Kültür

Son dakika Kültür - Sanat haberleri, en son Kültür - Sanat haberler,, Kültür - Sanat haberleri burada, haber oku | Kültür - Sanat

Kültür Haberleri

Bodrum 2021 özel ödülünü kazandı

Türk turizminin Oscar'ı olarak kabul edilen ve 'Türkiye'nin En Kapsamlı Turizm Ödülleri' olan QM-Quality Management Awards (Yönetim Kalitesi Ödülleri) Megasaray Westbeach'te gerçekleştirilen gece ile sahiplerini buldu. Gerçekleştirilen oylama sonucunda 'Lıfestyle QM Özel ödülü' kategorisinde Qm Tourism Awards 2021 ödülünü Bodrum kazandı.

Dünyaca ünlü grup Marmaris’te konser verdi

Kendilerine özgü sahne şovları ve milyonlarca izlenen videolarıyla dünya çapında yıldızlaşan Amadeus Electrik Ouartet, 1. Marmaris Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali çerçevesinde müzikseverlerle buluştu.

Bodrum Müzayede,

Bodrum Müzayede, Muğla'nın Marmaris ilçesindeki Hisarönü mevkiinde bulunan bir işletmede 'Yaza Merhaba Müzayedesi' için kolları sıvadı. Bodrum Müzayede'nin 17 Haziran'da 19.00-22.00 saatleri arasında gerçekleştireceği müzayedede, eski ve antika onlarca ürün görücüye çıkaracak.

Birinci Yörük Obaları boğa güreşi Ula’da düzenlenecek

Muğla Yörük Obaları Derneği tarafından düzenlenecek olan Birinci Yörük Obaları Boğa Güreşi 19 Haziran Pazar günü Ula İsmail Akkaya arenasında gerçekleştirilecek.

Tarihi kalıntıdan klasik müzik yükseldi

Muğla'nın Marmaris ilçesi Orhaniye Mahallesi yer alan tarihi kalıntı, MAKSAD Oda Müziği Orkestrasının muhteşem bir konserine ev sahipliği yaptı.

Köyceğiz’de öğrenciler karikatür atölye çalışması yaptı

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde İmam-Hatip Ortaokulu öğrencileri Siyami Yozgat'la Karikatür Atölyesi çalışması yaptı.

Kanuni’nin Rodos Seferi’nin 500’üncü yılı anısına antik kentte sergi

Türkiye'nin 14 arklı Üniversitesinde görev yapan, konularında uzman kadın hocalar, Elibelinde Grubu'nun çağrısı üzerine Yatağan Stratonikeia antik kentinde Kanunu Sultan Süleyman'ın Rodos Seferi'ne Muğla'dan geçişinin 500'üncü yılı anısına Türk el sanatları sergisi açtı.

Milas’ta 'Türk İslam Motifleri Yeniden Hayat Buldu ' Programı Yapıldı

-Muğla'nın Milas ilçesinde, Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Milas Müze Müdürlüğü koordinesinde hazırlanan 'Türk İslam Motifleri Yeniden Hayat Buldu' isimli program Beçin Kalesi Taş Eserler Müzesi'nde yapıldı.

Marmaris Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali’nin açılış galası gerçekleştirildi

Muğla'nın Marmaris ilçesinde 'Küllerinden doğan Anka Kuşu' temasıyla bu yıl ilk kez düzenlenen Marmaris Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali, açılış galasıyla başladı.

Tiyatro Gösterisi Büyük Beğeni Aldı

Hayat Boyu Öğrenme Haftası ‘’Düdüklüde Kıymalı Bamya’’ adlı tiyatro gösterisinin sergilenmesinin ardından sona erdi.

Köyceğiz’de geleneksel oyunlar yaşatıldı

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde düzenlenen Kadim Oyunlar Şenliği'nde geleneksel oyunlar yaşatıldı.

Marmaris Kültür Sanat Festivali bugün başlıyor

Muğla'nın Marmaris ilçesinde Küllerinden doğan Anka Kuşu temasıyla bu yaz ilk kez düzenlenecek Marmaris Uluslararası Kültür ve Sanat Festivalinin açılış galası dün akşam açılış töreni ile başladı.

Marmaris Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali yarın başlıyor

Bu yaz ilk kez düzenlenecek Marmaris Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali, Cuma günü başlıyor. Fazıl Say, Kerem Görsev, Amadeus Quartet, Boğaziçi Gençlik Korosu, İlyas Mirzayev gibi pek çok yıldız sanatçıya ev sahipliği yapacak festival 28 Haziran'a kadar sürecek.

Müzikle Çevre Sevgisini Anlattılar

Dünya Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında Fethiye Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte Fethiye Hüseyin Yılmaz İmam Hatip Ortaokulu Öğrencileri kurdukları orkestra ile çalıp söyleyerek çevre temizliği konusunda farkındalık yaratmaya çalıştılar.

Sıfırdan Başladılar, Sanat Yaptılar

Dünya Çevre Haftası nedeniyle Fethiye Belediyesi’nin düzenlediği etkinlikler farkındalık yaratmaya devam ediyor. Fethiye Belediye Hizmet Binası Önü’nde düzenlenen “Sıfırdan Başlıyoruz” ve “Ekosanat” Sergisi büyük ilgi gördü.

Köyceğiz Anadolu Lisesi 5. Resim sergisini açtı

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde Anadolu Lisesi tarafından her yıl geleneksel hale gelen resim sergilerinin 5'incisi törenle açıldı.

Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatrosu Denizli’deydi

Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatrosu, yurt içi ve yurt dışından 400 sanatçının, 23 tiyatro grubu ile katıldığı Denizli Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Tiyatro Festivali'ne 'Kocasını Pişiren Kadın' oyunu ile katıldı.

‘Eşofmanlı Virüsler’ Alkış Topladı

Hayat Boyu Öğrenme Haftası Etkinlikleri kapsamında Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi’nde tiyatro gösterisi düzenlendi.

Türk Halk Müziği Konseri Büyük Alkış Aldı

Fethiye Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Koro Ve Orkestra Ekibi tarafından Hayat Boyu Öğrenme Haftası Etkinlikleri kapsamında Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi’nde Türk Halk Müziği Konseri düzenlendi.

Toplam 907 haber.