Kültür

Son dakika Kültür - Sanat haberleri, en son Kültür - Sanat haberler,, Kültür - Sanat haberleri burada, haber oku | Kültür - Sanat

Kültür Haberleri

Normalleşme Süreci İle Stantlar Açılmaya Başlandı

El emeği ile üretilen takı, ahşap ve cam eşyalar, bez bebekler ile hediyelik eşyaların yer aldığı Fethiye El Emeği Göz Nuru stantları; Kovid-19 normalleşme süreci ile yeniden Beşkaza Meydanı’nda kuruluyor. Korona virüsü tedbirleri kapsamında Mart ayından bu yana açılamayan stantların, bundan böyle Cumartesi ve Pazar günleri sabah 16.00 ile akşam 24.00 saatleri arasında açık olacağı kaydedildi.

YONCA USTA’NIN RENK ODASI YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Ressam Yonca Usta’nın Lotus Chakra’daki “Renk Odası” isimli resim sergisi göz kamaştırdı. 15 soyut resmin yer aldığı resim sergisine ilgi yoğun oldu. 12 yıldır resim sanatıyla uğraşan Yeditepe Üniversitesi Plastik Sanatlar Resim, Heykel ve Seramik mezunu Yonca Usta, “’Resimlerim hislerim ve sezgilerimi yansıtıyor. Zihnimden ve bedenimden uzaklaşıp özgürlüğüme kavuşarak yapıyorum” ifadelerini kullandı.

TLOS ANTİK KENTİNİN YOLLARI YENİLENİYOR

Seydikemer’de tarihi zenginliği ile ön plana çıkan UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesinde yer alan Tlos Antik Kentine giden yolların düzenleme çalışmaları devam ediyor.

4 Ay Aradan Sonra Tekrar Buluştular

Fethiye Edebiyat Grubu, korona virüsü salgını nedeniyle toplantılarına ara vermişti. Grup üyeleri 4 aylık bir sürenin ardından Simit Sarayı Kafe’de buluştular.

Erdoğan“Fotoğraf Makineniz Her Zaman Elinizin Altında Olsun”

İstanbul’un keşmekeşliğinden kaçan ve 2017 yılında Fethiye’ye yerleşen sokak fotoğrafçısı Mithat Erdoğan ile sokak fotoğrafçılığı üzerine konuştuk. Fotoğrafçılık eğitimi almasa da yüreğinden geldiği hisle fotoğraflarını çeken ve dikkatleri üzerine çeken bir isim Mithat Erdoğan. Hiç aklında yokken eşinin bir gün kendisine hediye ettiği fotoğraf makinesiyle fotoğrafçılığın dünyasına dalış yapıyor Mithat Erdoğan. Ancak dijital fotoğraf makinesinden çok analog fotoğraf makinesiyle tutkuya dönüşüyor ondaki fotoğraf çekme aşkı.

YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ YAŞATIYORLAR

Fethiye’nin Karaçulha Mahallesi sakinleri 15 gün arayla bir araya gelip, Yörük kültürünü yaşatmaya devam ediyor. İmece usulü gerçekleşen program tüm mahalle tarafından sahiplenince, sıra gecelerini aratmayan bir eğlenceye dönüştü. Yöresel kıyafetler giyen mahalle sakinleri, saz, sipsi, cura eşliğinde yöresel oyunlar oynuyor.

KADIN EFELER SOSYAL MEDYAYA İLGİ ODAĞI OLDU

Fethiye’nin Kadın Efeleri olarak çeşitli etkinliklere katılan Dağların Sultanları, İncirköy’de çekilen Türk Bayrakları ile sosyal medyanın ilgi odağı oldular. Grup Lideri Mihriban Arslan, “Ekim ayından itibaren kültürel anlamda daha çok etkinliğe katılacağız” dedi.

Fethiye Festivali Renkli Görüntülerle Sona Erdi

11'nci Uluslararası Fethiye Kültür Sanat Festivali; kortej yürüyüşü ve müzik gruplarının gösterileri ile sona erdi. Fethiye Rotary Kulübü organizesinde; Fethiye Otelciler Birliği ve Fethiye Belediyesi ile Muğla Büyük Şehir Belediyesi ana sponsorluğunda gerçekleşen 11. Uluslar arası Fethiye Kültür Sanat Festivali kortej yürüyüşü; Salı pazarı meydanından başlayarak Beşkaza meydanında sona erdi. Fethiye Belediyesi Bandosu eşliğinde gerçekleşen kortej yürüyüşüne; Muğla Büyük Şehir Belediye başkanı Dr. Osman Gürün, Fethiye Belediye başkanı Alim Karaca, Fethiye Belediye Başkan yardımcısı Oğuz Bolelli ve CHP’li meclis üyeleri, CHP Muğla İl başkanı Adem Zeybekoğlu, CHP Fethiye İlçe Başkanı Ali Özgür Kullukçu, Festival komite başkanı Mustafa Şıkman, Oda başkanları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldılar. Kortej yürüyüşünün en önünde; Atatürkçü Düşünce Derneği Fethiye şubesi yönetimi, bölge başkanı ve ADD genel yönetim kurulu üyesi Haydar Murat Topçu ile ADD’li gençler Büyük bir Türk bayrağı açarak katıldılar.

Başkan Karaca, Fethiye halkını 19 Mayıs etkinliklerine davet etti.

