Kültür

Son dakika Kültür - Sanat haberleri, en son Kültür - Sanat haberler,, Kültür - Sanat haberleri burada, haber oku | Kültür - Sanat

Kültür Haberleri

Çobanlık yaparken bulduğu taşları sergiliyor

Aslen Şanlıurfalı olan ve Konya'da çobanlık yaparken 20 yıl boyunca bulduğu insan yüzüne benzeyen taşları toplayan Ahmet Aslan, koleksiyonunu Muğla'nın Marmaris ilçesinde açılan sergide görücüye çıkardı.

Değerli taşlar genç mühendisin elinde hayat buluyor

Muğla'nın Ortaca ilçesinde Jeoloji Mühendisi İremnur Gökdal, el işçiliğine dayalı tasarımlarıyla değerli taşları adeta birer sanat eserine dönüştürüyor.

Barbun Cafe Bistro’da “Sakiler Grubu” Unutulmaz Bir Konser Verdi

Fethiye'nin en seçkin mekanlarından birisi olan Barbun Cafe Bistro’da unutulmaz bir yaz konseri gerçekleşti. İlk single çalışmaları ‘Dünyadan Uzak’la” büyük bir başarıya imza atan Sakiler grubu, Barbun Cafe Bistroda unutulmaz bir konser verdi.

"Müzikli Fethiye Akşamları" başladı

Fethiye Belediyesi tarafından, 3 Temmuz – 26 Ağustos tarihleri arasında, 20.30 ila 21.30 saatleri arasında sürecek 'Müzikli Fethiye Akşamları' açık hava konserleri sanatçı Mustafa Selçukoğlu'nun sahnesiyle başladı.

Karaçulha Yörük Şöleninin Programı Belli Oldu

Fethiye Karaçulha Gönüllüler Derneği tarafından her sene gerçekleştirilen Karaçulha Yörük Şöleninin programı belli oldu. Geleneksel hale getirilen Karaçulha Yörük Şöleni, eski günlerdeki gibi tüm coşkusuyla yapılacağı öğrenildi.

Bodrum Kalesi’nde etkinlikler başladı

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen 3'üncü 'Bodrum Kaleiçi etkinlikleri 2 Temmuz 2021 Cuma günü Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğünün sahnelediği 'Napoliten Şarkılar-Türk Tenorları konseri ile Muğla'nın Bodrum ilçesinde başladı.

Müzikli Fethiye akşamları başlıyor

Fethiye Belediyesi tarafından, 3 Temmuz – 26 Ağustos tarihleri arasında, 20.30 ila 21.30 saatleri arasında sürecek ‘Müzikli Fethiye Akşamları’ açık hava konserleri sanatçı Mustafa Selçukoğlu’nun sahnesiyle başlıyor.

Vali Orhan Tavlı, Fotoğraf Sanatçıları İle Bir Araya Geldi

Muğla Valisi Orhan Tavlı, ülkemizde ve Muğla’da fotoğraf sanatı ile ilgilenen, bu alanda çalışan dernek ve kulüplerin temsilcileri ile bir araya geldi.

Muğlalı müzisyenler: “Kusura bakıyoruz asıl onlar kusura bakmasın”

Sokağa çıkma kısıtlamalarının tamamen kaldırıldığını duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müzik yasağını 24.00'e çekmesiyle ilgili açıklamasına Muğlalı müzisyenlerden tepki geldi. Muğla Büyükşehir Müzisyenler Derneği Başkan Yardımcısı Ömür Kanavuzlar; “Biz ekmeğimizi müzikten kazanıyoruz. Cumhurbaşkanımızın açıklamasına çok üzüldük ve tepkiliyiz. Muğlalı müzisyenler olarak kusura bakıyoruz. Asıl onlar kusura bakmasın” dedi.

“Kaya Halısı ve Fethiye Kilimi Sergisi” açıldı

Fethiye’nin Kültürel değeri, coğrafi işaretli kaya halısı ve Fethiye Kilimleri sergisi açıldı.

“Kaya Halısı” Dokuma Atölyesi açıldı

Fethiye’nin Kültürel değeri, coğrafi işaretli kaya halısı dokuma atölyesi açıldı.

Şehir Tiyatrosu perdelerini açıyor

Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatrosu Haziran ayında seyircisi ile buluşuyor.

Genç ressamın ilk sergisi ilgi gördü

Muğla'nın Datça ilçesinde kendi çabası ile öğrendiği resim çizmeyi ilerleten 18 yaşındaki Özlem Kılınç, ilk sergisini açmanın mutluluğunu yaşadı.

Katrancı için UNESCO’ya başvuru hazırlığı

Yatağan ile Milas arasında geçimini çam fıstığı ile sağlayan kırsal Katrancı Mahallesi'nin 100-120 yıllık taş duvarlı, el işlemeli ahşap binalarının korunması için UNESCO Dünya Kültür Mirası geçici listesine başvuru için proje hazırlanıyor.

Datça Badem Çiçeği Festivali başladı

Muğla'nın Datça ilçesinde 4. Datça Badem Çiçeği Festivali'nin açılış töreni korona virüs tedbirleri altında yapıldı.

YK Enerji dünü aydınlatıp geleceğe ışık tutuyor

Muğla İl Kültür Turizm Müdürlüğü, Milas Müze Müdürlüğü ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Akademisyenlerinin ve yöre halkının gayret ve çabaları ile kültür varlıkları, bilimsel belgeleme ve restorasyon çalışmalarının ardından aslına uygun biçimde taşınarak Milas Ören Arkeopark Alanı'nda meraklıları ile buluşmaya hazırlanıyor.

Muhtar Taşar, “Düzenleme yapılırsa ziyaretçi sayısı artar” 

Geçtiğimiz günlerde ziyaretleri kapsamında Fethiye’ye gelen Muğla Valisi Orhan Tavlı, Fethiye’nin tarihi alanları arasında yer alan Amintas Kaya Mezarlarında incelemede bulunmuştu. Ziyaret esnasında Kesikkapı Mahalle Muhtarı Süzen Taşar, Vali Tavlı’ya bu alana arkeolojik park yapma talebinde bulunduklarını iletti. 

Beçin Kalesi ve ören yeri için hazırlanan destek protokolü imzalandı

Muğla'da yürütülen arkeolojik kazılara yardımcı olmak, Muğla'nın tarihi ve kültürel varlıklarının tanıtımını sağlamak ve gelişimine daha geniş katkı sağlamak amacı ile Beçin Kalesi ve Ören Yeri için hazırlanan destek protokolü imzalandı.

Sertab Erener ‘Aşk Ve Gladyatör Kenti’ni ziyaret etti

Birçok aşk şarkısına imza atan ünlü şarkıcı Sertab Erener ‘Aşk ve Gladyatör Kenti’ diye bilinen Stratonikeia Antik Kenti’ni ziyaret etti.

Toplam 923 haber.