Güncel

Son dakika Güncel haberler, en son Güncel haberler, Güncel haberler burada, haber oku | Güncel

Güncel Haberleri

Tarihi Eser Kaçakçılığına Geçit Yok

Muğla İl Jandarma Komutanlığı; Tarihi dokunun bozulmasına ve kültürel mirasımızın zarar görmesine neden olan tarihi eser kaçakçılığı ve kaçak kazı olaylarının önlenmesine yönelik operasyonlara devam etmekte.

Ölüdeniz’e Yeni Arıtma Tesisi

Arıtma tesisi yatırımlarına hız veren MUSKİ Genel Müdürlüğü, Fethiye İlçesi Ölüdeniz Mahallesinde bulunan 3 bin 500 metreküp kapasiteli arıtma tesisini yıkıp yerine 12 bin metreküp kapasiteli yeni atıksu arıtma tesisi yapıyor.

Büyükşehir ve MUSKİ Muğla İçin Çalışıyor

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, “Hiçbir zaman çözeceğiz demiyoruz. Ne söz verdiysek onu yapıyoruz. Dönemimizin sonunda Muğlamızda yolları yapılmayan, suyu olmayan mahallemizin kalmaması için çalışıyoruz.

Adliye’ye Çıkarıldılar

Fethiye’de Fetö paralel devlet yapılandırılmasına yönelik düzenlenen operasyonlarda 11 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Polis Kontrolleri ve Denetimleri Sürüyor

Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü Ekipleri okullar bölgesindeki denetimleri arttırdı. Fethiye’de eğitim-öğretim döneminin başlamasından bu yana denetimlerini sıklaştıran Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş, Narkotik, Çevik Kuvvet ve Trafik polislerinin bulunduğu ekipler, okullar bölgesinde uygulama yaptılar. Uygulamaya Çaki isimli narkotik köpeği de katıldı.

Muhtarlar Vali Çiçek’i Ziyaret Etti

Muğla Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Arık, Muğla Muhtarlar Federasyonu Temsilcisi Hayati Zorlu ve muhtarlardan oluşan heyet, 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle Muğla Valisi Amir Çiçek’i ziyaret etti.

Yeşilköy Mahallesi Özlediği Suya Kavuştu

Kavaklıdere İlçesi Yeşilköy Mahallesi’nde yıllardır yaşanan su sıkıntısı MUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan Yeni Modern İçme Suyu Tesisi ile birlikte son buldu. Çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulunan Yeşilköy Mahallesi Muhtarı Turgut Şekerci, “Yeni İçme Suyu Arıtma Sistemi ile birlikte daha temiz ve sağlıklı suya kavuştuk. MUSKİ’nin çalışmalarından halkımız ve biz çok memnunuz” dedi.

Muhtarlar Günü Kutlandı

Tüm yurtta olduğu gibi Fethiye’de de 19 Ekim Muhtarlar Günü törenle kutlandı. Beşkaza Meydanı Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene; Fethiye İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yarbay Yılmaz Demirelli, Ak Parti Fethiye İlçe Başkanı Kadir Sarıhan, MHP Fethiye İlçe Başkanı Cengiz Çay, CHP Fethiye İlçe başkanlığı adına ilçe sekreteri Abdullah Türk, Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Doğan, Fethiye Muhtarlar Derneği Başkanı Niyazi Canözü, Fethiye’de görev yapan mahalle muhtarları, okul müdürleri, öğretmenler, daire ve kurum amirleri katıldı.

Balık Yavruları Telef Oldu

Fethiye Koca Çalış mevkiinde; bir su kanalı birikintisinden denize açılan kanalda yüzlerce balık bilinmeyen nedenle telef oldu. Kanalın denizle buluştuğu yerin kapalı olmasının balıkların ölümüne yol açmış olabileceği ifade edildi.

ADD “Atatürk Sevgisi Engellenemez”

Ankara Valiliği tarafından; Ankara’da 30 Kasım 2016 tarihine kadar gösteri ve yürüyüşlerin yasaklanması kararı ile ilgili olarak Atatürkçü Düşünce Derneği Fethiye şubesi yönetim kurulu tarafından yazılı bir açıklamada bulunuldu.

Mersin Buluşmasına Katıldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi; 14-15-16 Ekim tarihlerinde Mersin'de gerçekleştirilen Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği'nin 25. olağan meclis toplantısına katıldı.

Üstün’den Başkan Otgöz’e Ziyaret

Altı Nokta Körler Derneği Fethiye Şube Başkanı Mehmet Üstün Seydikemer Belediye başkanı Yakup Otgöz’e yönetim kurulu üyeleri ile birlikte bir nezaket ziyareti gerçekleştirdi.

Yanmış Caretta Yürekleri Burktu

Fethiye Kızılada’da kıyı temizliği yapan Deniz Temiz Derneği -Turmepa Fethiye şubesi gönüllüleri, yanmış Caretta deniz kaplumbağası buldular. Üzerine yanıcı madde dökülerek, çakmakla yakılmış halde bulunan ‘Caretta’ cinsi deniz kaplumbağanın canlı halde yakılıp yakılmadığı araştırılacak.

Hava Oyunları’nı Değerlendirdi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan, 17. Uluslar arası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivalinde Babadağ’dan 3 Bin 087 uçuş gerçekleştiğini, bu yılın ilk 10 ayında ise 90 Bin 159 uçuş gerçekleştiğini söyledi.

Muhtarlar İle Buluştular

Başkan Otgöz ’’ Yerel yöneticilerin ortak amacı vatandaşa hizmettir’’ Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Yayla Bölgesinde bulunan mahalle muhtarları ile toplantı yaptı.

Milletvekili Erdoğan’da Katıldı

MHP’nin Fethiye İlçe Teşkilatının kadın kolları ile birlikte düzenlediği aşure gününe büyük ilgi oldu. MHP Fethiye ilçe teşkilatının Karaçulha semt pazarında gerçekleştirdiği aşure gününe MHP Muğla milletvekili Mehmet Erdoğan’ın yanı sıra MHP Muğla il başkanı Mehmet korkmaz, MHP Fethiye ilçe başkanı Cengiz çay, MHP Seydikemer İlçe Başkanı Yusuf Bağrıcı, MHP Fethiye kadın kolları başkanı Gülnur Arık ve diğer ilçelerin temsilcileri de katıldılar.

Babadağ'a Yatırımcıların İlgisi Artıyor

Babadağ Teleferik Projesinde izinlerin alınması Fethiyeliler kadar yatırımcıları da heyecanlandırıyor. FTSO’nun iştiraki olan Güç Birliği Şirketi tarafından yürütülen çalışmalarda izinleri alınan Babadağ Teleferik Projesinin ihale hazırlıkları sürerken yatırımcı firmaların ilgisi de her geçen gün artıyor.

Toplam 15369 haber.