Kültür

Son dakika Kültür - Sanat haberleri, en son Kültür - Sanat haberler,, Kültür - Sanat haberleri burada, haber oku | Kültür - Sanat

Kültür Haberleri

YELKENCİLER ATHENA KONSERİYLE COŞACAK

Her yıl denizcilik ve yelken tutkunlarını Bodrum'da bir araya getiren American Hospital The Bodrum Cup, 22 Ekim Cumartesi günü Ağanlar Tersanesi'nde Athena grubunu ağırlayacak. Athena konserinden elde edilen gelirin tamamı Türk Eğitim Vakfı Prof. Dr. Galip İsen Eğitim Bursu Fonu, Bodrum Engelliler Sağlık Vakfı ve Bodrum Deniz Kurtarma Derneği'ne bağışlanacak.

İLK KİŞİSEL SERGİSİNİ AÇTI

16 yıldır bu yana geleneksel Türk El Sanatları arasında yer alan çini konusunda eğitim alan engelli Gürkan Gündgör ilk kişisel sergisini açtı.

KÖYCEĞİZ’DE SURETLER SERAMİK SERGİSİ AÇILDI

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde suretler seramik sergisi Belediye Başkan Yardımcısı Metin Yerlikaya, Belediye Sosyal İşler Müdürü İlyas Örnek, Sosyal İşler Müdürlüğü'nden Sosyolog Setenay Baş ve ziyaretçiler tarafından açıldı.

FETHİYE’DE AHİLİK HAFTASI KUTLANDI

Ahilik haftası kapsamında Fethiye Esnaf Ve Sanatkarlar Mesleki Eğitim Merkezi’nde program düzenlendi.

BAŞKAN KARACA, “TİYATRONUN ÖNÜNDEN GEÇEN YOL İLE İLGİLİ PLAN TADİLATI YAPIYORUZ”

Muğla'nın Fethiye ilçesinde deniz kıyısında hem de şehir merkezinde yer alan, ender antik tiyatrolardan Telmessos Antik Tiyatrosu yaklaşık 7 yılın ardından kapılarını ziyaretçilere açtı. 

TARLADA HEYECANLANDIRAN KEŞİF

Muğla'nın Milas ilçesi Meşelik Mahallesi'nde bir tarlada 2 bin 400 yıl önce yapıldığı değerlendirilen oda mezar bulundu. Mezarda kurtarma kazısı başlatıldı.

BARIŞ KOSKU İLE MÜZİK DİNLETİSİ

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Fethiye Şubesi tarafından Kosku Ailesi’nin evinde müzik dinletisi etkinliği düzenlendi.

YAZAR GÜZEL,’’ BU GÜZEL ŞEHİRDEN ÇOK MEMNUNUM’’

Çıkardığı birbirinden değerli eserlerle sayısızca okuyucuya ulaşan Yazar Ragıp Güzel, FRT TV’ye hayatına dair birçok şeyi anlattı. 

LİKYA İLMEKLERİ DEFİLESİ GÖZ KAMAŞTIRDI

Fethiye Likya Kadın Kooperatifi ve TUI Care Foundation ortaklığında hayata geçirilecek “Likya’nin İlmekleri Projesi” tanıtım toplantısı yapıldı. Kısa bir moda defilesinin de yapıldığı toplantıya; kamu sektörü temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, işadamları ve turizmcilerden oluşan geniş bir paydaş kitlesi katıldı.

"DAĞLARIN SULTANLARI KADIN EFELER", KAHRAMAN TÜRK KADININI TEMSİL EDİYOR

Muğla'nın Fethiye ilçesinde kahraman efelerin ruhunu yaşatan 'Dağların Sultanları Kadın Efeler' grubu kahraman Türk kadınını temsil ediyor.

YEREL SANATÇILARDAN KOLLEKTİF SERGİ

7'inci Menteşe Kültür ve Sanat Şenliğinde yerel sanatçıların 'bir arada' adlı kollektif resim ve heykel sergisi sanatseverlerle buluştu. İskender Alper Konakaltı Kültür Merkezinde açılan sergide 18 yerel sanatçının 54 eseri bulunuyor.

MENTEŞELİ KAVUN ÜRETİCİLERİ KIYASIYA YARIŞTI

Muğla'nın Menteşe ilçesinde gerçekleştirilen 7. Menteşe Kültür ve Sanat Şenliği'nin son gününde Kavun Yarışması düzenlendi. Kavun yarışmasına kendi ürettikleri kavunlarla dereceye giren üreticilere ödülleri verildi.

MENTEŞE’DE ‘EYPİO’ RÜZGÂRI

7'inci Menteşe Kültür ve Sanat Şenliği çerçevesinde Menteşe'de sahne alan rap müzik sanatçısı Eypio Menteşeli hayranlarına unutulmaz bir gece yaşattı. Ünlü rap şarkıcısı Eypio şarkılarıyla alanı dolduran binlerce Menteşeliyi coşturdu.

KÖYCEĞİZ GÜREŞLERİNDE İSMAİL BALABAN BAŞPEHLİVAN OLDU

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde yağlı pehlivan güreşleri yapıldı.

EBRU SANATÇISI TAŞATAN'DAN 'TEŞRİN' SERGİSİ

Türk Ebru Sanatının genç ustalarından Uğur Taşatan kişisel sergisi 'Teşrin' ile Menteşeli sanatseverlerin huzuruna çıktı. 7. Menteşe Kültür ve Sanat Şenlikleri çerçevesinde İskender Alper Konakaltı Kültür Merkezinde açılan sergi ebru severlerin büyük beğenisini topladı.

Menteşe’de toplu sünnet şöleni

7'inci Menteşe Kültür ve Sanat Şenliği'nin ikinci günü toplu sünnet töreni ve çocuk etkinlikleri ile başladı.

Tuğba Yurt Menteşe’de hayranlarını coşturdu

7'inci Menteşe Kültür ve Sanat Şenlikleri çerçevesinde Menteşe'de sahne alan Tuğba Yurt 'Ne mesela' ve 'İnceden inceden' adlı en popüler şarkılarını binlerce hayranıyla birlikte seslendirdi. Şarkılarıyla Menteşelileri coşturan Tuğba Yurt, sahne performansıyla da büyük beğeni topladı.

MUĞLALI GAZİLERE ÇANAKKALE GEZİSİ

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e 'Gazilik ve Mareşallik' unvanı verilmesinin 101'inci yılı ve Gaziler Günü nedeni ile Muğla Büyükşehir Belediyesi gazilere Çanakkale gezisi düzenledi.

Toplam 910 haber.