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Fethiye Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek gençlik konserleri ve fener alayına Fethiye halkını davet etti. 18 Mayıs Cumartesi Edip Akbayram, 19 Mayıs Pazar günü Fener Alayı ve beraberinde rock konserine tüm Fethiye halkını davet eden Karaca, gençlere seçim döneminde bir söz verdiklerini ve bu yıl içerisinde rock festivali düzenleyeceklerini açıkladı.

Seydikemer’in Fotoğrafları 81 İlde Sergilenecek

Seydikemer Tarım ve Orman Müdürlüğü Enformasyon Birimi bir başarıya daha imza attı. 2018 yılında Muğla Gazeteciler Cemiyetinin bölgenin tanıtımına yaptıkları katkılardan dolayı “Jüri Özel Ödülü”ne layık görülen birim çalışanı Safura Kovantepe Bakanlığın her yıl düzenlediği “Tarım ve İnsan” konulu yarışmada fotoğraf çalışmalarıyla dereceye girdi.

“Roman Kahramanları Aramızda” etkinliği beğeni topladı

Fethiye Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı dersi sınıf projesi kapsamında İnşaat Teknolojileri Alanı 12-AT sınıfı öğrencileri “Roman Kahramanları Aramızda” projeleriyle özel kostümler giyerek Türk ve dünya edebiyatının unutulmaz karakterlerini canlandırdı.

Öğrenciler ayakta alkışlandı

''İstiklal Marşının kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'un anma günü'' nedeniyle Fethiye'de düzenlenen programa ilgi yoğun oldu. Öğrencilerin sergilediği oratoryodaki Mehmet karakterini son sınıf öğrencisi Mehmet Akif Dal canlandırdı.

Fethiye Belediyesi, Çenger Sosyal Tesisi’ni hizmete açtı.

Fethiye Belediyesi, köy ve beldelerde yapımını tamamladığı sosyal tesis projelerinin açılışlarını gerçekleştirmeye devam ediyor. Çenger’de 2 bin 400 metrekare alanda yapılan sosyal tesisin açılışını Fethiye Belediye Başkanı ve Muğla Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan Adayı Behçet Saatcı, bölge halkıyla birlikte gerçekleştirdi. Başkan Saatcı, “Görev yerimiz değişiyor olabilir ama hizmetlerimizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

Muhittin Kayabaş, "Bu tür eserler çok değerli"

Fethiye’nin ilk ve en eski fotoğraf stüdyosu sahibi Şükrü Gürel, 1 asırlık arşivinden özenle hazırlanarak derlenen ve 1874’den 1923 yılına kadar Fethiye’nin tarihini anlatan “Fethiye” isimli kitabını AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Mehmet Nil Hıdır ve AK Parti Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhittin Kayabaş'a hediye etti.

Menteşe’deki Muğla, kitap oldu

Türkiye’nin tarihi ve doğasıyla en güzel şehirlerinden olan Muğla, yeni bir kitaba konu oldu. “Menteşe’deki Muğla” kitabının yazarı M. Ali Köseoğlu, “Bu kitapla kadim şehirlerimizden Muğla’yı, anlatmaktan daha çok anlamaya çalışıyoruz” dedi.

Fethiyeliler İzmir’de bir araya geldiler

Fethiyeliler; İzmir Fethiyeliler Kültür ve Tanıtma Derneğinin düzenlemiş olduğu kahvaltı etkinliğinde bir araya geldiler. Geçtiğimiz Pazar günü Balçova Belediyesi Orman İçi kafe’de düzenlenen etkinliğe İzmir, Fethiye, Muğla’da yaşayan Fethiyeliler; bir araya gelerek eski anıları yad ettiler ve özlem giderdiler…

Son deri ustası direniyor…

Anadolu’nun en eski sanatlarından birisi olan dericiliğin Fethiye’de ki son ustalarından Ahmet Çimen; fabrikasyon ürünlere karşı sanatını sürdürmeye çalışarak zamana ve teknolojiye karşı direniyor. Fethiye’nin tanınmış deri ustalarından Ahmet Çimen “Emitasyon ve suni mallar dayanıklı değildir; sıcakta yumuşar, soğukta sertleşir ve çatlar, hakiki deri ise sağlıktır” dedi.

1874’den 1923’e Fethiye…

Fethiye’nin ilk fotoğraf stüdyosu Foto Kandiye’nin 1 asırlık arşivlerinden özenle hazırlanarak derlenen ve 1874’den 1923 yılına kadar Fethiye’nin tarihini anlatan “Fethiye” kitabına; yoğun ilgi ve talep her geçen gün artmakta…

Fethiye’de Yeşilçam Film Afişleri Sergisi

Fethiye’de; Yeşilçam’ın 1970’li yıllarına ait film afişlerinin sergilendiği sergi ilgiyle izlenmekte. Süleyman Saraçoğlu; yıllardır özenle sakladığı Yeşilçam film afişleri ile ilgili sergi açtı. Gençliğinde yazlık sinemalarda çalışan Süleyman Saraçoğlu; 45 yıldır sinema filmi afişleri koleksiyonu yapmakta. Özellikle Yeşilçam sinema filmlerine karşı büyük ilgi duyan Süleyman Saraçoğlu’nun sergisi 13 Ocak’a kadar açık kalacak. 1970’li yıllara ait Yeşilçam sinema filmlerinin afişleri sergiyi gezenler tarafından ilgiyle izlenmekte…

Toplam 923 haber.