Kültür

Son dakika Kültür - Sanat haberleri, en son Kültür - Sanat haberler,, Kültür - Sanat haberleri burada, haber oku | Kültür - Sanat

Kültür Haberleri

26. Ortaca Festivali'nde Yıldızlar Geçidi

26’ncı geleneksel Ortaca Tarım-Çevre ve Turizm Festivalinde bir hafta boyunca yıldız sanatçılar sahne alacak.

Engelli bireylerin gösterisi ayakta alkışlandı

Fethiye Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezinde kalan özel eğitimli bireylerin rol aldığı yönetmen Yeşim Balkan Ekdi yönetiminde özel bireylerin hazırladığı “Sanal Alem“ adlı iki perdelik tiyatro oyununda özel eğitimli bireyler performansı izleyenlerden büyük alkış aldı.

Bodrum’da “Edebiyat Ve Tarih” Konuşuldu

Bodrum Belediyesi ve Livaneli Vakfı organizasyonuyla 2. Akdeniz Edebiyat Günleri 23-24 Haziran tarihlerinde Bodrum’da gerçekleşti.

Ramazan Çelik Sevenleriyle Buluştu

Bu yıl 22.si yapılan Nif Kiraz Festivali’nde sevilen sanatçı Ramazan Çelik sahne aldı. Ramazan Çelik’in sahnesi renkli anlara sahne oldu.

Kardelen Sanat Derneği sergisi büyük beğeni aldı

Fethiye Kardelen Sanat Derneği yine düzenlemiş olduğu sergi ile büyük beğeni aldı.

Yeni Türkü Konserinde Can Atalay’a Özgürlük Çağrısı

Marmaris Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali’nde; İş Bankası bünyesindeki İş Sanat Müzik Çarşamba Konserleri’nde bu kez Yeni Türkü grubu sahne aldı.

“El Sanatları Sergisi” açıldı

Fethiye Kaymakamlığı öncülüğünde Fethiye Belediyesi Huzurevi ve Fethiye Halk Eğitim Merkezi katkılarıyla gerçekleştirilen “El Sanatları Sergisi” törenle açıldı.

2’nci Akdeniz Edebiyat Günleri Düzenleniyor

Bodrum Belediyesi ve Livaneli Vakfı iş birliğinde bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Akdeniz Edebiyat Günleri başlıyor

Göcek'te Yayla Göçü Renkli Görüntülerle Başladı

Fethiye'nin Göcek Mahallesi'nde düzenlenen 20. Göcek Gürsu, Pırnaz Yayla Yürüyüşü'nde, yöresel kıyafetler giyen yörükler, davul- zurna eşliğinde yürüdü.

Bayram Konserleri Başlıyor

Bodrum Bardakçı Koyu’nun en gözde otellerinden Azka Otel, Kurban Bayramı’nda tatilcileri ayrıcalıklı tatilin yanı sıra sevilen sanatçıların sahneleriyle karşılayacak.

is-sanat-carsamba-sahnesi-yeni-turku-konseri-ile-geliyor

Çarşamba Sahnesi ile etkinliklerini yazlık kentlere taşıyan İş Sanat, Marmaris Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali kapsamında bu kez Marmaris’te izleyicileriyle buluşuyor.

5 gün boyunca festival coşkusu yaşanacak

Yatağan Belediyesi tarafından düzenlenecek 19. Gençlik, Kültür ve Sanat Festivali, 21-25 Haziran 2023 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Cihat Aşkın’la Türk Valsi Şöleni Yaşadı

Marmaris’te devam etmekte olan Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali’nde “Türk Valsleri” Konserinde bu kez ünlü Keman Virtüözü Cihat Aşkın ve ses sanatçısı Yaprak Sayar sahne aldı. 

Ünlü Sanatçı Selma Gürbüz'den Retrospektif Sergi

Ünlü Sanatçı Selma Gürbüz'ün "Mitler Tanrılar Gerçekler" Retrospektif Sergisi Bodrum Belediyesi Turgutreis Şevket Sabancı Kültür ve Sanat Merkezi’nde açıldı.

Nebi Uslu Şenlikleri’nin bu yıl 11.’si gerçekleştirilecek

2009 yılında hayatını kaybeden usta tiyatrocu Nebi Uslu’nun anısına başlatılan Nebi Uslu Şenlikleri’nin bu yıl 11.’si gerçekleştirilecek. 2 gün boyunca Milas Belediyesi Şehir Tiyatrosu (MİŞTİ) ve çeşitli okullardaki tiyatro topluluklarının gösteri sunacağı şenlik 21-22 Haziran tarihlerinde düzenlenecek.

Minik Uslu’nun Resim Sergisi Açıldı

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği katkılarıyla 4. sınıf öğrencisi İlkem Deniz Uslu’nun resim sergisi açıldı.

Muğlalı yönetmen İtalya’da ödül aldı

Muğlalı İş İnsanı Ali Sezen’in kızı Özgecan Sezen “Etiket” isimli kısa filmiyle, İtalya’nın Salerno kentinde gerçekleşen FONMED - " Akdeniz'de Güney İşbirliği ve Kalkınma Vakfı " tarafından desteklenen Med-Limes "Ai Confini del Mediterraneo", Akdeniz'in sınırlarından görüntüler ve hikayeler konulu Uluslararası Kısa Film İncelemesinde Jüri Özel Ödülüne layık görüldü.

Sinemanın yeni mekanı Fethiye

Birçok filme ev sahipliği yapan Fethiye, doğasıyla ve dokusuyla sinemaya eşsiz görüntüler bırakıyor.

Rum vatandaşlarının torunları Kayaköy'de

Mübadele ile Türkiye’den Yunanistan’a göçmüş Eski Rum vatandaşlarının torunları Fethiye’nin Kayaköy Mahallesi’ne gelerek buradaki eski Rum Evlerini gezip köy halkıyla sohbet etti.

Toplam 910 haber.