Kültür

Son dakika Kültür - Sanat haberleri, en son Kültür - Sanat haberler,, Kültür - Sanat haberleri burada, haber oku | Kültür - Sanat

Kültür Haberleri

Yörükler 20-21 Ağustosta Muğla’da bir araya gelecek

Muğla Yörük Obaları Derneği tarafından 13'üncü Uluslararası Yörük Türkmen Festivali 20-21 Ağustos tarihinde Muğla Menteşe'de düzenlenecek.

‘Neşeli Orman’ Bayırlı çocuklarla buluştu

Menteşe Belediye Tiyatrosu'nun yaz ayı etkinlikleri çerçevesinde kentin farklı mahallelerinde sahneye koyduğu 'Neşeli Orman' müzikli çocuk oyunu Bayır Mahallesinde çocuklarla buluştu. Bayır Mahallesi Cumhuriyet Parkındaki müzikli çocuk tiyatrosunu aileleriyle birlikte izleyen çocuklar eğlenceli vakit geçirdiler.

BABADAĞ’DA MANGA RÜZGARI ESTİ

Babadağ teleferik işletmesi tarafından ev sahipliği yapılan 'Eğlence Dorukta' etkinliğinde Manga sahne aldı.

YK Enerji bünyesinde çalışan 30 köylü kadın, 5 bin yıllık tarihi gün yüzüne çıkarıyor

Maden sahalarında kömür çıkarmadan önce yapılan arkeolojik kazıların gizli kahramanları Milaslı köylü kadınları. 30 köylü kadın ellerinde kazma, kürek ve fırçalarla Milas'ın tarihine ışık tutuyor.

Kaymakam ve Büyükelçiden kazı ekibine ziyaret

Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, Fransa'nın Türkiye Büyükelçisi Herve Magro ile birlikte Labranda Antik Kenti'nde devam eden arkeoloji kazı çalışmalarını yerinde inceledi.

Bodrum’da Asker Ressamlar Sergisi açıldı

Asker Ressamlar Grubunun üçüncü sergisi, 'Yıllar Sonra Yeniden Birlikte-3' adıyla Muğla'nın Bodrum ilçesinde sanatseverlerle buluştu.

SEYDİKEMER’E “YÖRESEL SANATLAR ATÖLYESİ” GELİYOR

Seydikemer Kaymakamlığı tarafından hazırlanan ve Seydikemer Belediye Başkanlığı’nın proje ortağı olduğu “Yöresel Sanatlar Atölyesi” projesiyle unutulmaya yüz tutmuş yöresel ürün ve zanaatlar tekrar canlandırılacak.

YAYLA KARAÇULHA’DA ÖZLEM ŞAHİN COŞKUSU

Yayla Karaçulha'da bu yıl 8'incisi düzenlenen Yayla Karaçulha Yörük Şöleni renkli görüntülere sahne olurken Özlem Şahin konserine de yoğun katılım oldu. 2 gün süren şenliğe Seydikemer ve Fethiye’den yoğun katılım oldu.

Köyceğizli çocuklar unutulmaz bir hafta sonu yaşadı

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde bir alışveriş merkezi tarafından düzenlenen etkinlik programında çocuklar unutulmaz bir hafta sonu yaşadı.

GENÇLİK ZİRVEDE, EĞLENCE DORUKTA ZİRVEDE, EMİR CAN İĞREK COŞKUSU YAŞANDI

Babadağ teleferik işletmesi tarafından ev sahipliği yapılan ve birbirinden güzel seslerin bir araya geldiği “Eğlence Dorukta” etkinliğinde Emir Can İğrek sahne aldı. Gençler Emir Can İğrek dinlemek için Babadağ’a akın etti.

Yörük Şenliği başlıyor

Karaçulha Gönüllüler Derneği tarafından her yıl yapılan Yörük Şenliği yarın akşam yöresel sanatçıların vereceği konser ile başlıyor. Çeşitli etkinliklerin yapılacağı şenlikte 24 Temmuz'da Özlem Şahin'de konser verecek.

Gizemli kent Thera’da tiyatro gün yüzüne çıktı

Muğla'nın farklı noktalarında çok sayıda antik kentte kazı çalışması devam ediyor. Muğla Müze Müdürlüğü başkanlığında Muğla Valiliği YİKOB ve Ula Belediye Başkanlığı desteğinde devam eden Ula Thera antik kentindeki kazılarda tarihi tiyatro gün yüzüne çıkarıldı.

‘Neşeli Orman’ Menteşe’de çocukları eğlendirdi

Neşeli Orman isimli müzikli çocuk tiyatrosunu aileleri ile birlikte ilgiyle izleyen her yaştan çocuklar; oyun sırasında çalan şarkılar ile de bol bol dans ederek eğlendiler.

SEYDİKEMER BELEDİYESİ’NİN DESTEKLERİYLE YAPILAN GİRİŞ KAPISI TAMAMLANDI

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz’ün destekleriyle Arsa Mahallesi’ne özel yapılan Giriş Kapısı tamamlandı. Ressam ve Heykeltraş Ali Rıza Başarır tarafından yapılan Giriş Kapısı, Arsa Mahallesi’ndeki yerine taşındı.

MÜZİKLİ FETHİYE AKŞAMLARI’NDA AYSUN KARASAÇLI GÜNÜ

Fethiye Belediyesi tarafından, gerçekleştirilen 'Müzikli Fethiye Akşamları' açık hava konserleri sanatçı Aysun Karasaçlı ile devam edecek. 3. Etap Sahil Bandı'nda gerçekleşecek olan konser saat 20.30’da başlayacak.

Çikolata Müzesi bayram tatilinde ziyaretçi akınına uğradı

Muğla'nın Milas ilçesinde, 7 ton çikolata kullanarak yapılan, tarihi varlıkların yanı sıra siyaset, spor, sanat camiasının ünlü isimlerinin portrelerinin de yer aldığı Çikolata Müzesi'ni bayram tatili boyunca yaklaşık 6 bin kişi ziyaret etti.

Bodrum’da Diva rüzgarı esti

Türk Sanat Müziği'nin 'Divası' Bülent Ersoy Günay Restaurant'ta sahne aldı. Performansı ve beyaz kıyafetiyle dikkat çeken Ersoy, hayranlarına unutulmaz bir gece yaşattı.

Milas zeytinyağına bir ödül de İsrail'den

Uluslararası Terraolivo Zeytinyağı Yarışmasında ’altın prestij’ ödülü Milas’ın oldu.

Serdar Ortaç Babadağ’ı Salladı

Babadağ teleferik işletmesi tarafından gerçekleştirilen ve birbirinden güzel seslerin bir araya geldiği “Eğlence Dorukta” etkinliğinde Serdar Ortaç sahne aldı. Ortaç konser boyunca dinlemeye gelenlere coşkulu anlar yaşattı.

Toplam 910 haber.