Kültür

Son dakika Kültür - Sanat haberleri, en son Kültür - Sanat haberler,, Kültür - Sanat haberleri burada, haber oku | Kültür - Sanat

Kültür Haberleri

Marmaris Haziran ayında sanatla kanatlanacak

Muğla'nın Marmaris ilçesinde bu yaz ilk kez düzenlenecek olan Kültür Sanat Festivali'nin tanıtımı için basın toplantısı yapıldı.

El sanatları sergisi, Halk Eğitimi Merkezi’nde açıldı

Muğla'nın Milas ilçesinde Halk Eğitimi Merkezi'nde 30 yıldır usta öğretici olarak çalışan Selda Kocabaş'ın kursiyerlerle birlikte hazırladığı el sanatları görücüye çıktı.

Kaymakam Balcı’dan Zeybek Gösterisi

Fethiye Kaymakamı Alper Balcı ‘Türk Mutfağı Haftası’ kapsamında Ölüdeniz Güzelleştirme Derneği önünde düzenlenen programa katıldı. Kaymakam Balcı katıldığı etkinlikte zeybek oynadı.

Seydikemer’in yöresel lezzetleri tanıtıldı

Seydikemer’de "Türk Mutfağı Haftası" etkinliklerinin açılışında Türk mutfağının yöresel ve sevilen lezzetleri Saķlıkent, Tlos ve Letoon Antik Kentlerinde tanıtıldı.

Muğla’da geleneksel el sanatları keçe aksesuarları yapımı kursu başlayacak

Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesinde 'Geleneksel El Sanatları Keçe Aksesuarları Yapımı Kursu' açılacak.

Bodrum’da Türk Mutfağı Haftası kutlandı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası sebebiyle düzenlenen etkinlikte vatandaşlara lokum pilavı, keşkek ve pelte ikramı yapıldı.

Marmaris’teki 19 Mayıs etkinlikleri Grup Gündoğarken’in müzikli oyunu ile final yaptı

Marmaris Belediyesi'nin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı çerçevesinde düzenlediği etkinlikleri Grup Gündoğarken'in müzikli oyunu ile final yaptı.

Başkan Otgöz, sünnet düğününe katıldı

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Seydikemer İlçe Emniyet Müdürü Muzaffer Yüceur’un oğlu Aziz Efe Yüceur’un sünnet düğününe katıldı.

Bu sergiyi gezmek için denizin 15 metre dibine dalmak gerekiyor

Muğla'nın Bodrum ilçesinde 15 metre derinlikte açılan seramik ve heykel sergisi, denizin dibini sergi salonuna çevirdi. Sergideki eserleri görmek isteyenler dalgıç kıyafetlerini giyerek 15 metre dalış yaptı.

Heykeller kovanlarda sanat eserine dönüştü

20 Mayıs Arı Günü etkinlikleri çerçevesinde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Arı ve Arıcılık Topluluğu tarafından düzenlenen etkinlikte arı kovanlarına yerleştirilen heykeller, arılar tarafından balmumuyla kaplandı. Eserler düzenlenen sergide görücüye çıktı.

Teknolojiden uzak kutlama

Muğla'nın Ula ilçesinde Belediye tarafından düzenlenen 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarında çocuklar teknolojiden uzak, eğlenceli bir gün yaşadı.

Halk Eğitim’den Göcek’te Sergi Açılışı

Fethiye Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Göcek Mahallesi’nde açılan El Sanatları ve Fotoğraf Çekimi kurslarına katılan kursiyerler tarafından hazırlanan ürünlerin sergilendiği sergi açılışı yapıldı.

Helenistik dönemden kalma denize sıfır ticaret merkezi gün yüzüne çıkıyor

Muğla'nın Datça ilçesinde Burgaz bölgesindeki Helenistik dönemden kalma zeytin ve üzümlerin işlenerek gemilere yüklendiği küçük bir ticaret merkezi olarak kullanılmış alan, kurtarma kazıları ile yeniden gün yüzüne çıkıyor.

İki kişilik komedi oyunu “Ruh Öküzüm” Marmaris’te sahne aldı

Muğla'nın Marmaris ilçesinde dün akşam ünlü komedyenler sahne alırken, kalabalık bir seyirci kitlesinin izlediği 'ruh öküzüm' oyunu seyircilerden tam not aldı.

Köyceğiz’de Açık Hava Sineması nostaljisi yaşandı

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde Açık Hava Sineması gösterisi etkinliğine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Ortaca Festivali’ne katılacak sanatçılar belli oldu

Muğla'nın Ortaca ilçesinde 25.si düzenlenecek Ortaca Geleneksel Tarım, Çevre ve Turizm Festivali'ne çok sayıda ünlü sanatçı katılacak.

Yeşilçam şarkıları ile nostaljik gece

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı tarafından 'Karaoke' tarzında 'Yeşilçam Şarkılarını Birlikte Söylüyoruz' konseri düzenlendi.

Akkovanlık İlkokulu Milas Halısı Dokuma ve Eğitim Merkezi’ne dönüştürüldü

Muğla'nın Milas içesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Esan Eczacıbaşı arasında imzalanan 'Geçmişin Tezgahında Geleceği Dokuyoruz' isimli işbirliği protokolü sonrasında halı dokuma faaliyetleri başlıyor.

Handan'ın Kısmeti Oyunu İzleyici ile Buluştu

Milas Sanat Tiyatrosu oyuncuları Handan'ın Kısmeti adlı oyunla izleyici karşısına çıktı.

Toplam 907 haber.