Kültür

Son dakika Kültür - Sanat haberleri, en son Kültür - Sanat haberler,, Kültür - Sanat haberleri burada, haber oku | Kültür - Sanat

Kültür Haberleri

Yanan köyün meydanında çocuklar için sinema kuruldu

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Bodrum Belediyesi ve Cinemarine işbirliğiyle gerçekleştirilen "Köy Meydanı Türk Filmleri Günleri’’ kapsamında sinema gösterimleri, Mumcular ve Mazı mahalleleri ile devam etti.

Şair Xosiyet Rustem Fethiye’de söyleşi ve imza günü gerçekleştirdi

Özbekistan'ın tanınmış şairlerinden Xosiyet Rüstem Fethiye Edebiyat Grubunun davetlisi olarak söyleşi ve kitap imza için Fethiye' ye geldi.

Köy Meydani Türk Filmleri Günleri devam ediyor

Bodrum Belediyesi ve Cinemarine işbirliğiyle gerçekleştirilen 'Köy Meydanı Türk Filmleri Günleri' devam ediyor. 6 Eylül tarihine kadar Bodrum'un çeşitli bölgelerinde kurulacak dev ekranlarda Bodrum halkına sinema keyfi sunulacak.

Bodrum Kale Konserleri sona erdi

Bodrum Belediyesi tarafından düzenlenen Kale Konserleri sona erdi. Bodrumlular, 8 gün süren ücretsiz halk konserlerinde birbirinden ünlü sanatçıların sevilen şarkılarıyla mest oldu. Bodrum Kale Konserleri kapanışını Uzi ile yaptı, konsere gençler yoğun ilgi gösterdi.

Dünyanın tek Zurna festivali 6 Eylül’de başlıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 6'ıncısı düzenlenecek olan Uluslararası ZurnaZen Festivali 6 Eylül tarihinde başlayacak. Uluslararası ZurnaZen Festivaline 18'i Türk 4'ü yabancı toplam 22 zurna üstadı katılacak. Festivalin Menteşe ayağında Sakiler yer alırken Marmaris ayağında ünlü sanatçı Hüsnü Şenlendirici sahne alacak.

5. Uluslararası Bodrum Caz Festivali başladı

Bu yıl 5'incisi düzenlenen Uluslararası Bodrum Caz Festivali, tarihi Bodrum Kalesi'nde başladı.

“Kayınvalidemin Yorganı” ve “Belizar” raflarda

Fethiyeli yazar Sevim Tutar Arıcak 'Beni Bana Bırakın' kitabının ardından, iki yeni kitabı ile yeniden okuyucularıyla buluştu. Gerçek Fethiye Gazetesi köşe yazarı Sevim Tutar Arıcak adlı ‘Belizar’ ve ‘Kayınvalidemin Yorganı’ adlı iki kitabını okuyucuları ile buluşturdu.

Bornovalı Çocuklar ‘Tüylü ve Havhav’ın Maceraları’ ile Güldü

Menteşe Belediye Tiyatrosu, İzmir’de Bornova Belediyesi’nin konuğu olarak Ayfer Feray Açık Hava Tiyatrosu’nda sahnelenen ‘Tüylü ve Havhav’ın Maceraları’ adlı çocuk tiyatrosu ile Bornovalıları güldürdü. Çocukların yanı sıra ebeveynlerinde büyük bir beğeniyle izlediği oyunda çocuklar, Tüylü ve Havhav’ın Maceraları ile Püskül ve Keşkül Kukla Tiyatrosunda doyasıya eğlendiler.

Muğla’da ormana saygı konseri

Marmaris Filarmoni Derneği, yanan ormanlar anısına bir konser düzenledi. İçmeler'de yanmış ağaçların karşısında 'Yastayız, tüm ormanların anısı için ağıt yakıyoruz' denilerek gerçekleştirilen konseri izleyenler, zaman zaman gözyaşlarını tutamadı.

Ukrayna Bağımsızlık Günü, Marmaris’te kutlandı

Ukrayna Bağımsızlık Günü, Marmaris'te de kutlandı. Ukrayna Özbekistan Marmaris Sanat ve Dayanışma Festivali kapsamında düzenlenen bağımsızlık günü kutlamasına Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay da katıldı.

Yangında mağdur olan aileler için fotoğraf sergisi düzenlediler

Muğla'da 11 gün süren orman yangınlarından etkilenen ailelerin üniversitede okuyan çocukları için Bodrum ilçesinde 'Başarım Sensin Derneği' tarafından MGallery The Bodrum Hotel'de fotoğraf sergisi düzenlendi.

Gizemli kent ‘Thera’ gün yüzüne çıkıyor

Anadolu'nun yerlisi Karia halkının kültürünü en iyi yansıtan antik kentlerden biri olduğu düşünülen Muğla'nın Ula ilçesindeki Thera Antik Kenti'nde ilk defa kazı çalışması başladı. Kazı çalışmalarında öncelikli olarak tiyatro ve tapınak yapıları ortaya çıkarılacak.

3. Kaleiçi Etkinlikleri İncesaz konseri ile devam etti

Muğla'nın Bodrum ilçesinde gerçekleştirilen 3. Bodrum Kaleiçi Etkinlikleri Mersin Devlet Opera ve Balesi Orkestrası ve İncesaz konseri ile devam etti.

Festival “Carmen” balesi ile sona erdi

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından Bodrum Kalesi'nde düzenlenen 18. Uluslararası Bodrum Bale Festivali, 'Carmen' balesi ile sona erdi.

Bu otelde turizm sanatla buluşuyor

Muğla'nın Bodrum ilçesinde yeni açılan otel yerli ve yabancı turistler tarafından ilgi odağı oldu. Sanatla, turizmi buluşturan otelin içerisinde ise birbirinden ünlü sanatçıların eserleri de sergileniyor.

Muğlalı ressam 14. kişisel sergisini İbramaki’de açtı

Kuşadası Belediyesi İbramaki Sanat Galerisi, Köyceğizli ressam Arzu Aydın Deveci'nin 'Gönderen' isimli resim sergisine ev sahipliği yapmaya başladı. Sanatçının farklı teknikler kullanarak hazırladığı eserler, Kuşadalı sanatseverlerden büyük beğeni aldı.

Bodrum’da sanatla tatili bir arada sunan otel ilgi odağı oldu

Muğla'nın Bodrum ilçesinde yeni açılan otel yerli ve yabancı turistler tarafından ilgi odağı oldu. Sanatla, turizmi buluşturan otelin içerisinde ise birbirinden ünlü sanatçıların eserleri görenleri kendine hayran bırakıyor.

Harem balesi tam not aldı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde gerçekleştirilen 18. Uluslararası Bodrum Bale Festivali'nde sahnelenen 'Harem' balesi sanatseverlerden tam not aldı.

Sanat ve antika fuarına yoğun ilgi

Muğla'nın Bodrum ilçesinde açılan 'Sanat ve Antika Fuarı'nda sanat eserleri ve antika objeler yoğun ilgi gördü.

Toplam 923 haber.