içimizdeki çocuğu asla kaybetmememiz gerektiğini hatırlattı' konulu yeni çocuk kitabı 'Dikenli Kuyruk' için düzenlenen imza gününde okuyucularıyla buluştu.

Edebiyatçılar Fethiye’de Buluştu

Fethiye Belediyesi’nin destekleri ile Fethiye Edebiyat Grubu tarafından düzenlenen 5. Uluslararası Akdeniz Kentleri Kültür ve Sanat Buluşması etkinliği başladı. Düzenlenen etkinlik 18 Mayıs’a kadar devam edecek.

Kültür sanatın kalbi Fethiye’de atacak

Muğla'nın Fethiye ilçesinde 5. Uluslararası Akdeniz Kentleri Kültür Sanat Buluşmaları etkinliği yapılacak.

MSKÜ’den ‘Bir yanımız hep Çanakkale’ konseri

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümü tarafından Atatürk Kültür Merkezi 15 Temmuz Şehitleri salonunda 'Bir yanımız hep Çanakkale' konseri gerçekleştirildi.

Muğla’ya 1 milyon İngiliz turist bekleniyor

Çeşitli gezi ve incelemelere katılmak üzere Muğla'ya gelen Birleşik Krallık Ankara Büyükelçisi Sir Dominick Chilcott, Muğla Valisi Orhan Tavlı'yı ziyaret etti.

Muğla Mutfak kültürü 13 ilçede tanıtılacak

Birçok medeniyete ev sahipliği yapan, doğası, kültürü ve coğrafyasının yanında zengin bir mutfak kültürüne sahip Muğla'nın mutfak kültürü 21-27 Mayıs tarihlerinde kutlanacak 'Türk Mutfak Haftası' etkinliklerinde 13 ilçe ve antik kentlerde tanıtımı yapılacak.

Halikarnassos İki Yaka Kültür Festivali’nden renkli görüntüler

Bodrum Belediyesi'nin destekleriyle, Kumbahçe Mahalle Muhtarlığı'nın ev sahipliğinde 'Halikarnassos İki Yaka Kültür Festivali' 7-8 Mayıs tarihlerinde Bodrum Kumbahçe Meydanı'nda gerçekleştirildi. Festivale vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Bodrum Canlar Şenliği 9. kez gerçekleştirildi

Bodrum Belediyesi'nin desteğiyle, Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği tarafından geleneksel olarak organize edilen Bodrum Canlar Şenliği 9. kez Kumköy İrmene Mahallesi'nde gerçekleştirildi. Pandemi nedeniyle 2 yıl ara verilen şenlik, bu yıl vatandaşların yoğun katılımıyla yeniden yapıldı.

Sarıgerme Uçurtma Şenliği gerçekleştirildi

Muğla'nın Ortaca ilçesi Sarıgerme Sahili'nde Uçurtma ve Bahar Şenliği düzenlendi. Etkinlikte 7'den 70'e her yaş grubunun uçurduğu uçurtmalar ile Sarıgerme'nin gökyüzü renklendi.

Milas’ta “Anneler Günü Bahar Şenliği” düzenlendi

Muğla'nın Milas ilçesinde İasos Mahalle Meclisi düzenlediği etkinlikle hafta sonunu annelere ayırdı. El emeği göz nuru olan ürünlerin ve ev yapımı yiyeceklerin iki gün boyunca stantlarda sergilenip satışa sunulması ile renklenen Anneler Günü Bahar Şenliği fırtınalı havaya rağmen yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Akdeniz’den Ege’ye yürüyüp testilerle su taşıdılar

Muğla'nın Datça ilçesinde doğaseverlerin katılımı ile su testileri ile Akdeniz'den Ege'ye sembolik olarak su taşınırken, etkinliğe katılan vatandaşlar eğlenceli dakikalar geçirdi.

Toplam 907 haber.