Kültür

Son dakika Kültür - Sanat haberleri, en son Kültür - Sanat haberler,, Kültür - Sanat haberleri burada, haber oku | Kültür - Sanat

Kültür Haberleri

ULUSLARARASI 7’İNCİ ZURNAZEN FESTİVALİ 5 EYLÜL’DE BAŞLIYOR

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Dünya'da ilk ve tek olma özelliği taşıyan Uluslararası ZurnaZen Festivali 5 Eylül Pazartesi günü başlıyor. Bu yıl 7'incisi düzenlenecek olan Uluslararası ZurnaZen Festivaline 11'i Türk 2'si yabancı toplam 13 zurna üstadı katılacak. Festivalde konuk sanatçı olarak Menteşe ayağında Selçuk Balcı, Fethiye ayağında Rubato sahne alacak.

KÜLTÜR, SANAT VE EDEBİYAT EVİ ULUSLARARASI RESİM SERGİSİ AÇILDI

Fethiye Kültür, Sanat Ve Edebiyat Evi açıldı. Yoğun katılımın olduğu açılış töreninde birbirinden değerli eserler sergilenirken saz sanatçısı Ali Noyin misafirlere keyifli anlar yaşattı.

RESSAM DEMİR’İN SERGİSİ AÇILDI

Ressam Sinan Demir’in resim sergisi 29 Ağustos Pazartesi günü saat 15.00’da açıldı. Açılışa vatandaşın ilgisi yoğun oldu.

UÇAK: “BÜYÜK ZAFERİMİZİN 100’ÜNCÜ YILI KUTLU OLSUN”

30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle açıklama yapan Eğitim Bir-Sen Muğla Şube Başkanı Önder Uçak, 100 yıl önce ülkemizi işgale yeltenenlerin, 100 yıl sonra da taktik ve silahlar değişse de aynı güçler olduğunu açıkladı.

VALİ TAVLI BATI LİKYA KÜLTÜREL VARLIKLARI ARAŞTIRMA MERKEZİNİ ZİYARET ETİ

Muğla Valisi Orhan Tavlı Fethiye Kaymakamlığı bünyesinde faaliyete geçen Fethiye ve çevresi ile ilgili soyut somut tüm kültürel değerleri araştırıp envanterleyecek, yerli ve yabancı bilim insanları tarafından Fethiye ile ilgili yapılan araştırmaların sonuçlarını halka duyuracak olan Batı Likya Kültürel Varlıklarını Araştırma Merkezi'ni ziyaret etti.

BABADAĞ'DA CENGİZ KURTOĞLU VE ÜMİT BESEN KONSERİ

Babadağ teleferik işletmesi tarafından ev sahipliği yaptığı 'Eğlence Dorukta' etkinliğinde Cengiz Kurtoğlu ve Ümit Besen sahne aldı.

Milyonfest iptal edildi

Milyon Yapım tarafından organize edilen ve bu yıl 2’incisi yapılması planlanan Milyonfest, Muğla Valiliği tarafından alınan kararla iptal edildi.

Pantomim oyunu ilgiyle izlendi

Fethiye Belediyesi tarafından organize edilen, İlker Kılıçer’in ‘Mimdo’nun aradığı’ isimli pantomim oyunu, Şehit Fethi Bey Parkı’nda çocuklarla buluştu.

Nihat Hatipoğlu, programında sorulan ilginç sorulara açıklık getirdi

İlahiyatçı Nihat Hatipoğlu, Muğla'nın Bodrum ilçesinde düzenlenen sohbete katıldı. Hatipoğlu, televizyon programında sorulan ilginç sorulara açıklık getirerek 'Canlı yayında telefonu açtığımızda namaz sorusu soracak olan kızımız 'kaynanam bana büyü yaptı' diyor' şeklinde konuştu.

Bodrum, Sait Faik Hikâyelerini İş Sanat Çarşamba Sahnesi’nde dinleyecek

İş Sanat'ın konserlerden hikaye dinletilerine, okuma tiyatrosundan arkeoloji ve sanat sohbetlerine zengin bir program sunduğu 'İş Sanat Çarşamba Sahnesi' etkinlikleri 15 Eylül'e kadar Bodrum Zai Yaşam'da ücretsiz gerçekleştiriliyor.

Müzikli Akşamlar Ölüdeniz’de!

Müzikli Fethiye Akşamları Ölüdeniz Sahil’de sanatçılar Aysun Karasaçlı, Ali Tunç ve Mustafa Selçukoğlu konseriyle devam etti.

Akbük koyu'nda deniz üstüne inşa edilen platformlar kaldırıldı

Muğla'nın Gökova Körfezi Akbük Koyu'nda bir işletme tarafından denizin üzerine inşa edilen 20 ahşap platform ilgili kurumlar tarafından kaldırıldı.

Festivalde ‘Hamlet' gecesi

Muğla'nın Bodrum ilçesinde düzenlenen 19. Uluslararası Bodrum Bale Festivali, Mersin Devlet Opera ve Balesi'nin ‘Hamlet' temsili ile devam etti.

Bodrum Çağdaş Sanat Fuarı kapılarını tekrar açıyor

Halikarnas'ta doğan ve Bodrum'u 'ebedi mavilikler ülkesi' olarak tarif eden tarihçi Herodot'un adını taşıyan Herodot Kültür Merkezi, bu sene ikincisi gerçekleşecek olan Bodrum Çağdaş Sanat Fuarı 'Contemporary Art Fair' ile sanata ev sahipliği yapacak.

Muğla, Yörük Türkmen Festivali’ne hazırlanıyor

Muğla Yörük Obaları Derneği tarafından 20-21 Ağustos tarihinde gerçekleştirilecek 13'üncü Uluslararası Muğla Yörük Türmen Toyu öncesi açıklamalarda bulunan Muğla Yörük Obaları Derneği Başkanı Orhan Akcan, Binlerce yörük Muğla'da bir araya gelecek. Yüreği Türk Dünyası için atan herkesi toyumuza bekliyoruz dedi.

BALCI, CEM TÖRENİNE KATILDI

Fethiye Kaymakamı Alper Balcı, Muharrem Ayı münasebetiyle Fethiye Alevi Kültür Derneği tarafından düzenlenen Cem törenine katıldı.

BAŞKAN HANCI, “AŞURE ETKİNLİĞİMİZE TÜM HALKIMIZ DAVETLİDİR”

Karaçulha Gönüllüleri Derneği tarafından düzenlenen geleneksel aşure etkinliğinin tarihi belli oldu.

Müzik ve ritim engel tanımıyor

Menteşe Belediyesi müzik eğitmeni tarafından Ritim Atölyesinde verilen eğitim ile engelli bireylerin iletişimi güçleniyor, gelişimlerine katkı sağlanıyor.

PATİ KART REKLAM FİLMİ SEYDİKEMER’DE ÇEKİLDİ

Seydikemer’de çekimleri yapılan bir bankanın reklam filminde oynayan Türk yapımcı, dizi ve sinema oyuncusu Özlem Balcı, kendilerine verdiği destekteklerden dolayı Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz’e teşekkür etti.

Toplam 911 haber.