Kültür

Son dakika Kültür - Sanat haberleri, en son Kültür - Sanat haberler,, Kültür - Sanat haberleri burada, haber oku | Kültür - Sanat

Kültür Haberleri

ŞEFİKA PEKİN’DE ŞİİR DİNLETİSİ…

Şefika Pekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ‘Şiir Dinletisi’nde Türk edebiyatının bir birinden güzel şiirlerini okudular.

IŞIKDAĞ’DAN NOSTALJİYİ YAŞATAN SERGİ…

5. Sergisini Fethiye’de açan Uzman Dr. Uğur Işıkdağ; yıllar önce babasının biriktirdiği eski ve tarihi kartpostallardan ve sinema artistlerinin resimleri ile çekmiş olduğu fotoğraflardan oluşan sergini açtı…

FETHİYE’ DE YAŞAYAN “ÇERKESLER” GELENEKLERİNİ SÜRDÜRÜYOR…

Fethiye’de yaşayan Çerkes kökenli vatandaşlar atadan gelen geleneklerini sürdürüyor. Fethiye ‘de yaşayan Çerkesler; geçtiğimiz Pazar günü bahar etkinliği düzenlediler. Etkinlikte; çocuklar için sihirbaz ve palyaço getirilerek 23 Nisan bayramını da kutladılar…

23 NİSAN COŞKULU BİR ŞEKİLDE KUTLANDI

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 98’inci yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Fethiye’de de değişik etkinliklerle kutlandı. Beşkaza Meydanı'nda bulunan Atatürk anıtı önünde gerçekleşen çelenk koyma töreni ile başlayan kutlamalar çocuklara yönelik etkinliklerle devam etti. Kutlamalar kapsamında bu yıl 11'incisi düzenlenen çocuk şenliğinin de açılışı yapıldı. Şenliğe katılan binlerce çocuk Beşkaza Meydanı'nı doldurarak, renkli görüntülere sahne oldu. Çocuklar, meydanda kurulan stant ve oyun alanlarında keyiflerince vakit geçirdi.

23 NİSAN KUTLAMALARI TÖRENLE BAŞLADI

Fethiye’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 98’inci yılı büyük bir coşku ve gururla kutlandı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları Beşkaza Meydanında düzenlenen törenle başladı. Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene; Fethiye Garnizon Komutanı ve Fethiye Askerlik Şubesi Başkanı Yüzbaşı Sedat Karabay, Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Kadir Sarıhan, CHP İlçe Başkanı Ali Özgür Kullukçu, MHP İlçe Başkanı Cengiz Çay, İYİ Parti Fethiye İlçe Başkanı Suat Aybek, Vatan partisi ilçe başkanı Selçuk Selvi, BTP ilçe başkanı Perihan Kaplan, Sivil Toplum Kuruluşu başkanları, öğretmenler, öğrenciler, yabancı öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

FESTİVALE ONBİNLER AKIN ETTİ

Fethiye Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşen Yeşilüzümlü Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivali, binlerce insanı misafir etti. Çevre ilçe ve illerden yoğun katılımın olduğu festivalde protein deposu olarak bilinen ve son zamanlarda önemli hastalıkların tedavisinde de kullanılan Kuzugöbeği Mantarı ile yörenin dokuma bezi olan Dastar’ın tanıtımı yapıldı.

FETAV ÇOCUK KOROSUNA YENİ SESLER ARANIYOR…

Fethiye Turizm, Tanıtım, Eğitim, Kültür ve Çevre Vakfı'nın (FETAV), Fethiye’nin çocuk seslerini arıyor. 2 yıl önce FETAV’da Antalya Devlet Opera ve Bale sanatçısı Esra Arslantürk Serbest tarafından başlatılan çocuk korusu yeni seslerini arıyor. Pilot okul seçilen Fethiye Gazi İlkokulu 3 ve 4’üncü sınıf öğrenciler arasından yapılan elemeler gün boyu sürdü. Çocuk korosunun oluşturulacağını duyan öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Çocuklar, Antalya Devlet Opera ve Bale sanatçısı Esra Arslantürk Serbest yönetiminde piyano eşliğinde hünerlerini gösterdi. Seslerini beğendirmek ve koroya girmek isteyen öğrenciler, büyük heyecan yaşadı.

ÖĞRENCİLER MEHMET AKİF ERSOY’U ANLATTILAR

Türk Milleti'nin bağımsızlığa ve kutsal değerlerine olan inancını destanlaştıran İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 'Milli Marş' olarak kabul edilmesinin 97'nci yıl dönümü Fethiye’de büyük bir coşkuyla kutlandı. Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi salonunda Fethiye Kaymakamlığı tarafından düzenlenen ve Mehmet Erdoğan Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan programa Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Fethiye Garnizon Komutanı ve Askerlik Şubesi başkanı Sedat Karabay, Cumhuriyet Başsavcısı vekili Cumhuriyet Savcısı Mehmet Çağlayan, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yarbay Yılmaz Demirelli, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Yapalıal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, FTSO Başkanı Akif Arıcan, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

