Kültür

Son dakika Kültür - Sanat haberleri, en son Kültür - Sanat haberler,, Kültür - Sanat haberleri burada, haber oku | Kültür - Sanat

Kültür Haberleri

Rus Bestecinin Anısına Konser

Bosfor Turizm ana sponsorluğunda ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenlenen 20. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali, ‘Rachmaninov 150 yaşında’ başlıklı konserle Zefirya Kültür ve Sanat Merkezi’nde devam etti…

Sütaş Çiftliği Karikatürleri Sergisi Açılıyor

Sütaş Çiftliği Karikatürleri’nin 20’nci yıl kutlamaları çerçevesinde gerçekleştirilen Sütaş Çiftliği Karikatürleri Sergisi’nin yeni durağı Türkiye’nin turizm merkezlerinden Bodrum oldu. Bodrum Oasis AVM’de 12-21 Ağustos tarihleri arasında ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek olan sergi, alışveriş merkezinde heykelli yolda karikatürseverleri ağırlayacak.

Mural Resim Çalışması Turistlerin ilgisini Çekti

Menteşe Belediyesi tarafından Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezi’nin avlusunda bulunan duvara grafiti sanatçısı Erdem Aylı tarafından yapılan “Menteşe’nin Milli Mücadele yılları” adlı Mural Resim çalışmasına yerli ve yabancı turistler yoğun ilgi gösteriyor.

Azeri sanatçıdan deprem anısına konser

Muğla’nın Datça ilçesinde 6 Şubat depremleri anısına Azeri asıllı sanatçı Ahad Asker piyano konseri verdi.

Yazarlar ve Okurlar Bir Araya Gelecek

Marmaris’te Yazarlar, kitaplar ve okurlar Saman İskelesi'ndeki 3. Marmaris Kitap Günleri'nde bir araya gelecek.

Farkas, konser kaşesini depremzedelere bağışladı

Macar piyanist Farkas, konser kaşesini 6 Şubat depremzedelerine bağışladı. 20. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali, ‘Gümüşlük Festival Akademisi(GFA) Piyano Masterclass’ öğrencilerinin vereceği konserle devam edecek. 

Sanat Ve Edebiyatın Büyülü Buluşması UKKSA’da

Uluslararası Knidos Kültür Sanat Akademisi’nde, bu yıl 13.sü düzenlenen Knidos'un Sır'ı Sanat Festivali, “Can Baba'ya Bin Selam” etkinliği 11-12 Ağustos 2023 tarihlerinde “Edebiyat Buluşması” üst başlığı ile sanatçılara ve sanatseverlere ev sahipliği yapacak.

Gümüşlük’ten Piyano Şairi Farkas Geçti

20. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali, ‘Taşta’ konserleri serisinde kendi kuşağının en iyilerinden biri olarak gösterilen Macar piyanist Gabor Farkas’ı konuk etti.

Türk Telekom Prime Açık Hava Sineması Etkinlikleri Başladı

Türk Telekom Prime’ın her sene yapılan ‘Türk Telekom Prime Açık Hava Sineması’ etkinlikleri başladı. Yaz akşamlarını son dönemin popüler filmleri ile renklendiren etkinlik; 20-21 Ağustos tarihlerinde Fethiye'de gerçekleştirilecek.

‘Sanatın Işığında Turizm’ Sergisinin Açılışı Gerçekleştirildi

Fethiye Turizm Derneği ve Fethiye Kültür Sanat Derneği işbirliği ile ‘Sanatın Işığında Turizm’ sergisi 4 Ağustos Cuma günü Ece Saray Marina & Resort’ta başladı. 

Fethiye Semicenk’in Şarkıları İle Coştu

Fethiye Telmessos Antik Tiyatro’da sahne alan Semicenk, en güzel şarkılarını yaklaşık 2 saat boyunca hayranları için seslendirerek performansıyla kalpleri fethetti.

Sanat ve Edebiyatın Büyülü Buluşması UKKSA’da

Uluslararası Knidos Kültür Sanat Akademisi’nde, bu yıl 13.sü düzenlenen Knidos'un Sır'ı Sanat Festivali, “Can Baba'ya Bin Selam” etkinliği 11-12 Ağustos 2023 tarihlerinde “Edebiyat Buluşması” üst başlığı ile sanatçılara ve sanatseverlere ev sahipliği yapacak.

Bilsem, yaz kursunu şiir dinletisi ile taçlandırdı

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde yaz döneminde de eğitime devam eden Bilsem öğrencilere kapılarını açık tutarken, yazarlık atölyesine devam eden öğrenciler, yazdıkları şiirleri sunarak kursu taçlandırdılar.

Festivalin Konuğu Metropolis Piano

Bu yıl 20.’si düzenlenen Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali, 2 Ağustos Çarşamba akşamı Antik Taş Ocağı’nda gerçekleşecek konserde, Polonya’dan ülkemize davet edilen Metropolis Piano Quartet’i, konuk edecek.

Çaykama Festivali sona erdi

Milas Belediyesi’nin çeşitli kurumların desteğiyle bu yıl ilkini gerçekleştirdiği Uluslar arası Çaykama Kültür Sanat Festivali sona erdi.

Başkan Akdenizli Pehlivan Güreşlerine Katılım Sağladı

Seydikemer Belediye Başkanı Önder Akdenizli, 29. Menteşe Beşpınar Yağlı Pehlivan Güreşlerine katılım sağladı.

Çaykama Şenliği Dolu Dolu Geçiyor

Milas’ta coğrafi işaretli Çaykama Böreği’nin tanıtımının yapıldığı kültür sanat festivali gerçekleştirildi.

Milas’ta Çaykama Şenliği rüzgarı esiyor

Milas’ta coğrafi işaretli Çaykama Böreği’nin tanıtımının yapıldığı kültür sanat festivali gerçekleştirildi. Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nın katkılarıyla Milas Belediyesi tarafından düzenlenen şenliğin birinci gününde en güzel çaykama böreği seçilirken, ikinci gün düzenlenen ‘Çaykama Yeme Yarışması’ renkli görüntüler oluşturdu.

Genç müzisyenlerin parlak kariyeri

20. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali, çellist Jamal Aliyev ve piyanist Zeynep Ülbegi’yi, Le Chic Bodrum’da konuk etti.

Toplam 909 haber.