Kültür

Son dakika Kültür - Sanat haberleri, en son Kültür - Sanat haberler,, Kültür - Sanat haberleri burada, haber oku | Kültür - Sanat

Kültür Haberleri

Beçin Kalesi ve ören yeri için hazırlanan destek protokolü imzalandı

Muğla'da yürütülen arkeolojik kazılara yardımcı olmak, Muğla'nın tarihi ve kültürel varlıklarının tanıtımını sağlamak ve gelişimine daha geniş katkı sağlamak amacı ile Beçin Kalesi ve Ören Yeri için hazırlanan destek protokolü imzalandı.

Sertab Erener ‘Aşk Ve Gladyatör Kenti’ni ziyaret etti

Birçok aşk şarkısına imza atan ünlü şarkıcı Sertab Erener ‘Aşk ve Gladyatör Kenti’ diye bilinen Stratonikeia Antik Kenti’ni ziyaret etti.

Pandemi sürecini Bodrum’da geçiren ünlü isimler sanata merak sardı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde pandemi önlemleri kapsamında vakitlerinin çoğunu evde geçiren vatandaşlar heykel, seramik gibi sanatsal faaliyetlere merak sardı. Kafe, restoran ve eğlence mekanlarının kapalı olması vatandaşların sanata olan ilgisini arttırdı.

Euromos Antik Kenti için hazırlanan destek protokolü imzalandı

Muğla'da yürütülen arkeolojik kazılara yardımcı olmak, Muğla'nın tarihi ve kültürel varlıklarının tanıtımını sağlamak, tarih ve kültür değerlerini sevdirmek, gerek ulusal gerekse uluslararası tanıtımına ve gelişimine daha geniş katkı sağlamak amacı ile Euromos Antik Kenti için hazırlanan destek protokolü imzalandı.

Dört mevsimin bir arada yaşandığı şehir: Muğla

Ege ve Akdeniz'in buluştuğu, doğal ve tarihi güzellikleri ile milyonlarca kişinin uğrak yeri olan Muğla, aynı günde dört mevsimi bir arada yaşama imkanı sunuyor.

Stratonikeia Antik Kenti için hazırlanan destek protokolü imzalandı

İlimizde yürütülen arkeolojik kazılara yardımcı olmak, İlimizin tarihi ve kültürel varlıklarının tanıtımını sağlamak, tarih ve kültür değerlerini sevdirmek, gerek ulusal gerekse uluslararası tanıtımına ve gelişimine daha geniş katkı sağlamak amacı ile Stratonikeia Antik Kenti için hazırlanan destek protokolü imzalandı. 

Milas Belediyesi’nden Engelsiz Edebiyat Projesi

Milas Belediyesi ve Türkiye Sakatlar Derneği işbirliği ile hazırlanan Engelsiz Edebiyat Atölyesi çalışmaları devam ediyor. 

15 yaşında roman yazan Sıla, kitabını basmak için destek bekliyor

Muğla'nın Yatağan ilçesi Şeref Mahallesi'nde yaşayan 15 yaşındaki Sıla Özdemir, "Günebakan Çiçeği" isimli bir roman yazdı.

Seydikemer’de antik kent önündeki istinat duvarı tarihle renklendi

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde, Tlos Antik Kenti önündeki istinat duvarı, ressam Ali Rıza Başarır tarafından çizilen Likya dönemine ait figürlerle rengarenk oldu.

Muğla ve Ege Türküleri yeniden hayat buluyor

Muğla'da bağlama eğitmenliği yapan ve bir çok etkinlikte sahne alan Muğla'nın tanınan yöresel sanatçısı Hamdi Demirtaş, unutulmaya yüz tutmuş türküleri tekrardan seslendiriyor.

