Hilal Akbaş Haberleri

Hilal Akbaş Haberleri

Hilal Akbaş haberleri, haber editörü Hilal Akbaş tarafından kaleme alınan son dakika haberler bu sayfada.

KAYDEM’DE GERİ DÖNÜŞÜM EĞİTİMİ

Fethiye Belediyesi ile anlaşmalı olarak ilçede ki geri dönüşüme gidecek atıkları toplayan KAYDEM Plastik Geri Dönüşüm Firması’nın misafirleri vardı. KAYDEM Plastik Firması’nın Çiftlik Mahallesi’nde bulunan Geri Dönüşüm Ayrıştırma Tesisi’ni Fethiye Kent Konseyi Ekoloji Meclisi Genel Kurulu Üyeleri, Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği Üyeleri ve Mimarlar Odası Üyeleri ziyaret etti. Ziyarette Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü çevre Yüksek Mühendisi Selver Hatice Kavak ve Kaydem Çevre Mühendisi Özgür Çağrıtekin tarafından ziyaretçilere Geri Dönüşüm hakkında bilgiler verildi.

MOTORİNE 88 KURUŞLUK İNDİRİM

Ukrayna-Rusya arasındaki barış görüşmelerinden pozitif mesajların verilmeye başlamasının ardından uluslararası piyasalarda petrol fiyatlarında meydana gelen düşüşten sonra motorinde meydana gelen indirimler pompaya yansımaya başladı.Bu gelişmeler ile birlikte 30 Mart tarihinden geçerli motorine yapılan 1 lira 55 kuruşluk indirimin ardından 31 Mart tarihinden geçerli 88 kuruşluk bir indirim daha yapıldı.

MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİNDEN GELECEĞİMİZ SAĞLIĞIMIZ PROJESİ

MELSA Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan Geleceğimiz Sağlığımız Projesi kapsamında okul öğrencileri Çalış Plajı’nda sloganlar atarak yürüyüş yaptılar. Ardından Çalış Sahili’nde temizlik yapan öğrenciler çalış Plajı’nın girişinde vatandaşların tansiyonlarını ölçtüler.

SEYDİKEMER’DE KÜTÜPHANE AÇILIŞLARI DEVAM EDİYOR

"Kütüphanesiz Okul Kalmayacak" projesi kapsamında, Seydikemer'de kütüphane açılışları devam ediyor. Hayırsever vatandaşların destekleriyle Çaykenarı İlkokulu ve Ortaokulu'na kütüphane yapıldı. Kütüphanenin açılışında hayırsever vatandaşlara, hem okula hem de kütüphanenin açılışına vermiş oldukları desteklerden dolayı ‘Teşekkür Plaketi’ takdim edildi.

BAŞKAN KARACA, GÜNDEM ANALİZ’İN KONUĞU OLDU

“YENİ PROJELERİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ AMA ŞU AN DURMAK ZORUNDAYIZ” Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca Gündem Analiz programında Necati Kambur’un sorularını içtenlikle yanıtladı. Programda; belediyenin ekonomisinden, projelere ve yapılacak çalışmalara kadar A’dan Z’ye Fethiye konuşuldu. Programda Başkan Karaca, “Türkiye’de borcu olmayan 3-5 belediyeden biriyiz. Bu enflasyon kasamızdaki parayı da alıp götürecek. Ondan dolayı 1100’e yakın personelimizin maaşlarını ödeyebilmek, rutin işlerimizi yapabilmek adına yeni projeler hayata geçireceğiz ama şu an durmak zorundayız” dedi.

HEPBERABER TİYATROSU’NDAN “AH KALBİM” OYUNU SAHNELENDİ

Kıvanç Galip Öcer’in yazıp yönettiği “Ah Kalbim” Tiyatro Oyunu FETAV Hepberaber Tiyatro Ekibi tarafından Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi’nde sahnelendi. Vahim bir aşk hikayesinin anlatıldığı oyun 30 Mart tarihinde saat 20’de izleyicisi ile buluştu.

‘’BEŞKAZA MEYDANINDA O KUPAYI KALDIRACAĞIZ’’

Fethiyespor Teknik Direktörü Selahaddin Dinçel, Karbel Karaköprü Belediyespor mağlubiyeti sonrası basın açıklaması yaptı. Dinçel açıklamalarında mağlubiyeti ve gündemi değerlendirdi.

