Hilal Akbaş Haberleri

Hilal Akbaş Haberleri

Hilal Akbaş haberleri, haber editörü Hilal Akbaş tarafından kaleme alınan son dakika haberler bu sayfada.

Karaca, AKUT ile görüştü

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, AKUT Fethiye ekibiyle görüşmelerde bulundu. Marmaris yangınına destek verilmesi ve doğal afetle mücadele konusunda toplantı gerçekleştirildi.

Fethiye’ye Yeni Başsavcı

Hâkimler ve Savcılar Kurulu 2022 yaz kararnamesini tamamladı. Buna göre 24 Mayıs 2021 tarihin-de Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı olarak görev yapmaya başlayan Ünal Bingül Tekirdağ Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atanırken, Erzurum Cumhuriyet Başsavcı Vekili Günşafak Karartı Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı görevine getirildi.

KURBAN BAYRAMI ÖNCESİ FİYATLAR UÇTU

Akaryakıta gelen zamlar, otobüs bilet fiyatlarını etkiledi. Özellikle son zamanlarda benzin ve motorine gelen zamlar sonrası otobüs bilet fiyatları tavan yaptı. Yaz tatilinin başlaması ve yaklaşan Kurban Bayramı için seyahat etmek zorunda olan vatandaşlar kara kara düşünmeye başladı.

Fethiye Körfezi, Göcek/Dalaman koylarının korunması ve yönetimi Çalıştayı başladı

Dünyaca ünlü Göcek koylarının korunması ve yönetilmesine ilişkin çözüm modeli oluşturmak amacıyla Göcek’te düzenlenen ‘Fethiye Körfezi, Göcek/Dalaman Koylarının Korunması ve Yönetimi Çalıştayı’ açılış töreni ve koylarda inceleme gezisi ile başladı.

FTSO Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı Yapıldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Haziran Ayı olağan meclis toplantısında, meclis üyelerine, Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas Süt Sığırcılığı Organize Sanayi Bölgesi ve 34. Muğla Odaları ve Borsası Müşterek Toplantısı ile ilgili detaylı bilgi aktarıldı.

Seydikemer Belediyesi Hizmet Kalitesini Arttırıyor

Seydikemer Belediyesi, Türkiye Belediyeler Birliği ile sürdürdüğü eğitim seminerleriyle personel hizmet kalitesinin artırılmasına yönelik çalışmalarına devam ediyor.

Kökten Güven Tazeledi

Ölüdeniz’i ve Ölüdeniz’de bulunan işletmeleri tanıtmak amacı ile bir çok faaliyette bulunan Ölüdeniz Geliştirme Kooperatifi Genel Kurulu’nu yaptı. Yapılan Genel Kurul’da mevcut başkan Muhammet Kökten bir dönem daha başkan seçildi.

Konut Satışları 1 Yılda Yüzde 107,5 Arttı

Türkiye genelinde konut satışları Mayıs ayında 2021 yılının Mayıs Ayı’na göre yüzde 107,5 artarak 122 bin 768 oldu. Bu dönemde yabancılara yapılan konut satışları ise yüzde 235,7 artarak 5 bin 962 oldu.

Benzine İndirim Geldi

15 Haziran Çarşamba günü itibariyle benzin fiyatlarında 97 kuruş indirim gerçekleşirken, değişiklik pompa fiyatlarına yansıdı.

60 yaşından sonra Fethiye Müftülüğü’nde Kur’an öğrendi

Fethiye Müftülüğü’nde 3 haftadır Kur'an kursuna devam eden 61 yaşındaki Meral Özden, azmi sayesinde Kur'an-ı Kerim okumayı öğrendi.

Teknecileri fırtına beklentisi bile durduramadı

Meteoroloji’den yapılan uyarılara göre bölge genelinde fırtına olması tahmin ediliyor. Fırtına beklentisinin ardından bazı tekne esnafları tura çıkmazken, kimileri de fırtınayı umursamayıp turlarına devam etti.

Ekolojik Farkındalık Ve İklim Değişimi Çalıştayı

Fethiye Kent Konseyi Ekoloji Meclisi tarafından Fethiye Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda Ekolojik Farkındalık Ve İklim Değişimi Çalıştayı yapıldı.

Tiyatro Gösterisi Büyük Beğeni Aldı

Hayat Boyu Öğrenme Haftası ‘’Düdüklüde Kıymalı Bamya’’ adlı tiyatro gösterisinin sergilenmesinin ardından sona erdi.

Muğla’da Babasının Bayrağını Taşıyan 63 Kadının Başarı Hikayesi Törenle Tanıtıldı

Muğla’da işini babasından devralarak sürdüren 63 kadının başarı hikâyesinin kitap, film ve sanal ortamda anlatıldığı ‘Babalar ve Kızları’ projesi görkemli bir törenle tanıtıldı. Muğla Odaları ve Borsası’nının desteğiyle TOBB Muğla Kadın Girişimciler Kurulu tarafından 2020 yılında başlatılan projenin tanıtım gecesine Türkiye Sanayiciler ve İşadamları Derneği’nin (TÜSİAD) ilk kadın başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ onur konuğu olarak katıldı. Törende projede yer alan kadın girişimcilere ve destekçilerine belge ve kitap takdim edildi. Projeye Fethiye ve Seydikemer’den katılan kadın girişimcilere belge ve kitapları, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Meclis Başkanı Mustafa Büyükteke ve Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı tarafından verildi.

CHP’Lİ Demir’den Öztürk’e Sert Cevap

Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir basın açıklaması yaptı. Demir yaptığı açıklamada geçtiğimiz günlerde Ak Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk’ün yaptığı açıklamaları eleştirerek Öztürk’e cevap verdi.

“Gaza Basma Pedala Bas” Etkinliği

5-12 Haziran tarihleri arasında kutlanan Dünya Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında Fethiye Belediyesi tarafından “Gaza Basma Pedala Bas” sloganıyla Beşkaza Meydanı’nda bisiklet şenliği düzenlendi.

Toplam 685 haber.