Bodrum sualtı tarihine ışık tutan sergi

Bodrum Belediyesi’nin tarihe, kültürel miraslara sahip çıkmak ve yaşatmak adına yürüttüğü çalışmalar kapsamında başlattığı “Kültürel Miraslar Sergileri” devam ediyor. “Sualtı Arkeolojisinin Doğduğu Yer: Bodrum Türkiye” adlı sergi Mausolos Sergi Salonu ve Artemisa Sergi Salonu’nda sergilenmeye başladı.

Stratonikeia Antik Kenti ve Lagina Kutsal Alanı GEKA Projeleri ile hayat buluyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın koordinasyonunda çalışmalarını yürüten GEKA, Muğla’nın Yatağan ilçesindeki Antik, Roma, Beylikler, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemi yapılarını içinde barındıran Stratonikeia Antik Kenti ile Lagina Hekate Kutsal Alanında birçok projeye destek veriyor. GEKA, 2015 yılından beri verdiği proje destekleriyle her iki ören yerinin dünya kültür turizmine kazandırılması için projelerin hayata geçirilmesini sağlıyor.

Tarihi surlar gün yüzüne çıkıyor

3500 Yıllık tarihi geçmişe sahip Bodrum'da, 2400 yıl önce Karya Satrabı Mausolos tarafından inşa edilen Halikarnassos Surlarının kurtarma kazısı, temizlik ve çevre düzenlemesi, Bodrum Belediyesi ve AKADEMİA Vakfı ortak çalışması ile Bodrum Sualtı ve Arkeoloji Müzesi denetimde yürütülüyor.

Arif İsmet Vidinli’nin vasiyeti yerine getirildi

Bodrum’un kültürüne, dokusuna ve coğrafyasına uygun her türlü projeye imza atan Bodrum Belediyesi, Bodrum sevdalısı hayırsever iş insanı merhum Arif İsmet Vidinli’nin vasiyetinin yerine getirilmesine destek oldu.

İncirliin ve Beçin Kalesi için proje hazırlandı

Muğla'nın Milas ilçesinde bulunan; 2012 yılında UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesinde yer alan Beçin Kalesi ile Türkiye'nin en güzel mağaraları arasında yer edinen İncirliin Mağarası için Güney Ege Kalkınma Ajansı'na (GEKA) proje başvurusunda bulunuldu. Proje kapsamında İncirliin Mağarası'na cam teras yapılması planlanıyor.

Keşfedilmeyi bekleyen bir güzellik, turizme kazandırılacağı günü bekliyor

Uzun yıllar yapılan çalışmaların ardından UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne giren Karacasu Afrodisias Antik Kenti'nden sonra şimdi de antik kente 16 kilometre mesafede bulunan Sırtlanini Mağarası'nın tanıtımı için çalışma başlatıldı. Karacasu Belediye Başkanı Zeki İnal, 'Görenlerin hayran kaldığı Sırtlanini Mağarası ilçemiz için keşfedilmeyi bekleyen en önemli değerlerden biridir. Bunun için elimizden geleni yapacağız' dedi.

Milas’ta İasos kazısı için işbirliği yapılacak

Muğla'nın Milas ilçesinde yıllardır sürdürülen kurumlar arası işbirliği ve dayanışmaya İasos'ta güzel bir halka daha ekleniyor.

“11. Uluslararası Turhan Selçuk Karikatür Yarışması” başvuruları başladı

Milas Belediyesi tarafından bu yıl 11.si düzenlenecek olan Uluslararası Turhan Selçuk Karikatür Yarışması başvuruları başladı. Yarışmanın son başvuru tarihi ise 01 Mayıs 2021 olarak belirlendi.Konu kısıtlamasının olmadığı yarışma tüm çizerlere açık olacak.

Balıkçıların ağına bu kez heykel takıldı

Muğla’nın Marmaris ilçesine bağlı Bozburun mahallesi açıklarında balık avlayan Bodrumlu denizcilerin ağına bu kez balık yerine heykel takıldı.

Toplam 925 haber.