Kültür

Son dakika Kültür - Sanat haberleri, en son Kültür - Sanat haberler,, Kültür - Sanat haberleri burada, haber oku | Kültür - Sanat

Kültür Haberleri

“SÖZ KONUSU VATANSA” ADLI ŞİİR DİNLETİSİ İZLEYENLERİ DUYGULANDIRDI…

Fethiye Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan ``Söz Konusu Vatansa” adlı şiir dinletisi izleyenler tarafından büyük beğeni gördü. Duygu dolu etkinliğe yoğun ilgi oldu.

Turizm Haftası Sergi Açılışı İle Başladı

41. Turizm Haftası Fethiye’de de ‘Halı Kilim ve Çini Sergisi’ açılışıyla başladı. Fethiye Kaymakamlığı Kültür Merkezi’ndeki açılış töreninde kursiyerlerin dokuduğu Fethiye ve yöresindeki halı ve kilimler ile kursiyerlerin yaptığı çini eserler göz kamaştırdı.

Yeşil Üzümlü Festivali Renkli Geçti

Bu yıl 9’uncusu gerçekleşen Yeşil Üzümlü Kuzugöbeği Mantar Festivali yoğun katılım ile gerçekleşti. Fethiye Belediyesi tarafından bu yıl 9’uncusu düzenlenen Geleneksel Yeşil Üzümlü ve Yöresi Kuzugöbeği Mantar Festivaline; Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık ve Fethiye protokolü üyeleri, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Ak parti Muğla Milletvekili Hasan Özyer, Ak parti İl başkanı Kadem Mete, Fethiye Belediyesi Meclis üyeleri, Fethiye’deki oda başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Kuzu Göbeği Festivali başladı

Fethiye Belediyesi tarafından bu yıl 9.su düzenlenen Geleneksel Yeşilüzümlü ve Yöresi Kuzugöbeği Mantar Festivali’nde tüm hazırlıklar tamamlandı. Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Fethiyelileri ve ilçede yer alan misafirleri dün saat: 15.00’da başlayıp, Pazar günü gecesi sonlanacak festivale davet etti.

“Resim Ve Çiçek” Sergisi Açıldı

Fethiye’nin tanınmış ressamlarından Hale Eralp, Ressam Bilge Thompson ve Ressam Jale Coşar’ın resim ve çiçek sergisi; Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı tarafından açıldı.

Yunus Nadi Ana Sınıfından Sergi

Fethiye’de Yunus Nadi İlköğretim Okulu ana sınıf öğrencileri, atık maddelerle yaptıkları çeşitli süs eşyalarını sergilediler…

Resim Ve Çiçek Sergisi 3 Nisan’da…

Fethiye’nin tanınmış ressamlarından Hale Eralp, Ressam Bilge Thompson ve Ressam Jale Coşar’ın resim ve çiçek sergisi 3 Nisan’da törenle açılacak.

Fethiye'de doğal çiçekler kitabı tanıtıldı.

Fethiye Belediyesi tarafından, Fethiye'de yetişen çiçeklerin fotoğrafları ve bilgilerinin yer aldığı "Fethiye'de doğal çiçekler" kitabının tanıtımı yapıldı. Tanıtım sonrası kitapta yer alan sadece Fethiye yöresine ait endemik çiçeklerden oluşan 'Fethiye doğal çiçekler' resim sergisi açıldı.

Sunay Akın’dan Tek Kişilik Gösteri

Şair ve yazar Sunay Akın; “Görçek” isimli oyunu ile Fethiye’de hayranlarıyla buluştu. Sunay Akın 1 saatine bin kitabın ışığını sığdırdığı gösterisinde hem güldürdü, hem düşündürdü.

“KUŞ” ADLI TİYATRO GÖSTERİMİ SALI GÜNÜ SERGİLENECEK…

Üretim Sanat Tiyatrosu 2016-2017 sanat sezonu oyunu “KUŞ” adlı tiyatro oyunu ile yoluna devam ediyor. Oyun 14 Mart Salı günü Saliha Sultan Paspatur şubesinde 3. Katta sergilenecek. Oyun bilet – rezervasyon için 0535 204 57 39 nolu telefonu arayabilirsiniz.

Üzümlü’de Bir Güzel Atölye

Fethiye Evi Gönüllü Kurucusu Nesrin Saatcı önderliğinde, Yeşil Üzümlü beldesindeki bayanlar dikiş ve elişi örme atölyesinde eğitim almaya başladılar. FBKM sanat öğretmenlerinin katıldığı eğitimlerde kursiyerler yöreye özgü elişleri de yapacak.

Kardelen Korosundan Türk Sanat Müziği Konseri

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Fethiye şubesi bünyesinde geçtiğimiz yıl kurulan Kardelen Korosu FBKM kuruluş etkinlikleri kapsamında konser verdi.

Anadolu’dan Ezgiler Beğenildi

Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi’nin 13. Kuruluş Yıldönümü çerçevesinde Fethiye’de Güzel Sanatlar Kültür Derneği tarafından düzenlenen Türk Halk Müziği konseri oldukça beğenildi.

Adem Kazan Fethiyelileri Coşturdu

Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi’nin 13. yıl şenlikleri Adem Kazan konseri ile başladı.

Toplam 907 haber.