Hilal Akbaş Haberleri

Hilal Akbaş Haberleri

Hilal Akbaş haberleri, haber editörü Hilal Akbaş tarafından kaleme alınan son dakika haberler bu sayfada.

YEMEKLİK DEĞİL YATIRIMLIK FASULYE

Enerji üretim maliyetlerinin ve akaryakıt fiyatlarının yükselmesinin ardından enflasyonun önlenemez yükselişi vatandaşın cebini yakmaya devam ediyor. Üretim maliyetlerinin artması ile artan sebze meyve fiyatlarından sonra vatandaşlar semt pazarlarından bile alışveriş yapmakta zorlanıyor. Fethiye’nin en büyük semt pazarlarından olan Salı Pazarı’nda 1 kilogram taze fasulyenin 80 TL’lik fiyatını gören vatandaşlar şaşkınlığını gizleyemedi.

SED MEDYA’DAN KAYMAKAM BALCI’YA ZİYARET

SED Medya Yönetim Kurulu Başkanı Seda Köktener ve çalışma arkadaşları Kaymakam Vekili Alper Balcı’yı makamında ziyaret etti.

AVUKATLAR GÜNLERİNİ KUTLADI

5 Nisan Avukatlar Günü, Beşkaza Meydanı’nda kutlandı. Etkinlik Atatürk Anıtı’na Çelenk Sunma Töreni ile başladı. Ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti. Sonrasında günün anlam ve önemini belirtmek üzere kürsüye çıkan Muğla Barosu Fethiye İlçe Temsilcisi Av. Volkan Yuluk konuşma yaptı.

KURBAĞA KAÇAKÇISINA 600 BİN TL CEZA

Fethiye Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Ekipleri, endemik türde yetişen ve nesli tehlike altında olan Göcek Semenderi isimli kuyruklu kurbağa türünü Uzakdoğu ülkeleri başta olmak üzere yurtdışına gönderen şahsa operasyon yaptı. Yapılan operasyon sonucunda yakalanan şahıs adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken 600 bin TL idari para cezasına çarptırıldı.

FETHİYE-SEYDİKEMER ZEYTİNYAĞI, FUARLARA TAŞINIYOR

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nda (FTSO) gerçekleştirilen zeytinyağı sektör toplantısında markalaşma ve zeytinyağı fuarlarına katılım konusu ile sektörel sorunlar istişare edildi.

KAFELER SEZONA HAZILANIYOR

Yaz sezonunun gelmesine az bir zaman kala turizm sezonunun açılmasını bekleyen kafeler tadilat, bakım, onarım çalışmalarına hız verdi.

ESENKÖY E-TWİNNİNG PROJESİNE HAZIRLANIYOR

Esenköy Şehit Cengiz Topçu Ortaokulu öğrencileri Avrupa'daki okullar için oluşturulmuş topluluk olan eTwinning'de katıldıkları projelerle dikkat çekiyor. Okul son olarak İspanyol proje ortakları ile pandemi döneminde artan teknoloji kullanımı ve buna bağlı olarak azalan sosyal becerileri geliştirmesine dikkat çekmek için “Hissediyorum Öyleyse Varım” isimli proje üzerinde çalışıyor.

MARKETLERDE TOZ ŞEKER SIKINTISI

Türkiye Şeker Fabrikaları (Türkşeker) tarafından şeker fiyatlarına yüzde 31 zam yapılmasının ardından marketlerde şeker sıkıntısı yaşanmaya başladı. Zincir marketlerde toz şeker bulmakta sıkıntı yaşayan vatandaşlar tarım Kredi Kooperatifleri Marketleri’nde de aynı sıkıntı ile karşılaşıyorlar.

GENÇ İZCİLER YETİŞİYOR

Fethiye Yaşam Paylaşım İzcilik Ve Rekreasyon Derneği ve FETAV kapsamında izciliğin yayılması adına toplantı düzenlendi.

KÖKTEN’DEN OTOPARK SORUNUNA ÖNERİ

KÖKTEN’DEN OTOPARK SORUNUNA ÖNERİ Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Muhammet Kökten FRT TV’de canlı olarak yayınlanan Gündem Analiz Programı’na katıldı. Kökten programda Ölüdeniz’İn her geçen gün büyüyen otopark sorununa çözüm önerisini anlattı.

ŞİMŞEKLER ANKARA’DAN ŞEN DÖNÜYOR 2-5

3. Lig 3. Grup'ta mücadele eden Fethiyespor 29. hafta karşılaşmasında ligin orta sıralarında bulunan Çankaya FK ile karşılaştı. Gollü geçen karşılaşmanın ilk yarısına lacivert beyazlılar 1-2 önde girdi. İkinci yarıda da karşılıklı goller devam etti. Fethiyespor’un üstünlüğü ile geçen karşılaşma 2-5 tamamlandı. Şimşekler Ankara’dan 3 puan ile ayrılmasını bildi.

DENİZ TAKSİLERİNDE İHALE SIKINTISI

Ülkemizin Dünyaya açılan kapılarından bir tanesi olan Ölüdeniz’de sürat tekneleri kısa süreli tur düzenleyerek turizme katkı sağlayan Ölüdeniz Taksi Bot Kooperatifi Üyeleri, Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından 13 Nisan tarihinde yapılacak olan deniz taksi plakası ihalesinde yer alan şartlar nedeni ile sıkıntılı günler yaşıyor.

TURİZMCİ VE AŞÇILAR MEZUN OLDU

Şehit Yüzbaşı Özgür Öztekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2021-2022 Eğitim ve Öğretim Yılı Konaklama Seyahat Hizmetleri ve Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı 12. sınıf öğrencilerinin mezuniyet töreni yapıldı.

KARACA GÜNDEME DAİR AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Nisan ayı olağan meclis toplantısı öncesinde gündeme dair birçok konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

YEŞİL VATAN TIRI FETHİYE’DE

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan ve tüm Türkiye’yi dolaşarak ormanlar hakkında bilgilendirme etkinlikleri düzenleyen Yeşil Vatan Tır’ı Fethiye’ye geldi. Beşkaza Meydanı’nda düzenlenen etkinlik ile Gazi İlkokulu Öğrencileri’ne ve vatandaşlara tır üzerinde bulunan LED ekrandan bilgilendirme filmleri gösterildi.

ÖZEL ÖĞRENCİLERDEN FARKLI ETKİNLİK

2 Nisan Otizm Farkındalık Günü kapsamında Kaymakam Vekili Alper Balcı Ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya’yı Akıncı Özel Eğitim Uygulama Okulu Öğrencileri Ve Öğretmenleri ziyaret etti. Ziyaret sonrası Beşkaza Meydanı’na kadar ellerinde balonlar ile gelen özel öğrenciler ellerineki balonları gökyüzüne bıraktılar.

Toplam 685 haber.