Eğitim

Son dakika Eğitim haberleri, en son Eğitim haberler,, Eğitim haberleri burada, haber oku | Eğitim

Eğitim Haberleri

FAKÜLTE 24 KASIM’DA AÇILIYOR

Fethiye Belediyesi tarafından ilçemize kazandırılan Fethiye İşletme Fakültesi A bloğu 24 Kasım Öğretmenler gününde hizmete açılıyor.

SÜREKLİ VE İHTİYAÇ ODAKLI EĞİTİM

Fen ve Sosyal Bilimler Uygulamalı Bilimler Anadolu İmam Hatip Lisesi en yoğun eğitim öğretim dönemini yaşıyor. Okul Müdürü Demirhan Yılmaz, okul aile birliği ve müdür yardımlarıyla birlikte okul öğrencilerinin eğitim dışında sosyal etkinliklerle gelişimlerine destek oluyor. Bir taraftan okul içerisinde düzenlenen eğitimler ve konferanslar ile öğrencilerin ufkunun genişlemesine katkı sağlanıyor.

GEMİ ACENTE EĞİTİMİ SONA ERDİ

IMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi bünyesinde her yıl düzenlenmekte olan Gemi Acenteliği Yetkili Personel Eğitimi 16 Ekim 2017 Pazartesi günü başladı ve 21 Ekim Cumartesi yapılan sınavla sonlandırıldı.

NURSEL ÖZDEMİR ÖĞRENCİLERİ ÜNİVERSİTELİLERLE BİRARAYA GELDİ

Özel Nursel Özdemir Özel Eğitim Kurum öğrencileri Muğla Sıtkı Koçman Üniversite öğrencileri tarafından yürütülen “Sosyal Sorumluluk Projesi” kapsamında bir araya geldi.

“KAYAKÖY PROJESİ” BİLKENT ÜNİVERSİTESİNDE BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ ALDI

18 Ekim 2017 tarihinde Bilkent Üniversitesi’nde düzenlenen tören ile “Kayaköy Mübadelenin Gölgesinde Dostluk ve Barış Köyü Projesi” Bilkent Üniversitesi Tarih Bölümü tarafından birincilik ödülüne layık görüldü.

4 BİN ÖĞRENCİYE ÇEVRE EĞİTİMİ

Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, Fethiye’de bulunan 3. ve 4. sınıf öğrencilerinin tamamına çevre eğitimi verecek. 33 okul, 180 şube, yaklaşık 4 bin öğrenciye verilecek eğitimlerde, çevre bilincinin gelişmesi, çevre kirliliğinin önüne geçilmesi adına küçük yaşlarda eğitim verilmesi hedefleniyor.

YUNUS NADİ İLKOKULU ÖĞRENCİLERİ ÇEVRE FARKINDALIĞI KAZANIYOR…

Yunus Nadi İlkokulu 2-E sınıfı öğrencileri 10 Ekim 2017 tarihinde Çiftlik Mahallesinde faaliyet gösteren “Kahrıman Tecer Kaydem Plastik” geri dönüşüm firmasını ziyaret ettiler. Sınıf öğretmenleri Süral Büber eşliğinde firmayı gezen öğrenciler, Çevre Mühendisi Özgür Çağrıtekin tarafından verilen geri dönüşüm ile ilgili bilgileri dikkatle dinlediler.

"YAPTIKLARIMIZLA GURUR DUYUYORUZ"

Fethiye Belediyesi İşletme Fakültesi’nin A bloğunu tamamladı; Başkan Saatcı, “Her şeyi devletten alan belediyeler varken, yaptıklarımızla gurur duyuyoruz”

YENİ KUŞAK KÖY ENSTİTÜLÜLER DERNEĞİNDEN EĞİTİM SİSTEMİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği (YKKED)Fethiye şubesi başkanı Hasan Gürhan açıklamasında “Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği (YKKED), ülke çapında 21 şubesi ve temsilcilikleriyle beraber Köy Enstitüleri düşünsel ve kültürel mirası üzerinden çalışmalar yapan, eğitimin temel bir hak olduğu bilinciyle; tarafını “laik, demokratik, bilimsel ve karma” eğitimden yana belirlemiş ve bu konuda toplumsal sorumluluk almış bir eğitim-kültür örgütüdür.Bu sorumluluğumuz gereği her yıl olduğu gibi bu eğitim-öğretim yılı başında da eğitim sisteminin güncel durumuna ilişkin itirazlarımızı ve taleplerimizi dile getiren görüşlerimizi kamuoyuna sunmak istiyoruz” dedi…

YUNUS NADİ İLKOKULUNDA AÇILIŞ TÖRENİ…

2017-2018 eğitim-öğretim yılı İlköğretim Haftası kutlama programı Fethiye Yunus Nadi İlkokulu'nda düzenlendi. Programda öğrenciler hünerlerini sergileyip yoğun alkış aldılar.

