Kültür

Son dakika Kültür - Sanat haberleri, en son Kültür - Sanat haberler,, Kültür - Sanat haberleri burada, haber oku | Kültür - Sanat

Kültür Haberleri

Çökertme Koyu'nda Tekrar Değişik Türde Çiçekler Görüldü

Muğla tarihinin en büyük orman yangınının yaşandığı 2021 yılında, türkülere konu olan dünyaca ünlü Çökertme koyu yavaş yavaş yeşil örtüye kavuşuyor. Bodrum Mazı Mahallesi ile Milas Ören Mahallesi arasında kalan Çökertme koyu havadan Drone ile görüntülenirken, yeşil örtü ve değişik türde çiçekler yanan sahaları süslemeye başladı.

Safari turları turizme hareketlilik kazandırdı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde turizm sezonu erken başladı. Özellikle Avrupa ve Arap ülkelerinden gelen turistlerin en fazla tercih ettiği jeep safari turları ile Bodrum'da turizm hareketliliği erken başladı.

Antik Kent Kaunos'un efsanesi

Türkiye'nin tarım ve turizm kenti olarak bilinen Muğla'daki müze ve ören yerleri, bölgeye gelen turistlerin ilgi odağı oluyor.

Fethiye Sanat Derneği’nin sergisi başlıyor

Fethiye Kardelen Sanat Derneği; her yıl 15 Nisan'da kutlanan Dünya Sanat Günü için hazırlıklara başladı.

“Dört Sanatçı Dört İzlenim” sergisi açıldı

“Dört Sanatçı Dört İzlenim” sergisi açıldı.

6. Fethiye Belgesel Günleri hazırlıkları sürüyor

Fethiye’mizde önemli bir kültürel etkinlik olan Fethiye Belgesel Günleri’nin (FBG) 6’ncısını düzenleme çalışmaları sürdürülüyor.

2 BİN 500 YILIK MERMER OCAKLARI BULUNDU

Türkiye'de en fazla antik kazı çalışmasının yürütüldüğü Muğla'da, özellikle mermer eserlerin yoğunlukta olması dikkat çekiyor. Günümüzde Kavaklıdere, Yatağan, Milas, Fethiye ve Seydikemer ilçelerinde çok sayıda mermer ocağı ve fabrikası faaliyet gösteriyor.

MENTEŞEOĞULLARINDA MEVLEVİLİK İZLERİ

Şeb-i Arus etkinlikleri çerçevesinde Milas'ta düzenlenen panelde Menteşeoğulları Beyliğindeki Mevlevilik izleri açıklandı.

ÖĞRETMENİN KISA FİLMİ 15’İNCİ ÖDÜLÜNÜ KAZANDI

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde Türkçe öğretmeni olan ve aynı zamanda Senarist, Yazar ve Yönetmenlik yapan Erdal Kara'nın yazıp yönettiği Yaşam Kulübesi (LIFE HUT) kısa filmi, 15. ödülünü kazandı. Daha önce Fransa'nın Auber Film Festivali'nden En İyi Kısa Film ödülünü kazanan Yaşam Kulübesi kısa filmi, 20 Aralık'ta Hindistan'ın Patna Bihar şehrinde düzenlenen film festivalinde de jüri kararıyla 'En İyi Kısa Film' ödülü almaya hak kazandı.

GÜNEY KORE BÜYÜKELÇİSİ LEE, SEDİR ADASI’NI GEZDİ

Güney Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Won Ik Lee, Muğla'nın Gökova Körfezi'nin dünyaca ünlü Sedir (Kleopatra) Adası'nı Muğla Valisi Orhan Tavlı ile birlikte gezdi.

MUSTAFA ÖZBAY EDEBİYAT ÖDÜLÜ SAHİBİNİ BULDU

Yazar ve Şair Mustafa Özbey işbirliği, Menteşe Belediyesi katkıları ile Türk edebiyatını desteklemek ve öykü yazarlarını teşvik etmek amacıyla düzenlenen 'Günce Yayınları Mustafa Özbey Edebiyat Ödülü' töreni Menteşe Belediye Tiyatrosu Ayhan İçöz salonunda gerçekleşti.

STRATONİKEİA BİLİM İNSANLARININ İLGİ ODAĞI

Muğla'nın Yatağan ilçesinde her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği içinde hala yaşamın sürdüğü dünyanın en büyük mermer antik kenti Stratonikeia antik kentindeki kazı çalışmaları bilim insanlarının da ilgisini çekiyor.

MUSTAFA ÖZBEY EDEBİYAT ÖDÜLÜ SAHİBİNİ BULUYOR

Menteşe Belediyesi katkıları ile Türk edebiyatını desteklemek ve öykü yazarlarını teşvik etmek amacıyla 'Mustafa Özbey Edebiyat Ödülü' sahibini buluyor.

MUĞLA’DA ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ TARİHİ VE DOĞAL GÜZELLİKLERİ KEŞFETTİ

Muğla Gençlik ve Spor Bakanlığı yurtlarında kalan öğrenciler tarih ve doğanın buluştuğu Ortaca ve Köyceğiz ilçelerini gezme şansı buldu.

MUĞLA’DA BİRBİRİNDEN ÇEŞİT SÜS HAYVANLARI KIYASIYA YARIŞACAK

Ege bölgesi kümes hayvanları gösterisinin ilki Muğla'nın Menteşe ilçesinde gerçekleştirilecek.

AZİZ ÇETİNKAYA SERGİSİ AÇILDI

Fethiye'nin ilk ve en eski özel sanat galerisi Çetinkayalar İş ve Sanat Merkezi (Aziz Çetinkaya) Sanat Merkezi açıldı.

EZOTERİZM VE FELSEFE ZİRVESİ’NE BODRUM EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

Bodrum Belediyesi, Ezoterizm ve Felsefe Zirvesi'ne ev sahipliği yapacak.

CUMHURİYETİN KADINLARINI SAHNEDE ANLATTILAR

Usta tiyatro sanatçısı Selma Sonat Ankara'nın yönetiminde yaklaşık iki aydır hazırlanan amatör tiyatrocuları Cumhuriyet Bayramı'nın 99'uncu yılı dolayısıyla bir oyun sahneye koydu.

ÇOCUKLUK HAYALİ ŞARKICILIĞA 82 YAŞINDA KAVUŞTU

Muğla'nın Menteşe ilçesinde yaşayan Bekir Tokaç, çocukluk hayali olan şarkıcılığı 82 yaşında gerçekleştirdi.

Toplam 910 haber.