Kültür

Son dakika Kültür - Sanat haberleri, en son Kültür - Sanat haberler,, Kültür - Sanat haberleri burada, haber oku | Kültür - Sanat

Kültür Haberleri

Yörük Kültürü çalıştayla ele alındı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde 20 Aralık 2018 tarihinde 1. Yörük Türkmen Araştırma Merkezleri Koordinasyon ve İşbirliği Çalıştayı yapıldı.

Engelliler Sahne Aldı

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Fethiye Belediyesi tarafından Kültür merkezinde organize edilen “Hayatı Paylaşmaya Engel Yok” etkinliğine yoğun bir katılım oldu. Fethiye’deki özel rehabilitasyon merkezleri ve Fethiye Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi’ndeki gençlerin gösterileri ile Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi Tiyatro topluluğun hazırladığı farkındalık skeçleri ilgi ile izlendi. Özel öğrenciler Zeybekten Karadeniz oyunlarına kadar değişik oyunları müzik eşliğinde oynarken bedensel engelli 2 vatandaşın zeybek oyunu da büyük ilgi ile izlendi.

Atatürk Gecesi Konserine Yoğun İlgi

Fethiye Belediyesi Türk Müziği Korosu 10 Kasım günü akşamı Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi salonunda ‘Atatürk Gecesi’ konseri verdi. Şef Ecz. ve Ressam, Bestekar Emin Akan yönetiminde gerçekleşen Atatürk gecesi konserine yoğun ilgi oldu. Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başlayan konseri izlemeye gelen bir çok vatandaş ayakta izledi. Konser öncesi Büyük Önder Atatürk ile ilgili sine-vizyon gösterimi izlendi. Fethiye Belediyesi konseri izlemeye gelenlere Türk bayrağı hediye etti.

KLASİK MÜZİK FESTİVALİ PERŞEMBE GÜNÜ BAŞLIYOR

28 yıllık yaşamına, çoğumuzun koca bir ömürde yapamayacağı başarılar sığdıran, çellonun dahi çocuğu Benyamin Sönmez’in anısını yaşatırken genç yetenekleri yüreklendirmek amacıyla düzenlenen Fethiye Benyamin Sönmez Klasik Müzik Festivali'nin 7’ncisi 20 Eylül Perşembe günü başlıyor. Üç gün üzerinden planlanan festivalin düzenleme komitesinde görev alan Gülşen Yegen ve Fatma Sönmez, festival coşkusunun bu yıl da artarak yaşanacağını bildirdiler.

30 YILLIK EMEK İL BEYLİĞİ İLE TAÇLANDI

Seydikemer Yörük Türkmen Derneği Başkanı İsmail Uzunoğlu, Muğla İl Beyliğine layık görüldü. Hafta sonu gerçekleştirilen Uluslararası Beşkaza Seydikemer Yaylaları 20. Boğalar Yörük Türkmen Şöleni’nde “Beylik Töreni” gerçekleştirildi. Bey çadırında yapılan törende Ak Sakallılar Heyeti ve Türkiye Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği çatısı altındaki derneklerin ortak kararı ile Seydikemer Yörük Türkmen Derneği Başkanı İsmail Uzunoğlu Muğla İl Beyi oldu.

ÇENGER SOSYAL TESİSİ EYLÜL’DE HİZMETE AÇILIYOR.

Fethiye Belediyesi tarafından yapılan Çenger Sosyal Tesisi’nde çalışmalar son noktaya doğru ilerliyor. Başkan Saatcı, beraberinde Başkan Yardımcılarıyla birlikte yapılan çalışmayı yerinde inceleyerek; “Gücümüz nispetinde Saygıdeğer Fethiyelilere hizmet etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

KİRAZ FESTİVALİ’NDEN RENKLİ GÖRÜNTÜLER

Fethiye'de Belediyesi tarafından düzenlenen 18. Nif Kiraz Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Festivalde mehteran takımı konseri, halk oyunları, yöresel stantlar, kiraz yeme yarışması gibi etkinlikler gerçekleşirken, Mustafa Selçukoğlu ve Dilek Alşahan konserleri geceye damga vurdu. Vatandaşlar gece boyunca sahnede oynadı.

