Kültür

Son dakika Kültür - Sanat haberleri, en son Kültür - Sanat haberler,, Kültür - Sanat haberleri burada, haber oku | Kültür - Sanat

Kültür Haberleri

Marmaris’teki bu sokak sekizinci kez 23 Nisan coşkusuna hazırlanıyor

Muğla'nın Marmaris ilçesi Kemeraltı Mahallesi'nde bulunan 105 sokak emekli terzi Salih Yazgan'ın önderliğinde bu yıl 8'inci kez 23 Nisan kutlamaları için hazırlanıyor.

Öğrenciler tiyatroyla buluşmaya devam ediyor

Bodrum Belediyesi'nin öğrencilere ücretsiz tiyatro etkinliği, her hafta salı günü, yoğun katılım ile sürüyor.

Miniklerin gösterisi büyük beğeni topladı

Muğla'nın Bodrum ilesinde bulunan Bitez Gülümser Mehmet Danacı İlkokulu öğrencileri, 'Bir Aydınlığın Adıdır Mustafa Kemal' adlı gösterinin sekizincisini sergiledi.

MSKÜ ‘Çocuk Atölye Günleri Çalıştayı’ sergisi açıldı

Muğla'nın Menteşe ilçesinde sanata ilgi duyan 6 okuldan çocukların katıldığı, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Eğitimi Ana Bilim Dalı tarafından verilen eğitim sonrası 'Çocuk Atölye Günleri Çalıştayı' resim sergisinin açılışı yapıldı.

RENKLERİN HİKAYESİNİ SERGİLEDİLER

Gençlerin yaratıcılığını ve hayal dünyasını, çeşitli sanat dalları ve edebi etkinlikleri kullanarak özgün olarak ifade etmelerini amaçlayan Şefika Pekin MTAL, Mehmet Erdoğan Anadolu Lisesi, Mustafa Kemal MTAL ve Denizli Filiz Abalıoğlu Anadolu Lisesi tarafından yürütülen eTwinning Projesi Renklerin Hikayesi Proje sergisi açılışı Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk KAYA tarafından yapıldı.

Şifahen Masallar Kervanı Muğla’da konakladı

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Ramazan Ayı etkinlikleri çerçevesinde Beyza Akyüz 'Şifahen Masallar Kervanı' Muğla'da izleyici ile buluştu.

Öğrenciler Marmaris Kalesi’nde resim yaptı, konser verdi

Muğla'nın Marmaris ilçesinde 15 Nisan 22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde, Güzel Sanatlar Lisesi resim öğrencileri kale içindeki heykel ve figürleri resmetti, müzik sınıfı öğrencileri klasik müzik konseri verdi.

‘Tinga ve Dedektifler’ 32 bin çocuğa ulaşacak

Muğla Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortak projesi ile gıda israfı, su tasarrufu gibi konulara dikkat çekmek için 6-10 yaş grubu öğrencilere hitap eden 'Tinga ve Dedektifler' çocuk oyununun ilk sahnelenmesi Menteşe'de başladı.

Yunanistan eski Başbakanı Papandreou sirtakiyi bırakıp, Başkan Aras’la zeybek oynadı

Halikarnas Balıkçısı Cevat Şakir Kabaağaç'ın doğumunun 132. yılı nedeniyle Bodrum Belediyesi'nin düzenlediği etkinliğe katılan Yunanistan eski Başbakanı Yorgo Papandreou, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras'la birlikte zeybek oynadı.

HALİKARNAS BALIKÇISI'NI ANMA ŞENLİĞİ

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Livaneli Vakfı ve Bodrum Belediyesi tarafından “Akdeniz Edebiyat Günleri” düzenlendi. İki gün sürecek olan edebiyat günlerinin açılışı 15 Nisan akşamı yapıldı.

“23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” resim şenliği

23 Nisan'a özel 'Doğal Yaşam Temalı' resim şenliği'ne katılan Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş etkinlikte resim yapan çocuklar ve aileleriyle bir araya geldi.

Belgesel Günleri başladı

Adabelenliler Derneği Fethiye Temsilciliği tarafından Fethiye Belediyesi’nin katkıları ile düzenlenen 5. Fethiye Belgesel Günleri Özer Olgun Kültür Merkezi’nde Prof. Dr. Şerife Atlıhan’ın “Geçmişten Geleceğe Kilim Sergisi” ve Erol Hıra’nın “Geçmişten Geleceğe Ninemin, Dedemin Oyun ve Oyuncakları” Sergisi ile başladı.

KİŞİSEL RESİM SERGİSİ AÇILDI

Girne Kolejin de okuyan Eva Beyza Akdeniz’in çizdiği resimler Fethiye Erasta AVM’de sergilendi. Çizgi film ve manzara resimleri olan sergiye halk ve çocuklardan ilgi yoğundu.

Uluslararası Halikarnassos Bodrum Müzik sona eriyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Bodrum Belediyesi işbirliğinde bu yıl ilk kez düzenlenen Uluslararası Halikarnassos Bodrum Müzik Festivali devam ediyor. 4 Nisan 2022 tarihinde başlayan festival 13 Nisan 2022 günü sona erecek.

SEYDİKEMER’DE KÜTÜPHANE AÇILIŞLARI DEVAM EDİYOR

"Kütüphanesiz Okul Kalmayacak" projesi kapsamında, Seydikemer'de kütüphane açılışları devam ediyor. Hayırsever vatandaşların destekleriyle Çaykenarı İlkokulu ve Ortaokulu'na kütüphane yapıldı. Kütüphanenin açılışında hayırsever vatandaşlara, hem okula hem de kütüphanenin açılışına vermiş oldukları desteklerden dolayı ‘Teşekkür Plaketi’ takdim edildi.

HEPBERABER TİYATROSU’NDAN “AH KALBİM” OYUNU SAHNELENDİ

Kıvanç Galip Öcer’in yazıp yönettiği “Ah Kalbim” Tiyatro Oyunu FETAV Hepberaber Tiyatro Ekibi tarafından Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi’nde sahnelendi. Vahim bir aşk hikayesinin anlatıldığı oyun 30 Mart tarihinde saat 20’de izleyicisi ile buluştu.

Yaşlılara saygı haftasında film izlediler

Bodrum Belediyesi, toplumda yaşlı bireylere ve yaşlılığa karşı yitirilen hassasiyetlere dikkat çekmek ve dayanışmaya katkı sağlamak için başlatılan Yaşlılara Saygı Projesi çerçevesinde büyüklere sinema keyfi yaşattı.

Neyzen Tevfik, Bodrum’da eserleri ile anıldı

Bodrum Belediyesi tarafından Neyzen Tevfik'i anma programları çerçevesinde Neyzen Tevfik Anma Konseri gerçekleşti.

Muğla’nın spor turizmi yol haritası çıkarılıyor

Muğla'da spor turizminin mevcut durumu ortaya konarak önümüzdeki dönemde yapılması planlanan spor turizmi envanterinin çıkarılması, bölgesel bazda spor turizminin sınıflandırılması ve spor turizmi haritasının oluşturulması çalışmalarına katkı sağlanması amacıyla çalıştay düzenlendi.

Toplam 907 haber.