ZİL ÇALIYOR...

Fethiye'de yaz tatilinin ardından yaklaşık 29 bin öğrenci, yeni eğitim-öğretim yılına 18 Eylül’de (bugün) çalacak ilk ders ziliyle başlayacak. Yeni eğitim-öğretim maratonu, 8 Haziran 2018 Cuma günü sona erecek.

KAYIT İÇİN GELEN ÖĞRENCİLER ÇİÇEKLERLE KARŞILANDILAR…

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fethiye Sağlık Bilimleri Fakültesini kazanan öğrenciler kayıt yaptırmak için geldikleri Fethiye’de çiçekler ile karşılandı. Fethiye otogarında düzenlenen karşılama töreninde Fethiye Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatmagül Yur, Fethiye Sağlık Bilimleri Fakültesini kazanan öğrencileri ve velileri çiçeklerle karşıladı.

ÖZEL ATA KAFİLESİ YURDA DÖNDÜ...

Özel ATA Okulları Kurucu Temsilcisi, Öğretmenleri, Öğrencileri ve Velilerden oluşan kafile Fethiye’ye döndü.

MUTLUYUZ GURURLUYUZ

Özel Ata Okulları Halk Oyunları Grubu Uluslararası Prag Halk Oyunları Festivali’nde Ülkemizi ve Özel Ata Okullarını büyük bir başarı ile temsil ettiler.

TEOG İÇİN TERCİH DANIŞMANLIĞI ÇALIŞMALARA BAŞLADI

Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından TEOG ve ÖSYS için Tercih Danışmanlığı Komisyonları kuruldu. TEOG ortak sınavlar tercih danışmanlığı için komisyonlar çalışmalara başladı. Fethiye'de TEOG tercih danışmanlığı komisyonları 24 Temmuz'a kadar görev yapacak.

ÖZEL FETHİYE ATA OKULLARINDA YURT DIŞI HEYECANI...

Özel Fethiye Ata Okulları 20 Temmuz - 26 Temmuz 2017 tarihlerinde Çek Cumhuriyeti Prag ' da düzenlenecek olan Uluslararası Halkoyunları Festivaline davet edildi.

SEYDİKEMER BELEDİYESİ OKUL BİRİNCİLERİNİ ÖDÜLLENDİRDİ

2016-2017 eğitim öğretim yılında Seydikemer de 24 ortaokulda ortaöğretime Yerleşme Esas Puanlarına göre birinci olan öğrencilere Seydikemer Belediyesi tarafından 26 adet dizüstü bilgisayar hediye edildi.

PROJE OKULUNA DÖNÜŞTÜRÜLEN İMAM HATİPLERİN TANITIMI YAPILDI…

Milli Eğitim Bakanlığı’nın kararı ile ‘Fen ve Sosyal Bilimler Programı’ uygulayacak proje okuluna dönüştürülen Fethiye Şehit Sümer Deniz Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ile Fethiye Anadolu İmam Hatip Lisesinin tanıtımı yapıldı. Fethiye Şehit Sümer Deniz Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans salonunda düzenlenen proje okullarının tanıtımına Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, Fethiye Anadolu İmam Hatip Lisesi Demirhan Yılmaz, Fethiye Şehit Sümer Deniz Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdiresi Vildan Alp, okul müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

FTSO İLE EGE ÜNİVERSİTESİ GV OKULLARI ARASINDA İNDİRİM PROTOKOLÜ İMZALANDI

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası ile Ege Üniversitesi Güçlendirme Vakfı Okulları arasında imzalanan protokolle FTSO üyeleri ve birinci derece yakınları Ege Üniversitesi GV Okullarından yüzde 10 indirimli eğitim alabilecek.

Toplam 1022 haber.