FETHİYE’NİN RESSAM TEYZESİ UNUTULMADI

4 Yıl önce kaybettiğimiz Fethiye’nin ressam teyzesi Merhum Şükran Akannaç; ölüm yıldönümü olan 25 Şubat’ta Fetav tarafından düzenlenen program ile anıldı. Fetav Kültür Komisyonu üyeleri ile yakınları ve Huzurevi sakinlerinin katıldığı sade törende; anı paylaşımları ve Akannaç’ın şiirlerinin okunarak duygu dolu anlar yaşandı…

ÖĞRENCİLER KADRAJLARINA TAKILANLARI GÖRÜNTÜLEYECEK

Muğla Gazeteciler Cemiyeti (MGC) ile Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde ilk olarak 2015-2016 eğitim-öğretim yılındail genelindeki liseler arasında başlatılan fotoğraf makinesi ödüllü fotoğraf yarışmasının 3’ncüsü bu yıl “Kadrajıma Takılanlar” temasıyla düzenlendi.

TÜRKÜLERİN BABASI ANILDI…

Türkülerin babası Fethiyeli Türk Halk Müziği Bağlama Sanatçısı merhum Hamdi Özbay’ın ölümünün birinci yıl dönümünde anıldı. Anma töreninde Fethiye Belediyesince yaptırılan Hamdi Özbay’ın heykelinin açılışı da gerçekleştirildi…

SU KABAĞI TEMİN ETMEKTE ZORLANIYORLAR

Fethiye Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün açtığı el sanatları ve su kabağı işleme kursuna katılan kursiyerler su kabağı temin etmekte zorlandıklarını söylediler. Su kabağı üzerine çizdikleri motifleri işleyerek abajur ve süs eşyası haline getirmeye çalışan kursiyerler boş vakitlerini değerlendirmek için bu kurslara katıldıklarını söylediler.

‘KADINA YÖNELİK ŞİDDETİ SONLANDIRMAK İÇİN BİRLEŞİN’

Fethiye’de kadınlar Birleşmiş Milletler Kadın Biriminin ‘Kadına yönelik şiddeti sonlandırmak için birleşin’ sloganı için yürüyüş düzenleyecekler.

KAYBOLAN KAYIK VE TEKNELER BU SERGİDE

Fethiye’de, Gemi Modelleri Sergisi açıldı. Belediye Başkanı Behçet Saatcı’nın yaptığı sergi açılışına vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi. Deniz kültürümüzün içerisinde kaybolan kayık, tekne ve gemilerin yeniden kültürümüze kazandırılması amacıyla sanatçı Hakkı Yücel’in hazırladığı Gemi Modelleri Sergisi Fethiye Belediye Kültür Merkezi sergi salonunda açıldı. Birbirinden farklı 14 tane gemi modellerinin yer aldığı sergide Fethiye Piyadesi ve Fethiye Kayığı büyük ilgi gördü. Açılışa Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, IMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şube Başkan Yardımcısı Mehmet Eskici, IMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi Müdürü Bülent Telli ve vatandaşlar katıldı.

KADIN MECLİSİ YENİ DÖNEM ÇALIŞMALARINA BAŞLADI…

Fethiye Belediyesi Kadın Meclisi yeni dönem toplantılarına başladı. Deniz Kader Şarlak başkanlığında Fetav’da bir toplantı düzenleyen Fethiye Belediyesi Kadın Meclisi yönetimi ve üyeleri; 25 Kasım, 5 Aralık ve 8 Mart’ta yapılacak olan etkinlikleri görüştü…

KÜLTÜRÜMÜZÜ YAŞATMALIYIZ

Seydikemer in Temel Mahalle Muhtarı Naim Sazcı tarafından düzenlenen 1.Temel Yayla Kültür festivaline Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Seydikemer Kaymakamı Haktan Gökçekuyu, Seydikemer Yörük Türkmen Başkanı İsmail Uzunoğlu, Seydikemer Esnaf Odası Başkanı Harun Sağır ile birlikte katıldı.

NİKAH VE KONFERANS SALONU 2018’DE

Fethiye Belediyesi, bölgemizin büyük ihtiyacı olan nikah ve konferans salonunu ilçeye kazandırıyor. Eşsiz Fethiye manzarasının olduğu Debboy Mevkii’ne yapılacak nikah salonun, proje aşaması tamamlanırken, 2018 yılında yapımına başlanması bekleniyor.

GİZEMLİ MISIR MÜHRÜ BULUNDU

Seydikemer İlçesi’ndeki Letoon Antik Kenti’nde devam eden kazılarda, Antik Mısır uygarlığına ait, yaklaşık 2 bin 600 yıllık gizemli Mısır mührü bulundu.

FETHİYELİ SAZ USTASI BU KEZ BÜYÜKÇEKMECE'DE

Unutulmaya yüz tutmuş pek çok müzik aletinin üretimini yapan Fethiyeli saz ustası Yusuf Aykurt, Şile'den sonra Büyükçekmece'de bu yıl 18.'cisi düzenlenen Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali'nde eserlerini sergiledi.

Toplam 923 haber.