Kültür

Son dakika Kültür - Sanat haberleri, en son Kültür - Sanat haberler,, Kültür - Sanat haberleri burada, haber oku | Kültür - Sanat

Kültür Haberleri

Menteşe Belediyesi’ne Tarihi Kentler Birliği’nden 3 ödül

Menteşe Belediyesi, Tarihi Kentler Birliği tarafından 23 Eylül 2021 tarihinde İstanbul’da 20’ncisi düzenlenen Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışmasında ‘Başarı Ödülü’ aldı.

Bodrum Edebiyat Atölyesi Günleri devam ediyor

Bodrum Belediyesi ve Edebiyat Atölyesi Dergisi'nin ortak düzenlediği 'Bodrum Edebiyat Atölyesi Günleri' Umurça Park'ta gerçekleştirilen Ercan Kesal ve Barış İnce'nin Edebiyat ve Sinema üzerine söyleşisiyle devam etti. Söyleşi öncesinde Ercan Kesal'ın Nasipse Adayız filminin gösterimi gerçekleştirildi.

Dalyan ‘Dijital göçebelerin’ merkezi oluyor

İş ve çalışma dünyasında pandemi ile başlayan uzaktan çalışma kavramının trend haline gelmesiyle birlikte 'Dijital Nomad' yani 'Dijital Göçebelik' adıyla başlayan turizm akımının Muğla'da alternatif turizm projesi olarak hayata geçirilmesi amacıyla çalışmalara başlandı. Bu kapsamda Muğla Valiliği himayesinde yürütülen 'Dalyan Digital Nomads Destination' projesinde gelinen son durum ve yapılan çalışmalar hakkında Vali Orhan Tavlı bilgi aldı.

2 bin 600 yıllık tarihi tapınak gün yüzüne çıkıyor

Muğla'nın Marmaris ilçesine bağlı Turunç Mahallesi'nde bulunan Karia uygarlığının başkenti olarak bilinen 2 bin 600 yıllık Amos Antik Kenti'nin gün yüzüne çıkarılması çalışmalarına hız verildi.

Fethiye Antika Pazarı antika severleri buluşturuyor

Fethiye Antika Severler ve İkinci Elciler Derneği (FASİED) tarafından hayata geçirilen Antika Pazarı'na ilgi büyük oldu. Fethiye Antika Severler ve İkinci Elciler Derneği (FASİED) Başkanı Korhan Ceyhan, “Fethiye’mize yeni bir Pazar kazandırdık. Tamamen antikaya yönelik...”

Süslü Kadınlar farkındalık için pedal çevirdi

Fethiye’de 'Süslü Kadınlar Bisiklet Turu' gerçekleştirildi. Bisiklettin kullanımı yaygınlaştırmak için farkındalık yaratmayı hedefleyen “süslü kadınlar” şık elbiseleri, topuklu ayakkabıları ve süslenmiş bisikletleri ile pedal çevirdi.

Gizemli Kent ‘Thera’da kazılar sürüyor

Yıllardır kazı çalışması yapılmadığı için gizemini koruyan Ula'daki Thera antik kentinde bir taraftan yüzey temizlik çalışması yürütülürken, diğer taratan kazı çalışmaları başladı.

Bodrum Belediyesi’nden Murat Balkan’ın anısına sergi

Bodrum Belediyesi, Modern Bodrum Müzesi'nin kurulması için çalışmalar yürütürken trafik kazasıyla hayatını kaybeden Murat Balkan anısına sergi düzenliyor. 21 Eylül'de Şevket Sabancı Kültür ve Sanat Merkezi'nde sanatseverlere kapısını açacak olan sergide, Balkan'ın koleksiyonundan küçük bir bölüm yer alacak.

Bodrum sokakları halk oyunları ile şenlendi

Muğla’nın Bodrum ilçesinde 3’ü yurtdışından 8 dans ekibinin katıldığı Uluslararası Halikarnas Halk Dansları ve Müzik Festivali gerçekleştiriliyor.

Fethiye Edebiyat Grubu kardeş ülke Azerbeycan’da

Fethiye Edebiyat Grubu ve edebiyatseverlerden 17 şair Azerbaycan Bakü’ye gitti. Okurları ile buluşan Fethiye Edebiyat Grubu üyeleri birçok programa katılarak, okurları ile buluştu.

