Hilal Akbaş Haberleri

Hilal Akbaş Haberleri

Hilal Akbaş haberleri, haber editörü Hilal Akbaş tarafından kaleme alınan son dakika haberler bu sayfada.

GELENEKSEL OYUN VE OYUNCAKLARI YAŞATIYOR

Emekli öğretmen Erol Hıra geçmişte oynanan oyunları ve oyuncakları yaşatmak adına çalışmalar yapıyor. Hıra kendi elleri ile oyuncakları yaparak insanlara nasıl oynandığını uygulamalı olarak anlatıyor.

FETHİYE TURİZM KONSEYİ TOPLANTISINDA GÖCEK KOYLARI İHALESİ KONUŞULDU

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ev sahipliğinde gerçekleştirilen Fethiye Turizm Konseyi toplantısında, Göcek koyları mapa ve şamandıra sistemi kurulum ihaleleri kapsamlı şekilde ele alındı. Göcek koylarının tarihindeki en büyük tehditle karşı karşıya kaldığını vurgulayan konsey üyeleri, ihalelerin iptali için ses yükseltme kararı alarak, sürecin koylara ve bölge turizmine etkilerini bilimsel olarak ele almak amacıyla çalıştay düzenlenme kararı aldı. Toplantının ardından konsey heyeti, Göcek koylarına ilişkin Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ve Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Karakuş ile görüşmeler gerçekleştirdi.

ARIKAN “KOYLAR ŞAHISLARIN OLAMAZ”

Fethiye Deniz Ticaret Odası Başkanı Şaban Arıkan Göcek Koyları’nda geçtiğimiz günlerde mapa ve şamandıra yapımı ve bunların işletilmesi ile ilgili yapılan ihaleyi değerlendirdi. Arıkan ayrıca Göcek Koyları’nda ki kaçak yapılaşma sorununa da değindi.

LÖSEV’DEN İFTAR YEMEĞİ

Lösev tarafından Fethiye’de bulunan lösemili çocuklara ve ailelerine iftar yemeği verildi. Barbun Restoran’da gerçekleşen iftar yemeğinden sonra Lösev yetkilileri Barbun Restoran Sahibi Nacit Çatal’a plaket verdi.

KÖY ENSTİTÜLERİ SAYGI VE ÖZLEMLE ANILDI

‘Kuruluşunun 82. Yılında Eğitim Onurumuz Köy Enstitüleri’ panel ve dinletisi Muğla Büyükşehir Belediyesi, Menteşe Belediyesi, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Tazelenme Üniversitesi, Muğla Sanatseverler Derneği, 29 Ekim Kadınları Derneği ve Atatürkçü Düşünce Derneği işbirliğinde Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezinde düzenlendi.

KENT KONSEYİ KADIN MECLİS’İNDE GÖREV DEĞİŞİMİ

Fethiye Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Selda Salkaya’nın istifa etmesi sonrasında yapılan olağanüstü genel kurulda Canan Bütün yeni Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı seçildi.

KİŞİSEL RESİM SERGİSİ AÇILDI

Girne Kolejin de okuyan Eva Beyza Akdeniz’in çizdiği resimler Fethiye Erasta AVM’de sergilendi. Çizgi film ve manzara resimleri olan sergiye halk ve çocuklardan ilgi yoğundu.

YOL ÇALIŞMALARI HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR

Fethiye Belediyesi, Muski, Aydem ve Telekomünikasyon şirketleri işbirliğiyle Fethiye’de başlatılan alt ve üst yapı çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

KAYMAKAM BALCI’DAN SED MEDYA’YA ZİYARET

Fethiye Kaymakamı Alper Balcı geçtiğimiz günlerde kendisine ziyarette bulunan SED Medya’ya iade-i ziyarette bulundu.

100. YIL SOKAĞI ESKİ FETHİYE’Yİ ANLATIYOR

Fethiye’nin ilk ve en eski fotoğraf stüdyosu olan Foto Kandiye kuruluşunun 4. Kuşak işletmecisi ve fotoğraf sanatçısı Şükrü Gürel’in hazırlamış olduğu panolar ve tarihi fotoğraflar Fethiye Belediyesi 100. Yıl sokağında yerini aldı.

BAŞKAN KARACA 3 YILI ANLATTI

Fethiye Belediyesi tarafından Özer Olgun Kültür Merkezi’nde 31 Mart 2019 yılında yapılan yerel seçimde göreve gelen Alim Karaca’nın geride kalan 3 yıl boyunca yaptığı çalışmaları anlatan bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

BAŞKAN KARACA YAPACAKLARINI ANLATTI

Fethiye Belediyesi tarafından Alim Karaca göreve geldiği günden bu yana geçen üç yıl zarfında yapılan çalışmaları vatandaşlara anlatmak için Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi.

GAZİLER VE ŞEHİT AİLELERİ DERNEĞİ’NDEN İFTAR YEMEĞİ

Fethiye Muharip Gaziler ve Şehir Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından bahçesinde iftar yemeği düzenlendi.

REKOR BU HAFTA DA FASULYE’DE

Salı Pazarı'ndaki ürünlerin fiyatları geçen haftaya oranla düştü. Geçtiğimiz hafta kilosu 80 liradan satılan fasulye bugün 50 liradan tezgâhlarda yerini aldı. Düşen fiyatlar ve havanın güneşli olmasından dolayı vatandaşlar pazara akın etti.

DENİZİN TADINI ÖLÜDENİZ’DE ÇIKARTTILAR

Meteorolojiden Muğla’nın iç kesimlerinde havaların soğuyacağı ile ilgili açıklama yapılmasına rağmen Fethiye’de termometreler 21 dereceyi gösterdi. Havanın ısınmasını fırsat bilen yerli ve yabancı vatandaşlar Ölüdeniz’de deniz, kum ve güneşin tadını çıkartıyor.

FETHİYE’Lİ MAKİNA MÜHENDİSLERİNDEN AÇIKLAMA

MUSKİ tarafından başlatılan Ölüdeniz Mahallesi Hisarönü-Ovacık Mevkii kanalizasyon ve kolektör çalışmaları sebebiyle yaşanılan mağduriyetlerin tekrarlanmaması için Fethiye’de görev yapan makine mühendisleri açıklama yaptı.

Toplam 685 haber.