Kültür

Son dakika Kültür - Sanat haberleri, en son Kültür - Sanat haberler,, Kültür - Sanat haberleri burada, haber oku | Kültür - Sanat

Kültür Haberleri

Köyceğiz'de okunan kitap kahramanlarının kuklası yapılıyor

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde öğrenciler okudukları kitaplardaki karakterleri, ‘Kitaplar Benim Kahramanım’ sloganı ile kuklalarını yapıyor.

Bodrum ve Yunan adalarını resmetti

Ressam Serpi Koca’nın “İki Kıyı Bir Deniz” isimli ilk sergisi, Muğla’nın Bodrum ilçesinde sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Halikarnassos İki Yaka Kültür Festivali başlıyor

Bodrum Belediyesi’nin destekleriyle, Kumbahçe Mahalle Muhtarlığı’nın ev sahipliğinde gerçekleşecek olan “Halikarnassos İki Yaka Kültür Festivali”, 7-8 Mayıs tarihlerinde Bodrum Kumbahçe Meydanı’nda gerçekleştirilecek.

El emeği stantları bayram boyunca açık

Fethiye Belediyesi’nin destekleriyle Beşkaza Meydanı’nda kurulan “El Emeği Göz Nuru Stantları”, bayram dolayısıyla tüm hafta açık olacak. Stantlarda çantalar, el örgüsü büstüyerler, patikler, oyuncaklar, takı, ahşap ve cam eşyaları bulmak mümkün.

40 yıl sonra ilk Bayram namazı

Muğla'nın Menteşe ilçesinde doğal sit alanı olarak koruma altındaki Türkiye'nin çıkılan değil inilen tek Yaylası Karabağlar Yaylası Bağlarbaşı Mevkiindeki 165 yıllık Kadı Kahvesi Camii restore edilerek 40 yıl aradan sonra ilk Bayram Namazı kılındı.

Türk Sanat Müziği’ni çocuklara sevdiriyorlar

7'den 77'ye Türk Sanat Müziği Projesi ile örnek bir çalışmaya imza atan Milas Türk Musikisi Derneği, çocuklara sanat müziğini tanıtmak ve sevdirmek için kolları sıvadı.

KÖYCEĞİZ’DE DEVALI TATLAR FESTİVALİ DÜZENLENİYOR

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde Doğanın Mirası Devalı Tatlar Festivali için start verildi.

Fethiye’de ilk defa Enderun usulü teravih kılındı

Fethiye Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü ve Fetimder'in Organize ettiği Enderun usulü teravih namazı Hazreti Ali Camii'nde kılındı.

Büyükşehir Karikatür yarışmasının teması ‘Orman Yangınları’

Muğla'nın Bodrum, Milas, Köyceğiz, Marmaris, Fethiye, Seydikemer, Menteşe, Yatağan ve Datça ilçelerinde Temmuz ayının sonu ve Ağustos ayında çıkan orman yangınlarında yaklaşık 66 bin hektar alan zarar görmüştü. Bu nedenle Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından 'Yangın' temasının işlediği 3'üncü uluslararası karikatür yarışması devam ediyor. Yangınların nedenleri, zararları, ekolojik sisteme, canlılara, ekonomiye etkilerinin konu alındığı karikatür yarışmasının başvuruları 20 Mayıs 2022 tarihinde sona erecek.

Köyceğiz’de köy çocukları tiyatro ile buluştu

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde Köyceğiz Kumpanya ekibinin hazırladığı ve Köyceğiz Halk Eğitim Merkezi bünyesinde gerçekleşen Sevimli Zeytin Tin adlı çocuk oyunu ilçe merkezinin dışında kalan okullara giderek gösterimini sunuyor.

‘Mutluluklar Ülkesi’ çocuklarla buluştu

Menteşe Belediye Tiyatrosu oyuncularının hazırladığı 'Mutluluklar Ülkesi' müzikli çocuk oyunu Zeybek Sineması Ahmet Zeybek Kültür ve Sanat Merkezinde çocuklarla buluştu.

Bodrum Müzayede’nin yeni rotası Kırklareli

Bodrum Müzayede ve Kırklareli Belediyesi organizasyonuyla, Kırklareli tarihinde ilk kez bir müzayedeye ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

“Hazan” şarkısına kattığı yorum büyük beğeni topladı

Genç seslerin canlı akustik performanslarıyla yer aldığı Azka TV Youtube kanalında Sezen Aksu'nun Hazan isimli şarkısına kattığı yorumla yer alan Ufuk Çakır tıklanma rekorları kırmaya başladı.

Sahillerde hareketlilik başladı

Türkiye'nin gözde turizm merkezlerinden Muğla'da hava sıcaklığının mevsim normallerine dönmesi sonrası sahillerde de hareketlilik başladı.

YAŞAYAN TARİH KENTİ STRATONİKEİA’DA İFTAR

Muğla Valisi Orhan Tavlı Yatağan’da, Antik dönemlerden günümüze kadar her dönemden kalıntıların bir arada bulunduğu ve UNESCO Dünya Mirası Geçici listesinde yer alan Stratonikeia Antik Kenti’nde Kazı Ekibi, İşçiler ve Gençlerle iftarda bir araya geldi.

Köyceğiz’de geri dönüşüm sergisi açıldı

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde 'Sıfır Atık Projesi' çerçevesinde Geri Dönüşüm Sergisi açıldı.

Köyceğiz Anaokulu’nda coşkulu kutlama

Muğla'nın Köyceğiz İlçesi Anaokulu öğrencileri 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını neşe içinde kutladı.

Denizden gelen turist Bodrum’lu esnafın yüzünü güldürdü

Muğla'nın Bodrum ilçesine bu yılın ilk kurvaziyer gemisi yanaşırken, 526 yolcu Bodrum esnafının yüzünü güldürdü.

Gülşen bayram finalini Bodrum’da yapacak

Kış sezonu boyunca verdiği konserlerle adından sıkça söz ettiren Türk Popunun yıldızı Gülşen, Bayram programının son günü 7 Mayıs ta Bodrum Azka Otel'de sahne alacak.

Toplam 907 haber.