Zülfü Livaneli edebiyatseverlerle buluştu

Bodrum Belediyesi ve Edebiyat Atölyesi Dergisi'nin ortak düzenlediği 'Bodrum Edebiyat Atölyesi Günleri' devam ediyor. Etkinlik kapsamında düzenlenen Zülfi Livaneli söyleşisinde Livaneli, Bodrumluları 'Ey özgürlük' diyerek selamladı.

İş adamlarından oluşan C-Majör İş’ten Sesler Korosu durmak bilmiyor

İş adamı Recai Çakır tarafından kurulan ve gün geçtikse üye sayısı artan C-Majör İş'ten Sesler Korosu, Bodrum'daki yangında kül olan ormanlara ve evleri yanan köylülere destek amacıyla verdiği konserin ardından şimdi de İstanbul'da konser vermeye hazırlanıyor.

Rus fenomenler Marmaris’i gezdi

Sosyal medya platformunda 2.5 milyondan fazla takipçisi bulunan 5 Rus blogger Turizm Bakanlığı, St. Petersburg ve YDA Dalaman Hava Limanı işbirliğiyle bölgeye geldi. Marmaris Belediyesi Rus bloggerları Marmaris'te ağırladı.

Halikarnas Balıkçısı kitabı tanıtıldı

Bodrum Belediyesi tarafından Cevat Şakir Kabaağaçlı adına UNESCO 2023 Anma Programı'na yapılan başvurunun kitaplaştırılmasıyla, Bodrum Deniz Müzesi Yayınları'ndan çıkan 'Akdeniz'in Ebedi Genci, Halikarnas Balıkçısı' kitap tanıtımı ve imza günü gerçekleşti.

Her notanın bir fidan olması için sahneye çıktılar

Sosyal sorumluluk ve toplumsal farkındalık hedefiyle kurulan C-Majör İş'ten Sesler Korosu, bu kez de Bodrum'daki yangın mağdurları için bir araya geldi. Recai Çakır önderliğinde kurulan ve iş dünyasından pek çok ismin yer aldığı koro, Bodrum Belediyesi'nin destekleriyle Antik Tiyatro'da 'Her Nota Bir Fidan' diyerek yanan ormanlar ve yangından mağdur olan vatandaşlara nefes oldu.

Kültür ve sanatın kalbi Bodrum’da atacak

Bodrum Belediyesi ile Edebiyat Atölyesi Dergisi iş birliği ile 13 Eylül-2 Ekim tarihinde gerçekleştirilecek olan 'Bodrum Edebiyat Atölyesi Günleri' kentte kültür ve sanat şöleni yaşatacak. Birbirinden değerli yazar, sinema emekçisi ve edebiyatçı, düzenlenecek atölye ve söyleşilerde sanatseverlerle buluşacak.

Barbunn Bistro’da Derya Bedavacı Rüzgarı Esecek

Yaklaşık bir buçuk yıldır süren pandemi yorgunluğunu unutturmaya çalışan Barbunn Bistro ağırladığı ünlü şarkıcıların sahne aldığı yaz konserleriyle bir kez daha müşterilerini ve eğlence severleri yine coşturacak. Barbunn Bistro 15 Eylül Çarşamba günü saat 21.30 da bu kez birbirinden güzel şarkılarını seslendirecek olan Derya Bedavacıyı ağırlayacak.

Menteşe Belediye Tiyatrosu perdelerini açtı

Koronavirüs tedbirleri kapsamında geçici olarak perdelerini kapatan tiyatrolar yeni oyunlarla izleyicilerin karısına çıkmak için tekrar perdelerini açtı.

Güntürk Üstün’ün, 10’uncu Şiir Kitabı Yayınlandı

Yol ve yolculuk temalarını ağırlıklı olarak işlediği özgün eserleriyle son dönem Türk Şiiri’ne yeni ve dinamik bir bakış açısı getiren şair-yazar Güntürk Üstün, onuncu şiir kitabı ile okuyucularının karşısına çıktı. Sidas Yayınları arasında çıkan “Mavilikler Birliğinin Sözcükleri” isimli şiir kitabı sizleri engin denizlerin eşsiz maviliklerine götürecek.

Toplam 924 haber.