ÜZÜMLÜ'NÜN GENÇ KALEMLERİ DERGİ ÇIKARDI

Üzümlü ilkokulu ve Ortaokulu öğrencileri dergi çıkarttı. Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün projesi olan Üzümlü'nün Genç Kalemleri adını verdikleri dergiyi arkadaşları ve öğretmenlerinin beğenisine sunan öğrenciler, çıkardıkları dergi ile büyük beğeni topladı.

“OKUYORUM, BİLGİ DENİZİNDE YÜZÜYORUM” SERGİSİ AÇILDI

Kabaağaç İlkokulunun okumayı teşvik amacıyla 13 ülke ve Türkiye’nin 81 ilinden okullarla ortak gerçekleştirdiği “okulumuz okumak, yaşamaktır” isimli proje çerçevesinde “Okuyorum, bilgi denizinde yüzüyorum” konulu fotoğraf sergisinin açılışını Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner yaptı.

FETHİYELİ BLOGGER’DAN BAŞKANA ZİYARET

Birçok ülkeyi gezerek sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla yaklaşık 400 bin takipçi kitlesine sahip olan Fethiyeli Blogger Deniz Pehlivan, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı'yı ziyaret etti.

42 ÖĞRENCİ 26 PROJE HAZIRLADI…

Gazi Ortaokulu 4006 Tubitak Bilim Fuarı törenle açıldı. Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner ile Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya tarafından açılış gerçekleşen bilim fuarında; 5,6,7 ve 8. sınıf öğrencilerinin hazırlamış olduğu projelerin tanıtımı gerçekleşti.

“OLUŞTUR GRUBUNU SAHNELE OYUNUNU”ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Fethiye Kaymakamlığı himayesinde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Oluştur Grubunu Sahnele Oyununu” Projesi kapsamında Liseler Arası “Tiyatro Şenliği” ödülleri sahiplerini buldu.

BLOGGERLAR MUĞLA’YI TANITTILAR

Muğla Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği, Fetob’un da konaklama desteği ile Muğla ‘da 5 günlük bir Muğla gezisi gerçekleştiren İngiliz ve Hollandalı bloggerlar Fethiye’de konuk oldular.

ŞAİR VE YAZARLAR KAYMAKAM ŞAHİNER’İ ZİYARET ETTİLER…

10. Kültür ve sanat Günleri etkinliğine katılmak üzere Fethiye’ye gelen şair ve yazarlar Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner’i ziyaret etti.

KUMLUOVA BİLİM FUARINA EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Kumluova Prof. Dr. Ayhan Önder Çok Programlı Anadolu Lisesi, TÜBİTAK Bilim Fuarı’na ev sahipliği yaptı. Okul öğrencileri tarafından hazırlanan 28 adet bilimsel proje fuarda görücüye çıktı.

“YAZIN GÖLGESİ DÜŞTÜ” ADLI RESİM SERGİSİ AÇILDI

Ünlü ressam ve aynı zamanda yazmış olduğu şiir ve öykü kitaplarıyla da ismini başarılı bir şekilde söz ettiren Aşkım Akyıldız; sulu boya eserlerinden oluşan 5. Kişisel resim sergisini Fethiye’de açtı. 10. Fethiye Kültür ve Sanat Festivali programı kapsamında Fethiye’ye gelerek resim sergisini açan Aşkım Akyıldız; kitaplarını da hayranlarına imzaladı…

KİTAP FUARI 12 MAYIS’A KADAR AÇIK

Bu yıl 10. düzenlenen Fethiye Kültür ve Sanat Festivali etkinlikleri kapsamında kitap fuarı, fotoğraf sergisi ile festivale destek veren sivil toplum örgütlerinin stantları törenle açıldı.

FESTİVALİN 10’CUSU DÜZENLENİYOR

Geçtiğimiz yıl ara verilen Fethiye Kültür ve Sanat Festivali; Muğla Büyük Şehir Belediyesi ile Fethiye Belediyesi ve Fethiye Rotary Kulübü organizesinde gerçekleşmekte. 10. Fethiye Kültür ve Sanat Festivali; FBKM konferans salonunda düzenlenen açılış programı ile başladı…

BİLİM FUARININ AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Fethiye İmam Hatip Fen ve Sosyal Bilimler Proje Uygulama Okulunda düzenlenen Bilim Fuarının açılışını Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner gerçekleştirdi.

Toplam 923 haber.