Güncel

Son dakika Güncel haberler, en son Güncel haberler, Güncel haberler burada, haber oku | Güncel

Güncel Haberleri

Köyceğiz’de hacı adaylarına uğurlama töreni yapılacak

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde hacı adaylarına uğurlama töreni düzenlenecek.

Son Sandaletçi Fevzi Usta Teknolojiye Direniyor

Muğla'nın Marmaris ilçesinde yaşayan, çarşı içinde doğup büyüdüğü evinde imal ettiği sandaletleri küçük bir tezgahta satan 64 yaşındaki Fevzi Olca artık bu işi yapan olmadığı için 'Son Sandaletçi' olarak anıldığını, el emeği ürettiği sandaletlerin 'model hırsızları' diye tabir ettiği bazı kişilerce teknolojik olarak taklit edildiğini ifade etti.

Marmaris’te Bal Evi yenilenen yüzüyle hizmete açıldı

Geçtiğimiz yıl yaşanan 29 Temmuz-5 Ağustos orman yangınında hasar gören Marmaris Bal Evi ve Arıcılık Müzesi, yapılan tadilat sonrası yeniden hizmete açıldı.

Başkan Aras Malta’da turizm forumuna katıldı

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Akdeniz Turizm Vakfı tarafından Malta'da düzenlenen Akdeniz Turizm Forumu'nda önemli açıklamalarda bulundu.

Kolaylı: ‘Yazılı Basının Kaderi Genel Kurul’a Kaldı’

TGK Genel Başkanı Nuri Kolaylı, TBMM Adalet Komisyonu’ndan geçen “Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin, yerel gazeteleri ekonomik olarak kapanmanın eşiğine getirecek maddeler içerdiğini söyledi.

Başkan Gümüş’ten Karne Günü Mesajı

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş 2021- 2022 eğitim - öğretim yılının sona ermesi nedeniyle bir mesaj yayınladı. Mesajında, “Pandemi engelinin olmadığı bir eğitim - öğretim yılını geride bıraktık. Karnelerini alarak yaz tatiline başlayan öğrencilerimizi tebrik ediyor, iyi tatiller diliyorum.” dedi.

Kaymakam Balcı’dan Sahil Güvenliğe Kutlama Mesajı

Fethiye Kaymakamı Alper Balcı Sahil Güvenlik Komutanlığının 40. Kuruluş Yıldönümü nedeni ile kutlama mesajı yayınladı.

Muğla’da Geleneksel Çocuk Oyunları şampiyonları belli oldu

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Okul Sporları Geleneksel Çocuk Oyunları İl Birinciliği Yarışmaları Muğla Atatürk Spor Salonu ve Menteşe Spor Salonunda yapılan yarışlarla sona erdi.

Belediye Başkanı Alim Karaca Üniversite Sınavına Girecek Öğrencilere Başarılar Diledi

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, bu hafta sonu yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) öncesinde bir mesaj yayımladı ve sınava girecek öğrencilere başarılar diledi.

Urfalı öğrenciler Köyceğiz’i gezdi

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Okur Gezer projesi çerçevesinde Şanlıurfa'dan gelen öğrenciler Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde misafir edildi.

Fethiye İle Üsküp Arasında Turizm Ve Ticaret Köprüsü İçin İlk Adım Atıldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) turizmde pazar ülke çeşitliliği hedefi kapsamında bir adım daha atıldı. FTSO ile Makedonya Türkiye Ticaret Odası (MATTO) ile arasındaki kardeş oda protokolü çerçevesinde düzenlenen ilk ziyaretten güzel haberlerle dönüldü. FTSO koordinasyonunda Üsküp’e yapılan ziyarete Fethiye’deki konaklama sektörünün temsilcileri ve Dalaman Havalimanı temsilcileri katıldı. Ziyaret kapsamında MATTO tarafından düzenlenen çalıştayda Kuzey Makedonya ile Fethiye’nin turizm acenteleri, otelcileri ve havayolu firmaları temsilcileri bir araya gelerek, 2023 yılı itibarıyla başlatılması planlanan uçak seferleri için yapılması gerekenler ele alındı. Üsküp-Fethiye uçak seferlerinin 2023’te başlatılmasıyla Fethiye, Makedonyalı turistleri ağırlamaya başlayacak.

Doktorlar İş Bıraktı

Sağlık çalışanları haklarında yapılacak düzenlemelere ilişkin TBMM Genel Kurulu’na sunulan yasa tasarısının haklarında yeterli iyileştirme sağlamadığına dikkat çeken sağlık meslek örgütleri, Fethiye’de bir günlük iş bıraktı.

Uluslararası Felsefe konferansı başladı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü tarafından 'Kültürlerarası Karşılaşmalar' temasıyla Uluslararası Felsefe Konferansı başladı.

Bodrum’da afetlere karşı hazırlık

Bodrum Belediyesi Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Derneği (MAG-AMADER) arasında imzalanan iş birliği ve koordinasyon protokolü çerçevesinde çalışmalar ve eğitimler devam ediyor.

Zehra Kuleli Beach’te Feb Toplantısı Yapıldı

Zehra Kuleli Beach’te Fethiye Birlik Ve İyilik Platformu’nun aylık toplantısı yapıldı. Kaymakam Alper Balcı, İlçe Müftüsü Kamil Oktay ve STK üyelerinin de katıldığı toplantıda gençlerin kötü alışkanlıklardan nasıl kurtulabilecekleri hakkında konular konuşuldu.

Terk edilmiş koyda çadır kurdu, belediyeden bir kürek bir süpürge istiyor

Turizm cenneti Marmaris´e 13 kilometre uzaklıktaki turistik İçmeler Mahallesi´nde bulunan, denize sıfır eski Köy Hizmetleri Kampı kamu kurumları arasındaki anlaşmazlık nedeniyle yıllardır işletilmediği gibi atıl vaziyette duruyor. Geçtiğimiz yıllarda mahkeme kararı ile Muğla Büyükşehir Belediyesi sorumluğuna geçen kamp alanı, özellikle yaz mevsiminin gelmesi ile çadır tatilcileri ile dolup taşıyor. Tuvaleti ve suyu olmayan kamp girişi Büyükşehir belediyesi tarafından beton bariyerler ile kapansa da çadırını alıp gelen, tatil döneminde buraya mesken tutuyor.

Ülkü Ocakları Fethiye İlçe Başkanı Yellice’den Jandarma Teşkilatının 183’üncü Yılı Mesajı

Ülkü Ocakları Fethiye İlçe Başkanı Salman Yellice'nin Jandarma Teşkilatı’nın 183. Kuruluş Yıl Dönümü nedeniyle bir tebrik mesajı yayınladı.

Başkan Otgöz: “Seydikemer Ekonomisi İvme Kazanacak”

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Muğla Valisi Orhan Tavlı Başkanlığında düzenlenen Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas Süt Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis toplantısına katıldı.

Karaca’ya kupalarla geldiler

Fethiye Belediyespor Güreşçileri Ali Yanatma ve Alpaslan Güçlü Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’yı ziyaret ettiler. Fethiye’nin iki değerli güreşçileri Güçlü ve Yanatma, geçtiğimiz günlerdeki yağlı güreşlerde aldıkları kupaları Karaca ile paylaştılar.

Toplam 14614 haber.