Güncel

Son dakika Güncel haberler, en son Güncel haberler, Güncel haberler burada, haber oku | Güncel

Güncel Haberleri

Bir yıl önce yanan saha havadan görüntülendi

Muğla'da geçen yıl 27 Temmuz'da başlayan orman yangınlarında yaklaşık 19 bin hektar alanın yandığı Kavaklıdere ve Menteşe ilçelerinde yanan saha 11 ay sonra dron ile görüntülendi.

Milas’ta Üreticiye Makine -Ekipman Dağıtıldı

Tarım ve Orman Bakanlığını Kırsal Kalkınma Yatırımlarının desteklenmesi projesi çerçevesinde Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 1056 üreticiye 1056 makine-ekipman dağıtımı başladı. Milas ilçesi 342 üreticiye makine-ekipman hak kazanarak ilk sırada yer aldı.

MAG, Akreditasyon Belgesi ile Karaca’yı ziyaret ettiler

Fethiye MAG (Mahalle Afet Gönüllüleri) ekibi, Marmaris'te çıkan yangının söndürülmesine yardım edip döndükten sonra Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’ya ziyarette bulundu.

Fethiyespor’dan Karaca’ya ziyaret

3. Lig 3. Grup'ta lig 2. si olarak play-off oynayarak play- off şampiyonu olan ve TFF 2. Lig'e yükselen Fethiyespor 2022-2023 sezonu için Teknik Direktör Mesut Toros ile anlaşmaya varmıştı. Fethiyespor Başkanı Esat Bakırcı, yönetim ve yeni teknik direktörü Toros, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’ya ziyarette bulundular.

Evlerini kayıtsız günlük kiraya verenlere ağır cezalar uygulanıyor

Yaz sezonunun başlaması, okulların kapanması ile birlikte hareketlenen tatil sezonunda yazlık kentlerde konutların yasa dışı yollar ile günlük, haftalık ya da 6 aydan kısa süreli kiraya verilmesinin tespiti halinde ağır cezalar işleniyor. Ayrıca, evlerini yasa dışı kiraya verenleri ihbar edenler belirli para kazanırken, asılsız bir ihbar olması durumunda ise karşı tarafa tazminat ödemek durumunda kalıyor.

Bodrum ve Fethiye'de arızalanan tekneleri KIYEM kurtardı

Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğü’nün Muğla kıyılarında bulunan KIYEM-5 ve KIYEM-6 kurtarma botları makine arızası yapan iki tekneyi limanlara çekti.

Saman basma makinesi tarlayı yaktı

Muğla’nın Menteşe ilçesinde saman basma makinesinden çıkan kıvılcımlar 3 dönüm tarla içindeki anızları yaktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan orman işçilerine teşekkür

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Marmaris’teki orman yangının söndürülmesi için yoğun çaba sarf eden orman işçileri ile görüntülü görüşerek teşekkür etti.

Kurban Bayramı yaklaşınca bıçakçılar yoğunlaştı

Mübarek Kurban Bayramı’na sayılı günler kaldı. Kurban kesmek isteyenlerin kurbanlık bakmaya başladığı şu günlerde evlerinde bulunan bıçakları daha keskin hale getirmek isteyenlerde bıçaklarını bileyletmek için usta arayışındalar.

Simit 5 lira

Fethiye’de geçtiğimiz günlerde ekmeğe gelen zammın ardından şimdide simite zam geldi. 110-120 gram simit 5 liradan satılıyor.

Marmaris’teki yangında dumandan zehirlenen kaplumbağa kurtarıldı

Muğla'nın Marmaris ilçesindeki orman yangınında karbonmonoksit zehirlenmesi yaşayan kaplumbağa, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Vetbüs ve Vetbulans veterinerlerinin müdahalesi ile kurtarıldı.

Marmaris’te hayat normale döndü

Muğla'nın Marmaris ilçesinde çıkan orman yangını, 4 gün sonunda tamamen kontrol altına alındı. Alevlerin ve dumanların terk ettiği ilçede hayat yeniden normale dönerken, ilçede yaşayan vatandaşlar ve turistler sahilleri ve plajları doldurdu, yaşanan yoğunluk havadan görüntülendi.

Lösev “Mutlu Et” Fethiye’de devam ediyor

LÖSEV Mutlu Et Projesi kapsamında 12 ay boyunca kanser ile mücadele eden aileleri taze kırmızı et ve et ürünleri ile destekliyor. Proje kapsamında Özer Olgun Kültür Merkezi’nde kanser tedavisi gören hastalara et yardımı yapıldı.

Evinin yanmadığına sevinemedi

Muğla'da orman yangını 4'üncü gününde tamamen kontrol altına alınırken, ormanın içerisindeki yerleşim yerlerine de vatandaşlar dönmeye başladı. Keçilerini sahile, peteklerini ve kalp rahatsızı eşini de köye gönderen İbrahim Tezcan, yanan ormanlardan dolayı evinin kurtulduğuna sevinemedi.

Küle dönen ciğerlerimiz havadan görüntülendi

Muğla Marmaris'te başlayan ve dört gün süren orman yangını sonrası küle dönen ormanlık alanlar dron ile görüntülendi.

Köyceğiz Yunus Emre Ortaokulu öğretmen ve öğrencilerinden Ankara gezisi

Muğla'nın Köyceğiz ilçesi Yunus Emre Ortaokulu öğrenci ve öğretmenleri Ankara'ya gezi düzenledi.

Orman yangınlarına karşı mücadele seferberliği

Bodrum Belediye Başkanlığı, ilçede çıkabilecek yangınlara karşı dikkatli ve duyarlı olunması çağrısı yaptı.

Savcılar ve hakimlere veda programı

Hakimler ve Savcılar Kurulu 2022 yaz kararnamesi kapsamında Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı görevinden Tekirdağ Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcılığı’na atanan Ünal Bingül, hakim ve savcılar için veda programı düzenlendi.

Marmaris Belediyesi yangın bölgesindeki lojistik desteğini sürdürüyor

Muğla'nın Marmaris ilçesinde günlerdir devam eden yangında söndürme ekiplerine lojistik destek Marmaris Belediyesi tarafından sağlanıyor. Yangının başladığı ilk andan itibaren yaklaşık 10 bin kase çorba, 4 bin kişilik makarna, 7 bin sandviç ikramında bulunuldu.

Toplam 14648 haber.