Kültür

Son dakika Kültür - Sanat haberleri, en son Kültür - Sanat haberler,, Kültür - Sanat haberleri burada, haber oku | Kültür - Sanat

Kültür Haberleri

Zurnazen Festivali 4 Eylül’de Başlıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi 8.Uluslararası Zurnazen Festivali 4-7 Eylül tarihleri arasında Menteşe, Milas, Dalaman ve Fethiye ilçelerinde düzenlenecek.

Dalyan Kanalı'nın havadan çekilen görüntüleri izleyenleri mest ediyor

Ege ve Akdeniz'in buluştuğu tarihi ve doğal güzellikleri ile dünyanın en güzel yerlerinden biri olan Ortaca sınırları içerisinde yer alan Dalyan kanalı izleyenleri mest ediyor. Bölgedeki muhteşem manzarayı görenlerin aynı manzarayı görmek için tekrar geldiği Dalyan'ı tanıtmak için yapılan çalışmalar olumlu sonuç verdi. Dalyan tarih ve doğa ve turizminin merkezi haline geldi.

86 bin yıllık hayat izi

Çan ilçesine bağlı Bahadırlı köyü sınırları içerisindeki 2017 yılından bu yana devam eden İnkaya Mağarası kazı çalışmalarında, mağaradaki tabakalarda 86 bin yıl öncesine kadar inen insan yaşam izlerine rastlanırken, kazı sırasında çakmak taşından üretilmiş yongalar, dilgiler, kazıyıcılar, uçlar, çentikli aletler, çekirdek ve vurgaç gibi çeşitli buluntular bulundu.

Boğaziçi Tiyatro, Müzik ve Turizmle Harmanlandı

Milas’ın Boğaziçi Mahallesi’nde devam eden Bargilya Kültür, Sanat ve Turizm Festivali’nin ikinci gününde Tuz Binası konuklara büyülü bir atmosfer sunarken, Köy Meydanı ise sanatseverlerle doldu taştı.

Hermias Heykeli Yeniden Güllük Halkıyla Buluştu

Milas’ın önemli turizm alanlarından biri olan Güllük’te gerçekleştirilen sahil düzenleme çalışmaları kapsamında zarar görmemesi ve bakım çalışmaları nedeniyle kaldırılan Hermias Heykeli, yeniden yerini buldu.

Sanat ve Turizm Festivali’nin ilk günü çoşkuyla geçti

Bargilya Kültür, Sanat ve Turizm Festivali’nin ilk günü; köy meydanı ve tuz binasında gerçekleşen etkinliklerle katılımcılara keyifli ve renkli bir deneyim sundu…

Bale 20 yıldır Bodrum’da izleniyor

Muğla’nın Bodrum ilçesinde düzenlenen Türkiye’nin ilk ve tek Uluslararası Bale Festivali’nin kapanışını Don Kişot ile yaptı.

Opus Müzik Festivali İçin Geri Sayım Başladı

Müziğin iyileştirici ve birleştirici etkisi ile orman yangınlarına dikkat çekmek isteyen OPUS MÜZİK Festivali için geri sayım başlıyor.

‘Hey gidi Günler’ sahnelendi

Süheyl ve Behzat Uygur kardeşler, “Hey Gidi Günler” adlı interaktif müzikal oyunu Muğla’nın Marmaris ilçesi Amfi tiyatroda sergileyerek seyirciyi kahkahaya boğdu.

Bodrum’da Özel Bir Festival

Müziğin iyileştirici ve birleştirici etkisi ile orman yangınlarına dikkat çekmek isteyen OPUS MÜZİK Festivali için geri sayım başlıyor. Orman yangınlarını önlemede büyük bir öneme sahip Frank Kaktüsünün yaygınlaştırılarak yetiştirilmesine dikkat çekmek hepimizin yüreklerini yakan yüzyılın felaketi 11 ilimizde gerçekleşen depremden zarar gören vatandaşlarımıza yardım toplamak amacıyla Opus Müzik Festivali bu yıl daha güçlü bir kadroyla 1-9 Eylül tarihlerinde 6 konserle birlikte geliyor.

Muğla'lı Yazarlar ve Şairler Altınova’da Buluştu

Yalova Şairler ve Yazarlar Derneği (YAŞAD) üyeleri ve şehir dışından gelen misafirler, Altınova ilçesini gezdi.

Genç piyanistler sahneye çıkmaya hazırlanıyor

20. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali bünyesinde gerçekleştirilen Gümüşlük Festival Akademisi’nde 2. piyano masterclassına katılan öğrenciler konser verecek…

La Marca ve Aybulus Sahneye Çıktı

Fransız çellist Christian-Pierre La Marca ve Türk piyanist Gökhan Aybulus, 20. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali, kapsamında sahneye çıktı.

Labranda Antik Kenti Yeniden Hayat Buluyor

Muğla Tarım ve Orman Müdürlüğü, Labranda Antik Kenti’ni çizimlerle ve çizgi romanlarla anlatarak kente hayat verecek.

Marmaris Kitap Günleri 40 bin kişiyi ağırladı

3. Marmaris Kitap Günleri sona ererken, onlarca yazarın katıldığı kitap günlerini bu yıl 40 bin okuyucu ziyaret etti.

Çocuklar Şenlikte Buluştu

 Muğla İl Müftülüğü koordinesinde düzenlenen şenlikte çocuklar eğlenceli dakikalar yaşadı.

Piyanist Seonghyeon Leem ağırlandı

Bosfor Turizm ana sponsorluğunda ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenlenen 20. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali, Güney Koreli piyanist Seonghyeon Leem’i, Bitez’deki Zefirya Kültür ve Sanat Merkezi’nde konuk etti…

“Hey Gidi Günler” Telmessos’da Sergilenecek

Süheyl ve Behzat Uygur kardeşlerin şarkılı interaktif komedisi “Hey gidi günler” Fethiyelilerle buluşuyor.

Karaçulha Gönüllüleri Derneği Geleneği Sürdürdü

Karaçulha Gönüllüleri Derneği tarafından düzenlenen geleneksel aşure etkinliğine yoğun katılım oldu.

Toplam 909 haber.