Kültür

Son dakika Kültür - Sanat haberleri, en son Kültür - Sanat haberler,, Kültür - Sanat haberleri burada, haber oku | Kültür - Sanat

Kültür Haberleri

Mitoloji ve Felsefe Zirvesi Yapılıyor

Bodrum Belediyesi’nin destekleri ile düzenlenen 2. Mitoloji ve Felsefe Zirvesi, Turgutreis Şevket Sabancı Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Yarıcı’nın eserleri sanatseverlerin karşısında

Marmaris turizminin kat hizmetleri eğitiminde uzman ismi Ayla Yarıcı bu kez de resimleriyle, sanatseverlerin karşısına çıktı.

Kültür ve Dayanışma şenliği düzenlenecek

Menteşe’de bu hafta sonu Göktepe Belenye 9. Kültür ve Dayanışma Şenliği ile 6. Tarhana Festivali düzenlenecek.

Atapark, Neşet Ertaş Türküleriyle Çınladı

Milas Türkü Dostları Kültür ve Sanat Derneği öncülüğünde, Milas Belediyesi ve diğer sponsorların desteğiyle, Türk Halk Müziğinin büyük ustası, Bozkır’ın tezenesi Neşet Ertaş, ölümünün 11’nci yıldönümünde, Milas Atapark’taki etkinlikle anıldı.

Yayla’nın En Güzel Kavunları Seçildi

8. Menteşe Kültür ve Sanat Şenlikleri kapsamında her yıl geleneksel olarak düzenlenen yayla kavun yarışması ve yayla etkinlikleri, Narlı Kahvesinde “Haberci Gözüyle Muğla” fotoğraf sergisi ile başladı.

Kültür ve Sanat Festivali, baca yakma töreni ile başladı

Menteşe Belediyesi tarafından bu yıl 8'incisi gerçekleştirilen ve 3 gün sürecek olan Kültür ve Sanat Festivali, Muğla Büyükşehir Belediyesi önünde baca yakma töreni ile başladı. Festival çerçevesinde Muğla Yörük Obaları Derneği ve Muğla Büyükşehir Belediyesi Folklör ekibi gösteri yaptı.

Fevzi Tuncay, ‘Iska’ filminin hikayesini anlattı

Yönetmenliğini Mert Erez’in yaptığı Iska filmi, Fevzi Tuncay'ın Galatasaray maçında bir topu ıskalamasının ardından olanları ve kalecinin hayata tutunmasının gerçek öyküsünü anlatıyor. Fethiyespor’un kaleci antrenörü Fevzi Tuncay, film ile ilgili düşüncelerini FRT TV muhabirimize anlattı.

Teknolojiye Direnen Bakırcılar, Mesleklerini Sürdürmeye Çalışıyor

Ege Bölgesi’nde bakır denilince ilk akla gelen şehirlerin başında yer alan Muğla’nın Kavaklıdere ilçesinde sayıları her geçen gün azalan bakırcılar mesleklerini sürdürmeye çalışıyor.

9.Göktepe Kültür ve Dayanışma Şenliği düzenlenecek

Muğla Göktepe 9. Kültür ve Dayanışma Festivali 14-15 Ekim tarihinde gerçekleştirilecek.

Yörük Türkmen Toyu'nda binlerce Yörük hasret giderdi

 Muğla merkezdeki Düzeyn Yaylası, 14. Yörük Türkmen Toyu'na ev sahipliği yaptı. Muğla Yörük Obaları Derneği tarafından düzenlenen bu özel etkinlikte, Türkiye'nin dört bir yanından gelen Yörük Türkmen derneklerini ağırlandı.

Derya Uluğ Sahne Alacak

8.Menteşe Kültür ve Sanat Şenliği kapsamında, 6 Ekim Cuma günü konserde sevilen sanatçı Derya Uluğ sahne alacak.

Ortaca’da ‘Yaza veda’ konseri

Ortaca Belediyesi ve Ege Yolcu Dergisi Motokaravan Festivali çerçevesinde Sarıgerme Belediye tesisinde düzenlenmesi planlanan ‘Yaza Veda’ etkinlikleri hava muhalefti nedeniyle Belediyemiz tören alanında gerçekleşti.

Mevlid-i Nebi Buluşması Gerçekleştirildi

Fethiye'nin Esenköy Mahallesi'nde bulunan Gökalan Camii'nde, Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle bir buluşma gerçekleştirildi.

8. Menteşe Kültür Ve Sanat Şenliği Başlıyor

Menteşe Belediyesi tarafından bu yıl 8’incisi düzenlenen Menteşe Kültür ve Sanat Şenliği 6 Ekim Cuma günü başlıyor.

Çocuk senfoni orkestrası seyircilerle buluştu

Cumhuriyetin 100. yıl etkinlikleri kapsamında, kardeş şehir Eskişehir Tepebaşı Belediyesi iş birliğinde Bodrum Belediyesi’nin organize ettiği “İki Elin Sesi Var Çocuk Senfoni Orkestrası” konseri izleyenler tarafından ilgi gördü.

Berlin Europa Senfoni Oda Orkestrası ve Erdal Akkaya Bodrum'da

Berlin Europa Senfoni Oda Orkestrası ile Erdal Akkaya müziğe farklı bir boyut katarak geleneksel eserler ve bestelere uzanan bir repertuarla 1 Ekim’de Bodrum’da sanatseverlerle buluşuyor.

Fethiye'de Halk Oyunları Festivali yapıldı

Lokman Hekim Esnaf Hastanesi Uluslararası Fethiye 4. Spor festivali, Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi’nde yapılan halk oyunları gösterisi ile renkli görüntülere sahne oldu.

Spor Fest ekibi Fethiye Belediyesi’ni ziyaret etti

Bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Uluslararası Fethiye Spor Fest'e katılan ekip, Fethiye Belediyesini ziyaret etti.

Kültürel Ve Ticaret Boyutlarıyla Arasta Paneli

Muğla’nın koruma altındaki eski kent dokusu içerisinde yer alan tarihi Arasta, Kültürel ve Ticari Boyutları ile masaya yatırılacak.

Toplam 907 haber.