CHP KADIN KOLLARI KAHVALTIDA BİR ARADA

Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye İlçe Kadın Kolları ve üyeleri, dostluk ve dayanışma adına bir araya geldi.

FKM FETHİYELİLERİ SANATLA BULUŞTURUYOR

Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkez’inde devam eden etkinliklerle Fethiyeli vatandaşlar sanatla buluşmaya devam ediyor. Fethiye’de sanatın merkezi konumunda bulunan FKM’ de özel günlerde düzenlenen programların yanı sıra tiyatro oyunları ve konserler ile Fethiyeliler sanatla buluşuyor.

BALIK FİYATLARI CEP YAKIYOR

Uzmanlar özellikle mevsiminde tüketilen balığın, içerdiği yağ asitleri sayesinde bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için son derece gerekli olan ve aynı zamanda protein kaynağı bir besin olduğunu ifade ediyor. Fethiye'de mevsim balığı olarak İstavrit, sokarca, uskumru, mercanlar en çok tercih edilerek tüketilen balıklar arasında. Balık fiyatlarının yükselmesinden dolayı sağlık açısından çok faydalı olan balığa vatandaşlar ulaşmakta güçlük çekiyor.

PAZAR VE MARKET FİYATLARI ARASINDA FARK BÜYÜK

Son günlerde fiyat denetimleriyle gündeme gelen zincir marketlerdeki sebze meyve fiyatları cep yakıyor. Markette 40 lira olan biber, semt pazarlarında 15 liradan satılıyor.

İNÖNÜ BULVARI’NDA AĞAÇLAR TAŞINIYOR

İnönü Bulvarı’nda kaldırım yenileme çalışmalarının daha uzun ömürlü olabilmesi adına saçak köklü ağaçların söküm çalışmaları başladı. Sökülen ağaçlar Babataşı Mahallesi 730 Sokak’tan başlayarak belediyenin daha önce belirlemiş olduğu yerlere dikilecek.

ÖLÜDENİZ’DE DENİZ KEYFİ

Türkiye'nin bir yanında kış mevsimi tüm hızıyla devam ederken, Fethiye’de durum tam tersi. Kimi vatandaşlar, hava sıcaklığının 20 dereceye yükselmesini fırsat bilip, denizin keyfini çıkartıyor.

ÖĞRETMENLERDEN TİYATRO GÖSTERİSİ

Şefika Pekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğretmenleri’nin oynadıkları Benim Güzel Pabuçlarım adlı tiyatro oyunu 28 Mart tarihinde Özer Olgun Kültür Merkezi’nde sergilendi.

ŞİMŞEKLER EVİNDE PUAN ALAMADI

3. Lig 3. Grup'ta mücadele eden Fethiyespor 28. hafta karşılaşmasında ligin orta sıralarında yer alan Karbel Karaköprü Belediyespor ile karşılaştı. Erdinç 27. dakikada ceza sahası içerisinde topa elle müdahale ederek kırmızı kart gördü. Karbel Karaköprü Belediyespor bu pozisyondan kazandığı penaltıyı gole çevirirerek 0-1 öne geçti. Karşılaşmanın ikinci yarısında skor değişmedi. Lacivert beyazlılar seyircisi önünde Urfa temsilcisine 0-1 mağlup oldu.

Yerel Tohumlar Derneği coşkuyla açıldı

Fethiye Yerel Tohum Derneği büyük bir coşkuyla İncirköy’de açıldı. Açılış Dernek Başkanı Ebru Oğuzhan Yeter, Fethiye Kaymakam Vekili Alper Balcı ve İl Tarım Müdürü Barış Saylak’ın konuşmaları ile başladı. Ardından Fethiye Kaymakam Vekili Alper Balcı ve Dernek Başkanı Ebru Oğuzhan Yeter ve İl Tarım, hayvancılık ve Orman Müdürü Barış Saylak alkışlarla kurdele kesti. Birçok vatandaşın katıldığı açılışta keyifli dakikalar yaşanırken Fethiyeli yazarlar tarafından imza günü de düzenlendi.

Toplam 685 haber.